Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

CHP’nin 227 bölgede belediye başkan adayları belli oldu

Yazar: YetkinReport / 15 Aralık 2023, Cuma / Oda: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, 14 Aralık’ta yapılan toplantının ardından 4 büyükşehir, 6 il ve 217 ilçe belediyesi için yerel seçim adaylarını açıkladı. PM sonrası açıklama yapan parti sözcüsü Deniz Yücel, adayları daha önce partinin ve örgütün üzerinde mutabakata vardığı ve anketlerde de kazandığını gördükleri isimler üzerinden belirlediklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi’nin 14 Aralık tarihinde yapılan toplantısında aldığı kararla ana muhalefet partisinin 4 büyükşehir, 6 il ve 217 beldede göstereceği belediye başkan adayları belirlendi.

Parti Meclisi’nin ardından basın açıklaması yapan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, daha önce açıklanan büyükşehir belediye adaylarının yanı sıra, ilçe belediyeleri için belirlenen adayların il ve ilçe örgütleri, milletvekili ve Parti Meclisi üyelerinin üzerinde tam mutabakat sağladığı isimler olduğunu belirtti.

10 ilin adayları belli oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi için Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Ekrem İmamoğlu’nun adaylıkları daha önce açıklanmıştı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise önceki dönem Balıkesir Milletvekili olan Ahmet Akın aday olarak belirlendi.

2019 seçimlerinde yine CHP adayı olan Mustafa Bozbey yüzde 47, AK Parti ise yüzde 49 oy almıştı.

Balıkesir’de ise CHP 2019 seçimlerinde yine Ahmet Akın’ı aday göstermiş, daha sonra İYİ Parti adayı İsmail Ok’u destekleme kararı alarak Akın’ın adaylığını geri çekmişti. Ok AK Parti adayı Yücel Yılmaz’ın aldığı yüzde 47 oya karşılık yüzde 46 oy ile belediye başkanlık yarışını kaybetmişti. İsmail Ok, seçimlerin ardından partisinden istifa ederek 2022 yılında AK Parti’ye katılmıştı.

Yapılan açıklamaya göre Bolu Belediyesi adayı ise daha önce partiden ihrac edilerek geçtiğimiz hafta yeniden CHP’ye geri alınan mevcut Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan oldu. 2019 seçimlerinde yüzde 52 oy alan Özcan, başkanlık koltuğunu AK Parti’den devralmıştı.

Diğer 5 il için adaylar ise şöyle belirlendi:

  • Bayburt Belediye başkan adayı Kubilay Erel,
  • Elazığ Belediye başkan adayı Coşkun Çağlar,
  • Gümüşhane Belediye başkan adayı Bedri Ağaç,
  • Karaman Belediye başkan adayı Recep Sertçelik,
  • Nevşehir Belediye başkan adayı Mehmet Bilgin oldu.

Aydın Belediye Başkanı adaylığı için daha önce açıklanan Özlem Çerçioğlu’nun ismi ise bu Parti Meclisi’nde değerlendirilmedi. Çerçioğlu’nun bir sonraki toplantıda açıklanması bekleniyor.

Belirlenen adayların tam listesine  buradan ulaşabilirsiniz

 

Siyaset karıştı: Erdoğan’ın Yeniden Refah ve HüdaPar’la aday pazarlığı

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: adaylar, Ankara, bolu, Bursa, Büyükşehir, CHP, İstanbul, şehir

OKUMAYA DEVAM EDİN

Beş soruda Karadeniz’de doğalgaz gerçekleri
İbrahim Kalın yayınını kıskanmak: Türkiye’de basının zor halleri
Dışişleri Bakanı Fidan Rus Devlet Başkanı Putin ile görüştü
  • AİHM’den Türkiye’ye Siyasi Yargı Soruları ve Sürecin Sürdürülebilirliği13 Nisan 2026
  • Hazar’dan Akdeniz’e, Karadeniz’den Afrika’ya Türkiye Enerji Mimarisi13 Nisan 2026
  • Macaristan’da ekonomik kriz ve “yeni elit” yolsuzlukları Orban’ı devirdi13 Nisan 2026
  • İsrail İran’da Kürtleri Kışkırtamayınca Sinirinden Türkiye’yle Uğraşıyor12 Nisan 2026
  • Cindoruk: Devlet Mezarlığına Gömülmek İstemeyen Demokrasi Avukatı12 Nisan 2026
  • Madem CHP Batıyor, AK Parti Neden Seçime Gidip Güven Tazelemiyor?11 Nisan 2026
  • Çin-Tayvan Hattında İran Savaşıyla Eşzamanlı Gelişmeler11 Nisan 2026
  • AK Partili Vekiller Gelmiyor, Meclis Toplanamıyor; İşte Nedeni10 Nisan 2026
  • Parçalanmış Dünyada Arabuluculuk ve Barış Tasarımı10 Nisan 2026
  • “Artık Her Yer Türkiye”: Dubai’nin Yerini İstanbul Alabilir mi?10 Nisan 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP