Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Kıbrıs görüşmeleri yeniden mi? Hakan Fidan Kıbrıs’a gidiyor

Yazar: YetkinReport / 07 Ocak 2025, Salı / Oda: Siyaset

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 8-9 Ocak 2025 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Ziyaret adada yeni bir diplomatik sürece işaret edebilir.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 8-9 Ocak 2025 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre Bakan Fidan söz konusu ziyaret kapsamında KKTC’yle ilgili konular ve Kıbrıs meselesinde son dönemde yaşanan gelişmeler değerlendirilecek.

Fidan’ın ziyareti, adada yeni bir sürece de işaret edebilir.

Kaynaklara göre, İsviçre’de BM Genel Sekreteri’nin ev sahipliğinde Ada’daki iki liderin Anavatanların ve daha düşük düzeyde temsil edilecek üçüncü garantör ülke Birleşik Krallık’ın katılacağı gayrıresmi bir toplantı düzenlenmesi planlanıyor.

Bakan Fidan’ın Lefkoşa ziyareti vesilesiyle KKTC makamlarıyla söz konusu toplantı hakkında da istişarelerde bulunması öngörülüyor.

2024: Kıbrıs’ta diplomatik hareketlilik yılı

2024, Kıbrıs meselesinde uzun bir durgunluk döneminin ardından diplomatik temasların yoğunlaştığı bir yıl oldu.

15 Ekim’de New York’ta yapılan toplantıda BM Genel Sekreteri’nin ev sahipliğinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Hristodulidis ilk kez bir araya geldi. Ancak bu gayrıresmi akşam yemeğinin ardından BM, taraflar arasında resmi müzakerelerin başlatılması için henüz ortak bir zemin oluşmadığını açıkladı.

27-29 Nisan 2021’de Cenevre’de gerçekleşen 5+BM formatındaki toplantıda KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, iki toplumlu ve iki kesimli federasyon modelinden desteğini çektiğini açıkladı ve Türkiye’nin de desteklediği iki devletli çözüm vizyonunu ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 77., 78. ve son olarak 2024’teki 79. BM Genel Kurulu konuşmalarında, uluslararası topluma KKTC’nin tanınması yönünde çağrılarını sürdürmüştü.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

OKUMAYA DEVAM EDİN

ABD – İran krizi Türkiye’yi nasıl etkiler?
6 Parti Mucizeye Vesile Olur mu?
Golani’nin kravatı, harekât hazırlığı ve gazeteci soruşturmaları
  • Kılıçdaroğlu cephesinden Altay: Mutlak butlan CHP’ye bombaya dönüştü29 Mayıs 2026
  • Kılıçdaroğlu-Butlan Hamlesiyle Perdelenip Erdoğan’ı Rahatlatan Gelişmeler28 Mayıs 2026
  • Moskova, Pekin ile Yakınlaşıyor mu, Yoksa Mecbur mu Kalıyor?28 Mayıs 2026
  • Özel ve Kılıçdaroğlu medya üzerinden tartışırken Bahçeli devreye girdi27 Mayıs 2026
  • Nemrut: Bir Dağın Tepesinde Ölümsüzlük Aramak27 Mayıs 2026
  • Mutlak Butlan Yetmedi, CHP’ye Polis Çağırmak Tüy Dikti26 Mayıs 2026
  • CHP Krizi mi, Demokratik Vatandaşlığın Yeniden Doğuşu mu?26 Mayıs 2026
  • Özel’in Yıldızı Yükselişte: Butlan Ne Kılıçdaroğlu Ne Erdoğan’a Yarar25 Mayıs 2026
  • Türk Siyasetinin Kara Günü: Serbest Siyasete Darbe24 Mayıs 2026
  • Bu da oldu: Kılıçdaroğlu istedi, polis zorla CHP Genel merkezine girdi24 Mayıs 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP