Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Açlık sınırının altında: Emeklilere ek zam oranı açıklandı

Yazar: YetkinReport / 16 Ocak 2024, Salı / Oda: Ekonomi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada milyonlarca emekliyi ilgilendiren ek zam oranını ve 2024 yılında geçerli olacak en düşük emekli maaşını duyurdu. En düşük emekli maaşı ise 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının altında. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada milyonlarca emekliyi ilgilendiren ek zam oranını ve 2024 yılında geçerli olacak en düşük emekli maaşını duyurdu.

16 Ocak’ta Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası açıklama yapan Erdoğan, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 5 ek zam iyileştirilmesi yapıldığını belirtti.  En düşük emekli aylığı da 7,500 TL’den 10,000 TL’ye yükseltildi.

Erdoğan, “SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımız müjdesini buradan vermek istiyorum. SSK ve Bağkur emeklisi Ocak 2024’ten itibaren yüzde 42,6’ya yükseliyor. Temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır” dedi.

Açlık sınırının altında

2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarına yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 37,57 artış getirilmişti. Erdoğan, tüm emeklilerin yıllık artış oranlarının Temmuz ayında eşitleneceğini belirterek, “Yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri enflasyon farkını alırken SSK ve Bağkur emeklileri enflasyon kadar zam alacakları için dengesizlik giderilecektir” dedi.

Ek zam oranı ile en düşük emekli maaşının TBMM’de yasalaşarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Birleşik Kamu İş’in yaptığı araştırmaya göre Aralık 2023 tarihinde dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 16 bin 483 TL’ye yükselmişti.

Merkez Bankası tarafından belirlenen enflasyon hedefleri göze alındığında memur ve emekli maaşlarına yapılan artış 2024 yılı ortasında enflasyonu yakalamış olacak.

SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına getirilecek zam oranı, son yılın enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Son 6 ayda TÜİK, yüzde 37,57 enflasyon gerçekleştiğini duyurmuştu.

En düşük emekli maaşı 7500 lirayken bu rakamın 11 bin liranın üzerine çıkarılması ve emeklilerin maaş zamlarının da yüzde 50 civarına tamamlanması bekleniyordu.

Asgari ücret yoksulluk sınırı altında: 17 bin tamam da 2 lira nedir?

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

OKUMAYA DEVAM EDİN

Yüksek enflasyon ile küçülme dönemine mi girdik?
Akkuyu: Erdoğan rapor istedi, Zapsu’nun istifası cebinde
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde gündem gıda güvenliği
  • ABD’ye kızıp Rusya’dan S-400 aldık, şimdi kurtulmaya çalışıyoruz10 Temmuz 2026
  • DEM: Çerçeve yasada ne olduğu bize de söylenmiyor, çoğu AKP’liye de10 Temmuz 2026
  • Ankara NATO Zirvesi: Güvenlik Vardı, Peki Barış?9 Temmuz 2026
  • İmamoğlu ‘Savunma hakkım engelleniyor’ dedi, hâkim dışarı çıkarttı8 Temmuz 2026
  • Erdoğan Trump’ın, Trump Avrupa’nın sözünü tutmasını bekliyor8 Temmuz 2026
  • İkinci Soğuk Savaşın NATO’su Ankara Zirvesinde kuruluyor: 3.0 o demek7 Temmuz 2026
  • NATO’nun Türkiye üzerinden Orta Doğu açılımı ve Trump’ın iki görüşmesi6 Temmuz 2026
  • 2026 Dünya Futbol Kupasına farklı bir bakış5 Temmuz 2026
  • Modern Seyyahların Piri Bir Çizgi Roman Kahramanı: Corto Maltese5 Temmuz 2026
  • ABD 250 yaşında: hâlâ güçlü ama artık her dediği olmuyor4 Temmuz 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP