Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Vaşington büyükelçiliği boşaldı, henüz yerine bir isim atanmadı

Yazar: YetkinReport / 08 Ocak 2024, Pazartesi / Oda: Siyaset

Türkiye’nin Vaşington Büyükelçisi Murat Mercan, 4 Ocak’ta X hesabından yaptığı paylaştımda 14 Ocak itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılacağını, 12 Ocak’ta da ABD’den ayrılacağını açıkladı. Mercan’ın yerine henüz bir büyükelçi atanmamış olması soru işareti yarattı. Konuyu köşesine taşıyan Yınanç, diplomatik kulisleri yazdı. (Foto: AA)

Türkiye-ABD ilişkileri Gazze, F-16 ve İsveç’in NATO üyelik süreci sebebiyle gergin bir seyir izlerken, Türkiye’nin Vaşington Büyükelçisi Murat Mercan, 14 Ocak 2024 itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılacağını açıkladı.

4 Ocak’ta emekli olacağını açıklayan ve 12 Ocak’ta ABD’den ayrılacak olan Mercan’ın yerine ise henüz kimin atanacağı bildirilmedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in, Orta Doğu ziyaretinin ilk ayağı olarak İstanbul’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesinin hemen ardından konuyu T24’teki köşesine taşıyan gazeteci Barçın Yınanç, Mercan’ın yerine kimin atanacağının henüz belirlenmemesinin arkasında “isim üzerinde kararsızlık” olabileceğini yazdı.

Kimin ABD Başkentine atanacağı ile ilgili diplomatik kulislere yer veren Yınanç, “Diplomasi kulislerinde Dışişleri’nde en güçlü aday olarak Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar’ın ismi geçiyor,” dedi.

Yınanç’ın değerlendirmesine göre, “bu isim üzerinde mutabakat olsaydı, şimdiye çoktan Amerikan tarafına bildirimin yapılmış olması gerekirdi. Bu durum elbet nihayetinde Akçapar’ın atanmayacağı anlamına gelmez. ‘Akçapar New York’a, New York daimi temsilcisi Sedat Önal Vaşington’a’ dedikodusu da var. Kulisler hareketli. Prag’da görevli Egemen Bağış ile Ak Parti’li kariyer diplomat Volkan Bozkır da topa girmeye çalışıyor deniyor.”

“Siyasi atamayla devam mı; yoksa kariyer diplomat mı olacak göreceğiz. Siyasi atamadan verim alınamadığı, yaşanan soğukluk nedeniyle Mercan’a üst düzey kabul gösterilmediği için bu kez ibre kariyer diplomata kayabilir”

Yınanç’ın tüm yazısı için T24 sitesini ziyaret edeblirsiniz

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: ABD, emekli, F-16, Murat Mercan, vaşington

OKUMAYA DEVAM EDİN

“Terörsüz Türkiye” Raporu: Yeni Bir Barış Mimarisine Doğru mu?
Biden’ın ilk icraatı ne oldu? İlk Türkiye icraatı ne olacak?
AB-Mısır anlaşması üzerine: Batı niye inandırıcı değil?
  • “Terörsüz Türkiye” Raporu: Yeni Bir Barış Mimarisine Doğru mu?19 Şubat 2026
  • Batı Demokrasilerinde Yükselen Sağın Arka Planı19 Şubat 2026
  • Terörsüz Türkiye Raporu İtirazlarla Oylandı. Ne Lafta ne Rafta Kalmalı18 Şubat 2026
  • MİT 36 milyar lirayı nasıl, nereye harcadı?18 Şubat 2026
  • Medeni Kanunun 100. Yılında “Laikliği Birlikte Savunuyoruz” Bildirisi18 Şubat 2026
  • Erdoğan’ın Bileşik Arap Emirlikleri Ziyareti Neden Ertelendi?17 Şubat 2026
  • Moskova ile Pekin Arasında Bahar Havası17 Şubat 2026
  • Münih’teki Asıl Dönüşüm: Büyük Güç Retoriği, Orta Güç Diplomasisi16 Şubat 2026
  • Küresel Dar Geçitler Savaşında Türkiye’nin Geleceği16 Şubat 2026
  • Özel: Bu zamlara, yoksulluğa, haksızlığa katlanmak zorunda değilsiniz15 Şubat 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP