Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Ateş cinayetinde bir komiser tutuklandı: “Ateş’in adresini sızdırdı”

Yazar: YetkinReport / 19 Ekim 2023, Perşembe / Oda: Siyaset

Sinan Ateş cinayeti ile ilgili soruşturmada gözaltına alınan komiser tutuklandı. Saldırının düzenlendiği tarihte Ankara Emniyeti Cinayet Büro’da görevli olan komiserin saldırıyı düzenleme şüphesi ile tutuklanan isimlere Ateş’in ev adresi, anlık konum bilgileri gibi bilgileri sızdırdığı iddia ediliyor.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında 19 Ekim’de gözaltına alınan bir polis komiserinin 20 Ekim’de tutuklandığı bildirildi. Komiserle birlikte Ateş cinayetinde yeni gözaltına alınanlar da var.

Komiser M.E.A.’nın komiserin, cinayetle ilgili şüphelilere Ateş’in ev adresi, anlık konum bilgileri, sık gittiği yerler ve kullandığı araçların marka, model ve plakaları gibi bilgileri sızdırdığı iddia ediliyor.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre saldırının gerçekleştiği tarihte Ankara Emniyeti Cinayet Büro’da görevli olan bir komiser ve bir kişi Ankara Başsavcılığı’nın talimatıyla 19 Ekim sabahı gözaltına alındı.

Karar ile ilgili dosyada, komiserin, soruşturma kapsamında tutuklanan eski ülkü ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’a Ateş’in adresini de içeren bilgileri sızdırdığı iddia edilirken, buna rağmen cinayetle ilgili soruşturmada aktif rol aldığı anlaşıldı.

Eski MHP milletvekili Oktay Kılavuz’un kullandığı evde yakalanan Demirbaş, Ateş’i vurduğu şüphesiyle tutuklanan Eray Özyağcı’yı Ankara dışına kaçırdığı iddiası ile tutuklanmıştı.

Oktay Kılavuz hakkında da cinayete yardım suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı ortaya çıkmıştı.

Aranca’nın haberine göre gözaltına alınan komiserin dosyada aktif olarak görev aldığı sürede dışarıya bilgi sızdırıp sızdırmadığı ve delil karartıp karartmadığı da araştırılıyor.

“Komiser ile birlikte gözaltına alınan diğer kişiye de benzer suçlamalar yöneltildiği öğrenildi. Söz konusu kişinin de Ateş’in kişisel bilgilerini bir şekilde elde ederek Demirbaş’a bildirdiği, Demirbaş’ın da bu kişilerden aldığı bilgiyi, cinayeti organize etmekle suçlanan Doğukan Çep üzerinden tetikçiye ulaştırdığı öne sürülüyor. Soruşturmada daha önce tetikçiyi İstanbul’dan Ankara’ya getirdikleri ortaya çıkan iki polis tutuklanmıştı.”

Siyaset-mafya iddialarında Ateş’ten Kaplan’a yeni gelişmeler

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: asuman aranca, oktay kılavuz, sinan ateş, soruşturma, tolgahan demirbaş

OKUMAYA DEVAM EDİN

Nükleer tehdit gölgesinde Erdoğan’dan NATO’ya Rusya uyarısı
Erdoğan’ın belediyeler hamlesi fena ters tepebilir
Su alan geminin kaptanı ve Estonya sendromu
  • Von der Leyen Vakası: AB’nin Türkiye Çıkmazı22 Nisan 2026
  • Erken Seçim Yok Dense de Mayıs-Haziran 2027 Senaryosu Potada21 Nisan 2026
  • Trump NATO Zirvesi İçin Ankara’ya Gelecek mi? F-35 Müjdesi Verecek mi?21 Nisan 2026
  • Barrack’ın Antalya konuşmasına dair tartışma bize ne anlatıyor?20 Nisan 2026
  • İktidar Saflarında Şimşek ve Ekonomi Programı Çatlağı20 Nisan 2026
  • Fidan “İsrail’in başındakiler deli” derken ABD’nin Bölge Valisi ne dedi?18 Nisan 2026
  • Okullara Polis mi, Psikolog mu?18 Nisan 2026
  • İş Bankasından Sert Çıkış: Enflasyonla Mücadele Programı Fiilen Bitti17 Nisan 2026
  • Papa Savaşa, Trump Papa’ya Karşı: Bir Söz Düellosu17 Nisan 2026
  • Okul Katliamı Toplumsal Çöküşün Yansımaları16 Nisan 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP