Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Elon Musk: Twitter olarak bilinen X ücretli olacak

Yazar: YetkinReport / 20 Eylül 2023, Çarşamba / Oda: Ekonomi

Elon Musk, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmesi sırasında “bot hesaplarla” mücadele etmek için Twitter olarak da bilinen X sosyal medya hesabını ücretli hale getireceğini söyledi.

Tesla ve SpaceX’in sahibi olan ve Dünyanın en zengin işadamı olarak kabul edilen Elon Musk, tartışmalı açıklamalarına bir yenisini ekledi ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile katıldığı program sırasında “bot hesaplarla” mücadele etmek için Twitter olarak da bilinen X sosyal medya hesabını ücretli hale getireceğini söyledi.

Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldıktan sonra platformun adını X olarak değiştiren milyarder işadamı Musk, 18 Eylül’de İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı canlı yayın sırasında sosyal medya platformundaki otomatik hesaplar ve bot hesaplarla mücadele etmek için “küçük bir aylık ödeme” getireceğini açıkladı.

X halihazırda yalnızca premium abonelik hizmeti için aylık ücret alıyor. Bu hizmet platformda kullanıcılara doğrulanmış hesap işareti (mavi tık) ve uzun gönderi yazmalarına olanak vermek gibi ek özellikler sunuyor.

Musk, açıklamasında yeni kullanım ücretinin fiyatı ya da ekstra özellikler içerip içermeyeceği ile ilgili ayrıntı vermedi.

Twitter’ı aldıktan sonra kendini “ifade özgürlüğü mutlakçısı” olarak tanımlamaya başlayan Musk, sosyal medya üzerinden dezenformasyon, ırkçılık, kadın düşmanlığı ve antisemitizmin gelişmesine izin vermekle suçlanıyor.

Musk, Twitter’ı satin aldıktan sonra Donald Trump ve Andrew Tate gibi daha önce yasaklanan hesapların geri açılmasını sağlamıştı.

Geçtiğimiz ay platform, Auschwitz Müzesi tarafından defalarca vurgulanmasına rağmen Holokost inkârını teşvik eden gönderileri kaldırmanın birkaç gün sürmesi nedeniyle eleştirilmişti.

 

Twitter 2.0’da neler oluyor?

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: abonelik, elon musk, Musk, Netanyahu, sosyal medya, twitter, ücret, X

OKUMAYA DEVAM EDİN

İşçilerin zehirlendiği Akkuyu sermayeyi dört katına çıkarıyor
Cin Elon, Apple’a karşı: eğlence başlıyor
Türkiye’nin kredi notu yükseldi, vergi paketi geçti: “Devede kulak”
  • Ankara’da Suriye Asabiyeti Artıyor: Hem SDG Hem İsrail12 Aralık 2025
  • TBMM’de Çocuk Tacizi: “Üstünü Örtmeye Çalışanlar da Soruşturulsun”12 Aralık 2025
  • Mehmet Akif Ersoy Tutuklandı; İktidarın Medya Prenslerindendi12 Aralık 2025
  • Y Kromozomu ve Erkeklik: Çöküş mü, Evrim mi?11 Aralık 2025
  • Futboldan Medyaya, Siyasete Dek Topyekûn Çürüme: Ne Patlamaz Lağımmış?10 Aralık 2025
  • Uyuşturucu Suçlaması: Habertürk, Yayın Yönetmeni Ersoy’u Görevden Aldı10 Aralık 2025
  • İmamoğlu Diploma Duruşmasında: Savunmaya Değil, Suçlamaya Geldim8 Aralık 2025
  • Süreçte Barış Vicdanı Neden Eksik?8 Aralık 2025
  • Ankara’dan SDG yoluyla PKK’ya üç ciddi uyarı: bu gidişle hava dönebilir8 Aralık 2025
  • Suriye’de Şara Yönetiminin Bir Yılı: Türkiye-İsrail Gerilimi ve ABD7 Aralık 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP