Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Dünya Klüpler Şampiyonasında kupa Eczacıbaşı’nın

Yazar: YetkinReport / 16 Aralık 2023, Cumartesi / Oda: Hayat

Kadın voleybolcular başarıdan başarıya koşuyor. Dünya Kulüpler Şampiyonasında ilk kez iki Türk takımı, Ezcacıbaşı Dynavit ve Vakıfbank finaldeydi. Kupanın sahibi Ecacıbaşı oldu. 

Erkek futbol takımlarının milyonlarca dolarlar harcanan oyuncu ve yöneticileri artık sadece sportif başarısızlıkları değil, şiddet ve mali suçlarla da Türkiye’nin gündeminde yer alıp sporseverlerin yüzünü kara çıkarırken kadın voleybolcular yeni başarılarıyla övünç kaynağı oluyor.

Finalinde iki Türk kadın voleybol takımının yer aldığı Voleybol FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde VakıfBank’ı 3-2 mağlup eden Eczacıbaşı Dynavit, 3. kez kupayı müzesine götürdü.

Çin’in Hangzhou kentinde düzenlenen ve bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilen şampiyonanın finalinde ilk kez, iki Türk takımı kupa için mücadele etti.

İlk kez Türk finali

FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın finalinde ilk kez iki Türk takımı karşı karşıya geldi. İlki 1991’de düzenlenen organizasyona, 1992 ve 1994’te yapıldıktan sonra uzunca süre ara verildi. Turnuva, 2010’dan sonra düzenli olarak yapılmaya başladı.

Önce Eczacıbaşı Dynavit Brezilya’nın Dentil Praia Clube takımını 3-1 yenerek finale yükselmişti. Ardından Vakıfbank, Çin’in ev sahipliğinde yapılan şampiyonada Çin’in Tianjin Bohai Bank takımını 3-0 yenerek 2023 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası finaline yükseldi.

Böylece Dünya Kulüpler Şampiyonasında ilk defa iki Türk takımı finale kaldı. FIVB kupasını daha önce 4 kez Vakıfbank, 2 kez Eczacıbaşı, 1 kez de Fenerbahçe kadın voleybol takımları kazanmıştı. FIVB dünya kulüpler sıralamasında Vakıfbank 1’inci, Eczacıbaşı 2’inci, Fenerbahçe de 6’ıncı sırada bulunuyor. Ülkelere göre de Türk takımları Brezilya ve İtalya takımlarının önünde ilk sırada.

Milli voleybolcular, ardından kulüpler

Dünya sıralamasındaki, kulüplerde yer alan kadın voleybolcular milli takım kadrosunun da belkemiğini oluşturuyor.
“Filenin Sultanları” namlı Türk Kadın Milli Voleybol takımı ise 2023 yılında önce ABD’de yapılan Dünya Milletler Ligi şampiyonluğunu kazanmış ardından Belçika’da yapılan Avrupa Şampiyonasını almıştı. Milli Takım Kaptanı Eda Erdem galibiyetleri Cumhuriyetin 100’üncü yılına ve Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e armağan ettiklerini söylemişti.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Eczacıbaşı Dynavit, Filenin Sultanları, FIVB, Vakıfbank, Voleybol

OKUMAYA DEVAM EDİN

Feyruz’dan Monica Belluci’ye, Deniz Gezmiş’e bir başka Lübnan
Canan Güllü: Tam eşitliğe kadar birbirimize lazımız
Bargilya Tuzlası yaşamaya devam etsin
  • İsrail insanlığı öldürüyor: Gazze’de kıtlık ilan edildi22 Ağustos 2025
  • AK Parti’den yeni tarzı siyaset: seçmeni kazanamıyorsan seçileni kazan22 Ağustos 2025
  • Özel : Erdoğan yoruldu, yaşlandı, artık ümit veremiyor21 Ağustos 2025
  • Sürece sabotaj ve kışkırtma uyarıları21 Ağustos 2025
  • Orman Yangınlarıyla Alev Alan Akdeniz’in Geleceği ve Yangın Dili20 Ağustos 2025
  • Orduda Sessiz Rekabet: Güler’den Sonra Kim Savunma Bakanı Olacak?20 Ağustos 2025
  • Washington’da Ukrayna Zirvesi: Avrupa Diplomasisinin Kara Günü19 Ağustos 2025
  • Özel, Aydın’da Erdoğan’a çok sert konuştu: siyasi yankesici, kapkaççı18 Ağustos 2025
  • Ümit Özdağ: Kemal Kılıçdaroğlu “Kazanmak İstemiyordu”18 Ağustos 2025
  • Demokratikleşme Olmadan Barış Hülyadır18 Ağustos 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP