Siyaset

CHP’nin 227 bölgede belediye başkan adayları belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, 14 Aralık’ta yapılan toplantının ardından 4 büyükşehir, 6 il ve 217 ilçe belediyesi için yerel seçim adaylarını açıkladı. PM sonrası açıklama yapan parti sözcüsü Deniz Yücel, adayları daha önce partinin ve örgütün üzerinde mutabakata vardığı ve anketlerde de kazandığını gördükleri isimler üzerinden belirlediklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi’nin 14 Aralık tarihinde yapılan toplantısında aldığı kararla ana muhalefet partisinin 4 büyükşehir, 6 il ve 217 beldede göstereceği belediye başkan adayları belirlendi.

Parti Meclisi’nin ardından basın açıklaması yapan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, daha önce açıklanan büyükşehir belediye adaylarının yanı sıra, ilçe belediyeleri için belirlenen adayların il ve ilçe örgütleri, milletvekili ve Parti Meclisi üyelerinin üzerinde tam mutabakat sağladığı isimler olduğunu belirtti.

10 ilin adayları belli oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi için Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Ekrem İmamoğlu’nun adaylıkları daha önce açıklanmıştı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise önceki dönem Balıkesir Milletvekili olan Ahmet Akın aday olarak belirlendi.

2019 seçimlerinde yine CHP adayı olan Mustafa Bozbey yüzde 47, AK Parti ise yüzde 49 oy almıştı.

Balıkesir’de ise CHP 2019 seçimlerinde yine Ahmet Akın’ı aday göstermiş, daha sonra İYİ Parti adayı İsmail Ok’u destekleme kararı alarak Akın’ın adaylığını geri çekmişti. Ok AK Parti adayı Yücel Yılmaz’ın aldığı yüzde 47 oya karşılık yüzde 46 oy ile belediye başkanlık yarışını kaybetmişti. İsmail Ok, seçimlerin ardından partisinden istifa ederek 2022 yılında AK Parti’ye katılmıştı.

Yapılan açıklamaya göre Bolu Belediyesi adayı ise daha önce partiden ihrac edilerek geçtiğimiz hafta yeniden CHP’ye geri alınan mevcut Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan oldu. 2019 seçimlerinde yüzde 52 oy alan Özcan, başkanlık koltuğunu AK Parti’den devralmıştı.

Diğer 5 il için adaylar ise şöyle belirlendi:

  • Bayburt Belediye başkan adayı Kubilay Erel,
  • Elazığ Belediye başkan adayı Coşkun Çağlar,
  • Gümüşhane Belediye başkan adayı Bedri Ağaç,
  • Karaman Belediye başkan adayı Recep Sertçelik,
  • Nevşehir Belediye başkan adayı Mehmet Bilgin oldu.

Aydın Belediye Başkanı adaylığı için daha önce açıklanan Özlem Çerçioğlu’nun ismi ise bu Parti Meclisi’nde değerlendirilmedi. Çerçioğlu’nun bir sonraki toplantıda açıklanması bekleniyor.

Belirlenen adayların tam listesine  buradan ulaşabilirsiniz

 

YetkinReport

Recent Posts

Özel: “Tüm ilişki ağları ortaya çıkmadan Soma’ya adalet gelmez”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Manisa'nın Soma ilçesindeki Eynez Ocağı'nda 13 Mayıs…

3 saat ago

Makam araçlarından yönetici maaşlarına dek: Kamuda israfa tırpan

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 13 Mayıs’ta yaptıkları ortak…

5 saat ago

Türkiye Maarif Modeli yerine Milli Eğitim Bakanlığı tartışılmalı

Sosyologlar arasında çok tanınmış bir bilim insanı olan Daniel Lerner’ın (1918-1980) The Passing of the…

8 saat ago

Hamas lideri Haniye’den MİT Başkanı Kalın’a: top İsrail’in sahasında

Hamas siyasi lideri İsmail Haniye’nin 12 Mayıs’ta Katar’ın Başkenti Doha’da MİT Başkanı İbrahim Kalın ile…

21 saat ago

Erdoğan-Miçotakis: aman bir tatsızlık çıkmasın da…

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in 13 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuğu olarak Ankara’da ağırlanmasından beklenen en…

1 gün ago

Araştırma: Kürt seçmen Demirtaş etrafında birleşiyor

Rawest Araştırma’nın “Kürt Meselesi, Kürt Siyaseti ve Demirtaş” başlıklı araştırmasının sonuçlarına göre Kürtler 31 Mart…

1 gün ago