Suudi Arabistan’da 29 Aralık’ta oynanacak Turkcell Süper Kupa final maçına Suudi yetkililerin “Atatürk ambargosu” sebebiyle çıkmama kararı alan Galatasaray ve Fenerbahçe takımları heyetleri, sabaha karşı kalabalıkların tezahüratları ile İstanbul’a döndü.
İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarına gelen takımları desteklemek isteyen taraftar, havaalanlarında futbolcuları tezahüratla karşıladı.
Fenerbahçe Sabiha Gökçen Havalimanı’na, Galatasaray takımı ise İstanbul Havalimanı’na indi. Uçakların sabaha karşı saat 5 ve 6’da İstanbulda olmasına rağmen taraftarlar, iki takım oyuncularını desteklemek için havalimanlarında için hazır bekledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tüm gece havaalanlarına ulaşım sağlanacağını duyurdu.
29 Aralık’ta Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe Turkcell Süper Kupa final maçı, karşılaşmaya saatler kala, takım yetkililerinin “organizasyonda sorunlar” olarak tanımladığı sebeplerle ertelendi.
Basına yansıyan haberlerde, Suudi yetkililerin oyunun başlamasından hemen önce İstiklal Marşı okunmasına, futbolcuların stadyuma Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafı ve üzerinde “yurtta sulh cihanda sulh” yazılı pankartlarla çıkmasına izin vermediği, bu sebeple oyuncuların tepki gösterdiği aktarıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe yetkilileri, akşam saatlerinde yaptıkları acil toplantının ardından maçın oynanmayacağını açıkladı.
Türkiye gündemine oturan kriz, dünya basınında da geniş yer buldu.
Reuters haber ajansının haberine göre ise, organizatör Riyad Season bir açıklama yaptı ve konunun hazırlık toplantıları çerçevesinde TFF ile görüşüldüğünü söyledi.
Reuters’ın haberine göre açıklamada, “Özellikle de bu konu maçın hazırlık toplantıları çerçevesinde Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşüldüğü için maçın, sporun kapsamı dışında herhangi bir slogan olmadan sunulmasını gerektiren uluslararası futbol kuralları ve yönetmeliklerine uygun olarak zamanında yapılmasını dört gözle bekliyorduk,” denildi.
Açıklamada, “Bu anlaşmaya rağmen, iki takımın üzerinde mutabık kalınan hususlara uymaması talihsiz bir durum olmuş ve bu da maçın yapılamamasına yol açmıştır” ifadesi yer aldı.
Görüşmelerin ardından Suudi yetkililer tarafından İstiklal Marşı’nın okunmasına ve Türk bayrağı açılmasına izin verildiği, ancak Atatürk tişörtü ve pankart açılmasına izin vermediği aktarıldı. Bu karara gerekçe olarak ise önceden haber verilmemesi ve organizasyonun aksamaması olarak gösterildi.
Maçın özellikle cumhuiyetin 100. yılında Suudi Arabistan’ın başkentinde bulunan Al-Awwal Park stadyumunda oynanıyor olması eleştiri konusu oldu.
ABD’nin seçeceği 47’inci Başkan, Türkiye’nin 12 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çalışacağı 5’inci Başkan olacak. AK Parti…
İçişleri Bakanlığı 4 Kasım sabahı Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü, Batman Belediye başkanı Gülistan…
Karl Marx’ın meşhur sözüdür: tarihte olaylar ilkinde trajedi, ikincisinde komedi olarak tekrarlanır. CHP’li İstanbul Büyükşehir…
ABD’nin Orta Doğu’dan da sorumlu Merkezi Komutanlığı (CENTCOM) 1 Kasım’da gönderileceği duyurulan ilk B-52 stratejik…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanmasını protesto etmek için düzenlenen mitingdeki…
Avrupa Komisyonu'nun üyeliğe aday ülkelerin son bir yıl içindeki gelişmelerini değerlendiren yıllık raporu, 30 Ekim…