Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Gözünüzden kaçmasın: Kısa Kısa 15 Eylül

Yazar: YetkinReport / 15 Eylül 2023, Cuma / Oda: Hayat

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de 9 kişide COVID-19 Eris varyantı görüldüğünü açıkladı. Koca, “endişe konusu sayılmayacak bir gelişme” dedi. (Foto: AA) 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19 Eris varyantının Türkiye’de 9 kişide görüldüğünü duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, “Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme” dedi.

Koca, “Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı referans labaratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlerle ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız,” dedi.

ENDİŞE KONUSU SAYILMAYACAK BİR GELİŞME. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz.

Durum başka…

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) September 15, 2023

Merkez Bankası anketinde enflasyon beklentileri yükseldi

Merkez Bankası “Piyassa Katılımcıları Anketi” sonuçlarını açıkladı. Ağustos’ta yüzde 42’den yüzde 59’a çıkarılan 2023 yılı sonu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) tahmini Eylül ayı anketinde yüzde 67,22 olarak yükseltildi.

Geçtiğimiz hafta açıklanan Orta Vadeli Program’da yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak açıklanmıştı.

Ankete katılan 40 katılımcının faiz beklentileri de yükseldi. Merkez Bankası’nın Ağustos ayında sert faiz artışının ardından Eylül anketinde politika faiz tahmini de yüzde 19’dan yizde 30’a ulaştı.

Dolar beklentisi ise 37,26 oldu.

Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) tarafından yapılan araştırmaya göre sağlıklı ve dengeli beslenmenin maliyeti günlük 400 lirayı geçti. BİSAM raporuna göre yoksulluk sınırı 40 bin lirayı aştı. Açlık sınırı ise 12 bin 34 lira oldu.

Akkuyu Nükleer Santrali’nde 300 işçi zehirlendi

Mersin’in Gülnar ilçesinde inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) işçiler öğle yemeğinde verilen çorba nedeniyle zehirlendi.

Bianet’e konuşan bir işçi “Taner Yemek” isimli bir şirketin yiyeceklerini temin ettiğini, verilen yemeklerin yenecek durumda olmadığını belirtti.

Bilgi veren Mersin Tabib Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır, yaklaşık 300 işçi olduğunu, aralarında ağır durumu olanın bulunmadığını, çoğunun taburcu edildiğini söyledi.

THY uçağının iniş takımında ceset bulundu

Türk Hava Yolları’nın Amsterdam-İstanbul seferini tamamlayan uçağının Teknik bakımı sırasında iniş takımında bir ceset bulundu.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, TC-JOA tescilli Airbus A330 tipi uçağın dün saat 23.30’da Amsterdam’dan İstanbul’a geldi. İstanbul Havalimanı’na iniş yapan uçak daha sonra teknik bakıma alındı. Bu sırada yapılan incelemede uçağın iniş takımında kaçak bir yolcunun cesedi bulundu.

Uçağın iniş takımlarının olduğu bölmede cesedi bulunan kaçak yolcunun Amsterdam uçuşunda mı yoksa daha önceki uçuşlarda mı oraya saklandığı bilinmiyor. Ayrıca kimliği henüz belirlenemeyen yolcunun ilk belirlemelere göre Afrika kökenli olduğu ve 10 Eylül’deki Banjul (Gambiya) uçuşunda uçağa binmiş olabileceği değerlendiriliyor. Ekipler tarafından cesedi bulunan yolcunun ayrıca Banjul Havalimanı’nda çalışan bir personel olabileceği de iddia ediliyor.

ABD’de yaklaşık 13 bin otomotiv işçisi greve gitti

ABD’nin üç büyük otomotiv şirketi General Motors, Stellantis ve Ford fabrikalarında 12 binden fazla işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alamayınca greve gitti.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Akkuyu, anket, Covid, enflasyon, işçi, MB, thy

OKUMAYA DEVAM EDİN

Aralıklı sokağa çıkma yasağı: Türkiye’ye has bir tedbir
İlginç zamanlar: Doğu toparlandı, Batı darmadağın
Bağdat Caddesi Sinopia Mantı Evi Ön Giriş
Bağdat Caddesi’nde Sinopia Mantı Evi
  • Ateşkes sonrası İran: liderlik değişimi olabilir mi?24 Haziran 2025
  • İç cephe kesitleri: Varank Küçükesat pazarında, Altaylı (da) Silivri’de24 Haziran 2025
  • İranlı kadınların hikayesi: direniş hiç durmadı23 Haziran 2025
  • Türkiye ABD’yi neden kınamadı? Perde arkasında neler oluyor?23 Haziran 2025
  • ABD’nin İran saldırısı bölgede ve Türkiye’de neleri tetikleyebilir?22 Haziran 2025
  • Gazeteci Fatih Altaylı tutuklandı: Cumhurbaşkanını tehditle suçlanıyor22 Haziran 2025
  • Savaş, Orta Doğu haritası ve Avrupa’nın sınırları22 Haziran 2025
  • ABD İran’ı vurdu. Trump dünyaya meydan okudu: ne yapabileceğimiz görüldü22 Haziran 2025
  • Kömürün, piyasanın, savaşın baskısı altında zeytin ağacını savunmak21 Haziran 2025
  • Leyla Alaton AK Parti Grubunu neden izledi, Erdoğan’la ne konuştu?21 Haziran 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP