Hayat

Gözünüzden kaçmasın: Kısa Kısa 20 Eylül

Hatay 6 Şubatta meydana gelen depremlerin ardından yerle bir olmuştu. Yıkıntıların kaldırılması bir başka tehlikeyi daha gündeme getirdi: asbest. Kısa Kısa 20 Eylül (Foto: AA)

Şubat depremleriyle yerle bir olan Hatay’da büyük tehlike oluşturan asbestin yayıldığı tespit edildi.

DW Türkçe’nin özel araştırması, kentte asbestin toprak yüzeyine bitkilere ve yaşam alanlarına bulaştığını, hava yoluyla Gaziantepe kadar ulaşabileceğini gösterdi.

DW muhabirleri, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden uzman bir ekiple bölgeden örnekler toplayarak Türk Akreditasyon Kurumu’na (TÜRKAK) kayıtlı bir laboratuvarda asbest analizi yaptırdı. Analiz sonuçları asbestin kentte yaygın olduğunu gösterdi.

Erdoğan Netanyahu ve Miçotakis ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu için gittiği ABD’de önce İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ardından Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüştü.

Erdoğan’ın Netanyahu ile görüşmesi iki liderin ilk yüz yüze görüşme olması sebebiyle ayrı bir önem taşıyor.

İYİ Parti’nin yerel seçimler için İzmir adayı Ümit Özlale

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mart 2024’teki yerel seçimlerde partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının İzmir Milletvekili Ümit Özlale olduğunu açıkladı.

Akşener, açıklamasında, “Ümit Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını ve inşallah belediye başkanı olacağını ilan ediyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Lideri bir gün önce “Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil 2028’de de kendi başımıza gireceğiz” demişti.

Suç örgütü lideri Kaplan haberlerine erişim engeli

Geçtiğimiz hafta gözaltına alınan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın rüşvet iddiası ile suçladığı Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman, hakkındaki haberler için erişim engeli kararı aldırdı.

T24’ün haberine göre Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, Kaplan dosyasını titizlikle inceleyen T24 yazarı Tolga Şardan’ın “Ayhan Bora Kaplan, hangi üst düzey yüksek yargı mensubuna villa ve lüks araç aldı?”, “Ayhan Bora Kaplan, polis müdürlerinin görevden alınması için 5 milyonu kime verdi?” başlıklı yazılarının da yayından kaldırılmasına karar verildi.

Ayrıca Kocaman, “villa ve araba aldığı iddiasını reddettiği, Kaplan ile birkaç dakika restoranda görüştüğü, Kaplan operasyonunun Soylu’ya yönelik bir operasyon olduğunu” söylediği haberi de yayından kaldırttı.

Liseli bir çocuk Atatürk fotoğrafı ile çektiği video sebebiyle tutuklandı

İstanbul’daki bir lisede Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı ile video çeken ve bu video sosyal medyada yayıldıktan sonra tepki toplayan 17 yaşındaki çocuk, tutuklandı.

Lise öğrencisi, gözaltına alındıktan sonra “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama,” ve “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçlarından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği 17 yaşındaki çocuğun tutuklanmasına karar verdi.

YetkinReport

Recent Posts

Türk-Amerikan aktivist Batı Şeria’da öldürüldü: Ankara’dan “cinayet” tepkisi

Türkiye, İşgal altındaki Batı Şeria'da, İsrail güçleri tarafından vurulduğu iddia edilen Türk-ABD çifte vatandaşı Ayşenur…

13 saat ago

CHP kurultayda kapsamlı tüzük değişikliğini onayladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) siyasette normalleşme ve parti içi husumet tartışmaları ile gözlerin çevrildiği 20.…

17 saat ago

Kurt Sürüsü: İsrail’in Filistinlileri tek tek fişleme programı

El Cezire kanalının geçen yıl yayınladığı bir Tariq Nafi haberi ile İsrail’in Filistin’i kontrol altında…

18 saat ago

Hükümetin emekçiyle emekliye yeten gücü yandaş sermayeye yetecek mi?

Yeni Orta Vadeli Programın 5 Eylül’de ilanı hem ekonomik krizden çıkış çabaları hem de Cumhurbaşkanı…

2 gün ago

Özel, Kılıçdaroğlu’yla aynı hatada: Erdoğan yeniden aday olamaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kasım 2025’te ya da 2026'nın baharında seçimleri…

2 gün ago

Erdoğan-Sisi: Eski düşmanlar dost olacak mı?

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Türkiye'ye yaptığı ilk ziyarette 4 Eylül'de Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan…

2 gün ago