Categories: Siyaset

Hakeme saldırı: Maçlar süresiz ertelendi, Ankaragücü başkanı tutuklandı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumrukla saldırmasının ardından tüm liglerdeki maçların süresiz ertelendiğini açıkladı. Başlatılan soruşturma kapsamında Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı. (Foto: Emin Sansar/AA)

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçında MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumrukla saldırmasının ardından tüm liglerdeki tüm maçların süresiz ertelendiğini açıkladı.

Saldırının ardından bir araya gelen TFF Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Büyükekşi, “Kendini bilmez caniler tarafından maçın FIFA kokartlı hakemi Halil Umut Meler’e yönelik insanlık dışı alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelenmiştir,” dedi.

Koca tutuklandı

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında 1-1 berabere sonuçlanan MKE Ankaragücü- Çaykur Rizespor maçının bitişinin ardından sahaya inen MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e yumruk atarak saldırdı. Darbe alan Meler, yere düştü. Hakem Meler, ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi.

Halil Umut Beler’in elmacık kemiğinde bir çatlak olduğunu belirten Büyükekşi, liglerin ne zaman başlayacağı ile ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacaklarını söyledi.

Olay ile ilgili Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın da aralarında bulunduğu toplam 6 kişi adliyeye sevk edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Faruk Koca ile birlikte 2 kişinin daha tutuklandığını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yayımlayan Tunç, öaç sonrası sahaya inerek maçın hakemine şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile sahaya inen taraftarlar hakkında, “6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık” ve “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama” suçlarından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını belirtti.

Tunç açıklamasında, “Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında, Şüpheliler F. K., Ş. Y. Ş. ve K. Ç. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerini müteakip sevkedildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklanmıştır.
Görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri tespit edilen şüpheliler R. K., Ö.O.Ü, V.D. hakkında da 6222 S.Y. uyarınca adli kontrol kararı talep edilmiştir,” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan: “Şiddetin barınmasına izin vermeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadığını belirterek “Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz,” dedi.

Erdoğan, “Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor, şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Faruk Koca hastanede müşahede altında

MKE Ankaragücü’nün kulüp başkanı Faruk Koca’nın olayın ardından kalp krizi şüphesiyle hastaneye gittiği, 24 saat hastanede müşahede altında tutulacağı belirtildi. 

Koca’nın yaşanan olaydan sonra yüksek tansiyon sebebi ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye gittiğini belirten Koca’nın doktoru Prof. Dr. Erdoğan İlkay, Koca’nın müşahede altında olduğunu söyledi.

İlkay şu açıklamada bulundu: “Daha öncede sağ koronerine stend taktığımız hastamız bugün acilimize 190’a 120 kan basıncı ve göğsünde baskı hissiyle geldi. Kötü bir olay sonunda ortaya çıktı. EKG değişikliği olması üzerine şu anda müşahede altına alındı. 24 saat boyunca üç kez ikişer saat arayla enzim takibi alınacak. Şu anda kan basıncı 150 ml civaya aşamalı olarak indirildi. İlk enzimi normal, ikinci ve üçüncü sonuçlarına göre koroner anjiyo yapıp yapmamaya karar vereceğiz. İlk görüntü 24 saat boyunca müşahede altında olması yönünde. Genel sağlık durumu şu anda iyi ancak kesin olarak 24 saat hastane kalacak. Hayati riski vardır bu yüzden hastanede tutuluyor. Bir kalp krizi durumu olursa diye tutuluyor. Bu yüzden 24 saat önemli ve müşahede altında.”

YetkinReport

Recent Posts

Eğitim ve Sağlık alarm veriyor: 68 bin öğretmen açığı, 2 dakikalık hasta randevusu

Türkiye'de eğitim ve sağlık sistemindeki sorunlar alarm verici boyutlara ulaştı. Milli Eğitim Bakanlığı 68 bin…

7 saat ago

Özgürlükler kalesi Türkiye’den ABD’deki üniversitelere üzülmek

Üniversite fikrinin temelinde aramak, araştırmak yatar. Bunun yapılabilmesi için soru sormak gerekir, hoşa gitmeyen aykırı…

8 saat ago

DEM Parti’nin üç “normalleşme” ölçüsü: ilki Kobani davası

AK Parti’nin başlattığı yeni Anayasa girişimine muhalefetten en açık desteği veren Halkların Eşitlik ve Demokrasi…

1 gün ago

Çiğdem Toker: TÜİK yargı kararına rağmen bilgi karartmayı sürdürüyor

Hayat pahalılığı ve enflasyon ülkenin bir numaralı sorunu. Enflasyon oranlarını açıklamakla görevli Türkiye İstatistik Kurumu…

1 gün ago

Diyalog sürecini her iki taraf da baltalamaya çalışıyor: Ne yapmalı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından da iktidarın gayrıresmi koalisyon ortağı MHP…

1 gün ago

CHP Lideri Özel MHP Lideri Bahçeli’yi mecliste ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet…

2 gün ago