Siyaset

Erdoğan, Gaye Erkan’a savunup protokole aldı ama Reisi elini sıkmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Erkan’a “akla ziyan dedikodular diyerek” sahip çıktı, bunu göstermek için İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin karşılanması protokolünde de yer verdi, ama Resisi kadın olduğu için elini sıkmadan geçti.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın ailesinin banka yönetimine dahli ile ilgili iddialar tartışma yaratırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erkan’ı savundu, tartışmaların “istikrar iklimini bozacak kampanyaların” parçası olduğunu söyledi.

24 Ocak’ta Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) aday tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan, Erkan ile ilgili iddialar için “akla ziyan dedikodu” dedi. Erdoğan, Erkan’a desteğini İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’ye karşılama töreninde protokolde yer vererek de gösterdi, ancak Reisi, kadın olduğu için Erkan ile tokalaşmaktan kaçındı. (*)

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, “Türkiye ne zaman derlenip toparlansa, ne zaman yeni bir atılımın eşiğine gelse, ne zaman gururlanacak işler yapsa bunlar hemen rahatsız oluyor. Gezi Olaylarından beri ülkenin attığı her hayırlı adıma takoz olmayı misyon edinenler son dönemde yine ortalığa döküldüler. Mesela Merkez Bankası rezervlerimiz 145,5 milyar dolarla rekor mu kırdı bunlar hemen harekete geçiyor. Akla ziyan dedikodularla ekonomimizde binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar başlatıyorlar,” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Dedikodular üzerinden bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan fitne tüccarlarını kesinlikle umursamıyoruz,” dedi.

Erkan’ı savundu

Sözcü Gazetesi’ndan Cem Yıldırım, 18 Ocak’taki haberinde Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın babası Erol Erkan’ın banka çalışanlarıyla ilgili kararlar aldığı, yönetime dahil olduğu, kendisine özel koruma ve oda tahsis edildiği iddialarına yer vermişti. Erkan bu iddiaları yalanladı ancak hakkındaki tartışmalar hız kesmedi. Kulis haberleri, Erkan’ın yerel seçimlerden önce görevden alınacağı iddialarını dillendirmeye başladı.

18 Ocak’tan bu yana konu ile ilgili suskunluğunu koruyan Erdoğan’ın tavrı merak ediliyordu. Erdoğan, 24 Ocak’taki açıklamasıyla iddialara da yanıt vermiş oldu.

Erdoğan, “asılsız dedikodular” diyerek Erkan’ı desteklediği mesajını verdi.

(*) 24 Ocak, saat 17.45’te güncellendi.

YetkinReport

Recent Posts

Özel: “Tüm ilişki ağları ortaya çıkmadan Soma’ya adalet gelmez”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Manisa'nın Soma ilçesindeki Eynez Ocağı'nda 13 Mayıs…

3 saat ago

Makam araçlarından yönetici maaşlarına dek: Kamuda israfa tırpan

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 13 Mayıs’ta yaptıkları ortak…

5 saat ago

Türkiye Maarif Modeli yerine Milli Eğitim Bakanlığı tartışılmalı

Sosyologlar arasında çok tanınmış bir bilim insanı olan Daniel Lerner’ın (1918-1980) The Passing of the…

9 saat ago

Hamas lideri Haniye’den MİT Başkanı Kalın’a: top İsrail’in sahasında

Hamas siyasi lideri İsmail Haniye’nin 12 Mayıs’ta Katar’ın Başkenti Doha’da MİT Başkanı İbrahim Kalın ile…

22 saat ago

Erdoğan-Miçotakis: aman bir tatsızlık çıkmasın da…

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in 13 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuğu olarak Ankara’da ağırlanmasından beklenen en…

1 gün ago

Araştırma: Kürt seçmen Demirtaş etrafında birleşiyor

Rawest Araştırma’nın “Kürt Meselesi, Kürt Siyaseti ve Demirtaş” başlıklı araştırmasının sonuçlarına göre Kürtler 31 Mart…

1 gün ago