Ekonomi

Elon Musk: Twitter olarak bilinen X ücretli olacak

Elon Musk, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmesi sırasında “bot hesaplarla” mücadele etmek için Twitter olarak da bilinen X sosyal medya hesabını ücretli hale getireceğini söyledi.

Tesla ve SpaceX’in sahibi olan ve Dünyanın en zengin işadamı olarak kabul edilen Elon Musk, tartışmalı açıklamalarına bir yenisini ekledi ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile katıldığı program sırasında “bot hesaplarla” mücadele etmek için Twitter olarak da bilinen X sosyal medya hesabını ücretli hale getireceğini söyledi.

Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldıktan sonra platformun adını X olarak değiştiren milyarder işadamı Musk, 18 Eylül’de İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı canlı yayın sırasında sosyal medya platformundaki otomatik hesaplar ve bot hesaplarla mücadele etmek için “küçük bir aylık ödeme” getireceğini açıkladı.

X halihazırda yalnızca premium abonelik hizmeti için aylık ücret alıyor. Bu hizmet platformda kullanıcılara doğrulanmış hesap işareti (mavi tık) ve uzun gönderi yazmalarına olanak vermek gibi ek özellikler sunuyor.

Musk, açıklamasında yeni kullanım ücretinin fiyatı ya da ekstra özellikler içerip içermeyeceği ile ilgili ayrıntı vermedi.

Twitter’ı aldıktan sonra kendini “ifade özgürlüğü mutlakçısı” olarak tanımlamaya başlayan Musk, sosyal medya üzerinden dezenformasyon, ırkçılık, kadın düşmanlığı ve antisemitizmin gelişmesine izin vermekle suçlanıyor.

Musk, Twitter’ı satin aldıktan sonra Donald Trump ve Andrew Tate gibi daha önce yasaklanan hesapların geri açılmasını sağlamıştı.

Geçtiğimiz ay platform, Auschwitz Müzesi tarafından defalarca vurgulanmasına rağmen Holokost inkârını teşvik eden gönderileri kaldırmanın birkaç gün sürmesi nedeniyle eleştirilmişti.

 

YetkinReport

Recent Posts

Yunanistan’ın Ege’de Deniz Parkı kurması tehlike çanıdır

Yunanistan kuruluşundan itibaren Ege Denizi’nde ve Doğu Akdeniz’de Anadolu’ya doğru genişleme emel ve niyetinde olagelmiştir.…

23 dakika ago

Atatürk’ün ölünce gömülmek istediği Ankara tümülüsü: Yumurtatepe

  Ankara’da Tümülüsler Vardır! Duygu Asena’nın “Kadınlar Vardır!” kitabının yayınlandığı dönem ve halen devam eden…

3 saat ago

BM’den tarihi Filistin kararı: Bir zafer mi, sembolik bir adım mı?

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 10 Mayıs'ta Filistin'in uluslararası örgüte tam üyelik için gerekli şartları…

3 saat ago

Beklenmedik görüşme: Bahçeli Beştepe’ye çıktı

Yeni anayasa, Gezi Tutukluları ve siyasette "normalleşme" tartışmalarıyla birlikte Ankara'da baş döndürücü bir görüşme trafiği…

1 gün ago

Ayasofya’dan sonra Kariye Kilisesi de yeniden cami

Ayasofya'dan sonra Kariye Kilisesi de yeniden müzeden camiye çevrilerek 6 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uzaktan…

1 gün ago

Sinan Ateş dosyasında bir kilit soru: 06 AT 5021 plaka kime ait?

Gazeteci Asuman Aranca’nın T24’te yayınladığı bir haber, Sinan Ateş cinayeti davasında iddianamesindeki önemli bir eksiği…

1 gün ago