Siyaset

Ateş cinayetinde bir komiser tutuklandı: “Ateş’in adresini sızdırdı”

Sinan Ateş cinayeti ile ilgili soruşturmada gözaltına alınan komiser tutuklandı. Saldırının düzenlendiği tarihte Ankara Emniyeti Cinayet Büro’da görevli olan komiserin saldırıyı düzenleme şüphesi ile tutuklanan isimlere Ateş’in ev adresi, anlık konum bilgileri gibi bilgileri sızdırdığı iddia ediliyor.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında 19 Ekim’de gözaltına alınan bir polis komiserinin 20 Ekim’de tutuklandığı bildirildi. Komiserle birlikte Ateş cinayetinde yeni gözaltına alınanlar da var.

Komiser M.E.A.’nın komiserin, cinayetle ilgili şüphelilere Ateş’in ev adresi, anlık konum bilgileri, sık gittiği yerler ve kullandığı araçların marka, model ve plakaları gibi bilgileri sızdırdığı iddia ediliyor.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre saldırının gerçekleştiği tarihte Ankara Emniyeti Cinayet Büro’da görevli olan bir komiser ve bir kişi Ankara Başsavcılığı’nın talimatıyla 19 Ekim sabahı gözaltına alındı.

Karar ile ilgili dosyada, komiserin, soruşturma kapsamında tutuklanan eski ülkü ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’a Ateş’in adresini de içeren bilgileri sızdırdığı iddia edilirken, buna rağmen cinayetle ilgili soruşturmada aktif rol aldığı anlaşıldı.

Eski MHP milletvekili Oktay Kılavuz’un kullandığı evde yakalanan Demirbaş, Ateş’i vurduğu şüphesiyle tutuklanan Eray Özyağcı’yı Ankara dışına kaçırdığı iddiası ile tutuklanmıştı.

Oktay Kılavuz hakkında da cinayete yardım suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı ortaya çıkmıştı.

Aranca’nın haberine göre gözaltına alınan komiserin dosyada aktif olarak görev aldığı sürede dışarıya bilgi sızdırıp sızdırmadığı ve delil karartıp karartmadığı da araştırılıyor.

“Komiser ile birlikte gözaltına alınan diğer kişiye de benzer suçlamalar yöneltildiği öğrenildi. Söz konusu kişinin de Ateş’in kişisel bilgilerini bir şekilde elde ederek Demirbaş’a bildirdiği, Demirbaş’ın da bu kişilerden aldığı bilgiyi, cinayeti organize etmekle suçlanan Doğukan Çep üzerinden tetikçiye ulaştırdığı öne sürülüyor. Soruşturmada daha önce tetikçiyi İstanbul’dan Ankara’ya getirdikleri ortaya çıkan iki polis tutuklanmıştı.”

YetkinReport

Recent Posts

4 gün, 6 sorun: İsrail, Ukrayna, Almanya, Ermenistan, Kıbrıs, PKK

Dört günü 16 Ekim’den başlatıyor ve 19 Ekim’de bitiriyoruz. Belki de zaman sıralamasına göre yeniden…

19 saat ago

Açık Radyo’nun yayın iptali: Özgürlüğün kısıtlanışı ve Dar Koridor

Açık Radyo, 30 yılı aşkın süredir Türkiye’nin entelektüel ve kültürel hayatında önemli bir yer edinmiş,…

21 saat ago

Kılıçdaroğlu’nu mahkemeye zorla getirme kararından geri adım

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın…

22 saat ago

New York toplantısında Kıbrıs’ta dörtlü zirve kararı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Kıbrıs Türk ve Rum liderler Ersin Tatar ve Nikos Christodoulides’i…

23 saat ago

Barzani Ankara’da: PKK sorununa KDP çözümü mü?

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’nin 16 Ekim Ankara ziyareti 15 Ekim’de ve…

2 gün ago

Bahçeli: Öcalan PKK’yı tasfiye etsin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada PKK'nın ömür…

3 gün ago