Siyaset

Kılıçdaroğlu 100. günde sahalara döndü: Siyasetin çıkış kapısı yoktur

Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığından inişinin 100. gününde esnaf ziyaretinde konuştu: siyasetin çıkış kapısı yoktur.

Kurultay seçimini Özgür Özel’e kaybedişinden 100 gün donra CHP’nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sahalara döndü. Kılıçdaroğlu, Ankara OSTİM Sanayi Sitesinde bir esnaf ziyaretinde Süleyman Demirel’in bir sözüyle başladı: “Siyasetin giriş kapısı var, ama çıkış kapısı yoktur.

YetkinReport’un edindiği bilgiye göre, OSTİM’de tamirhanesi bulunan Ekrem Erol isimli vatandaş Kılıçdaroğlu’nu işyerine kahvaltıya davet etti. Kılıçdaroğlu “simitler benden” diye daveti kabul ederek çalışma arkadaşları Bülent Kuşoğlu, Metin Lütfü Baydar ve Metin Işık ile birlikte OSTİM’e gitti.

Kılıçdaroğlu çevreden esnaf ve çalışanların da katıldığı çay sohbetine, Siyasetin giriş kapısı var, ama çıkış kapısı yoktur” sözleriyle başladı ve şöyle sürdürdü:

  • “Girdik siyasete, tamam. Çıkmak istesen de çıkamıyorsun. Her halükârda ilgilenmek zorundasın. Memleketin dünya kadar sorunu var; ilgilenmek zorundasın.
  • “Görüş beyan etmesen bile bakmak, öğrenmek, konuşmak, dinlemek zorundasın. Vatandaşın derdi nedir, ne değildir? Çünkü değişiyor… Ortam değişiyor, dertler değişiyor, insanlar değişiyor. Bu değişimi siyasetçinin islemesi lazım.”

Siyasetin özeti gibi

Kılıçdaroğlu, “Siyasetin çıkış kapısı yoktur” sözleriyle Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanlığı sona erdikten sonra “Siyasetin tek kapısı vardır, üzerinde “in” yazılıdır; yani “giriş”. Siyasetin “Exit” yani “çıkış” yazılı kapısı yoktur” sözlerine gönderme yapıyordu.

Kılıçdaroğlu sözlerine yine Demirel örneğiyle devam etti:

  • “Rahmetli Demirel Cumhurbaşkanlığını bıraktıktan sonra bırakmadı siyaseti. Ben gittiğimde önünde kitaplar, yanında misafirler, onlarla konuşurdu, bir şeyler söylerdi.
  • “Biz de tabii arada bir şeyler söyler, sorardık, öğrenmek için. Deneyim ayrı bir şey”.

Demirel 2005 yılında bir TV programında söylediği “Çıkış yoktur” sözlerinden sonra “Ben cumhurbaşkanlığından sonra ‘parti siyasetinde olmayacağımı’ söyledim. Fakat ülke ve dünya sorunları ile ilgiliyim” diye eklemişti.

Parti içi meseleleri asla

Kılıçdaroğlu ise CHP’deki gelişmeler ve parti içi siyasetin sorulması üzerine, “Partimin başarılı olmasını istiyorum” dedi, “Parti içi meseleleri asla dışarıda tartışmam”.

Bu arada, Kılıçdaroğlu’nun davetini kabul edip ziyaretine gittiği Ekrem Erol’un iş tezgahına asılı iki tabela dikkat çekti.

Bunlardan birisi 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanırken Ekrem İmamoğlu’nun kullandığı “Her şey çok güzel olacak” sloganıydı.

Diğeri de işyeri sahibinin “Bir daha bu yolları aynı hevesle öyle bir yürürüm ki şok olursunuz” sözleri.

YetkinReport

Recent Posts

Kobani davasında karar: Yüksekdağ’a 30 ve Demirtaş’a 42 yıl hapis

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş-başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108…

14 saat ago

ABD’yle İsrail-Hamas üzerine ayrım derinleşiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 15 Mayıs’ta TBMM’de Hamas’ın Gazze’de “Anadolu’nun ileri hat savunmasını” yaptığını söylemesinden birkaç…

18 saat ago

Yargıtay Başkanı seçimi: Ömer Kerkez’in sözleri umut veriyor mu?

Yargıtay’ın toplam 324 üyesinden 193’ünün oyları ile Ömer Kerkez 2028 yılına kadar dört yıl görev…

21 saat ago

AKP fabrika ayarlarına dönmüyor; Erdoğan, Bahçeli ayarlarına dönüyor

“Faşizm konuşmaya engel olmaz, söylemeye mecbur tutar” sözü Fransız filozof Roland Barthes’a ait. Artık mecburiyetten…

22 saat ago

Kavala’nın yeniden yargılama talebi reddedildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı Davası'nda müebbet hapse mahkum edilen iş insanı Osman…

1 gün ago

Yeni tasarruf paketi yaraya ne kadar merhem olabilir?

13 Mayıs Pazartesi günü ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ açıklandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın sunuş konuşmasından sonra…

2 gün ago