Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Siyasette yeni moda: Aday olamayan istifa ediyor

Yazar: YetkinReport / 19 Şubat 2024, Pazartesi / Oda: Siyaset

Siyasi partiler aday listelerini kesinleştirdikçe partilerinden istifa ettiğini açıklayan, bunun yanında başka partiye geçen siyasetçilerin de sayısı arttı. AK Parti Milletvekili Suat Kılıç, YRP’ye geçtiğini açıklamıştı. İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili Suat Sarı ve DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Nutku Akın da partilerinden ayrılan siyasetçiler oldu. 

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başladı. Tüm siyasi partilerin aday listelerini ilçe seçim kurullarına bildirmeleri için verilen süre yarın saat 17:00’de doluyor.

Siyasi partiler aday listelerini kesinleştirdikçe partilerinden istifa ettiğini açıklayan, bunun yanında başka partiye geçen siyasetçilerin de sayısı arttı.

Yalnızca 19 Şubat’ta parti il teşkilatlarından, eski milletvekillerine kadar pek çok siyasetçi partilerinden istifa ettiğini açıkladı. Bazı isimler başka partiye geçtiklerini duyurdu.

İYİ Parti’de istifa depremi

İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yakınlığı ile bilinen İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Grup Başkanvekili Suat Sarı, aday belirleme sürecini eleştiren bir mesajla partisinden ayrıldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sarı, “Bu çatı altında ülkeme ve milletime faydalı olamayacağımı anladığım için İYİ Parti üyeliğinden ve İBB Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ediyorum” dedi.

Sarı, iki ay önce İYİ Parti’den istifa eden İbrahim Özkan’ın yerine getirilmişti.

Aynı gün, İYİ Parti’nin Esenyurt Teşkilatı ve Meclis üyeleri İYİ Parti’nin İBB Adayı Buğra Kavuncu’yu değil Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceklerini açıklayarak istifa etti.

Yaptıkları açıklamada gerekçe olarak “Teşkilat yapısının bozulması, iktidar karşısında etkin siyaset üretilmesi gerekirken, muhalefete muhalefet edilmesi” gösterildi

Yine İYİ Parti’nin İzmir Selçuk’ta ilçe başkanı Deniz Kayapınar ile birlikte aralarında yönetici, delege üyelerinin de bulunduğu 100’ün üzerindeki partili istifa etti. İstifa edenler yerel seçimlerde CHP’nin adayı Filiz Ceritoğlu Sengel’e destek vereceklerini bildirdi.

DEVA ve Gelecek Partisi’nde istifalar

DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Nutku Akın da 19 Şubat’ta yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

Parti yönetimini eleştiren Akın, ayrılma gerekçesi olarak “seçimlerde başarısız olma riskinin artmasını” gösterdi.

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç da Ankara İl Başkanlığı görevinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.
Tokaç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kurucusu olduğu, parti yönetim kurulu üyeliği yaptığı partisinin, genel seçimlere tek başına bağımsız girmesini arzu ettiklerini, buna rağmen ittifak modeliyle seçimlere girildiğini ve partinin, altılı masa ve CHP birlikteliğinin ağır sonuçları ile karşı karşıya kaldığını öne sürdü.

AK Parti’den YRP ve BBP’ye geçişler

AK Parti’de üç dönem milletvekilliği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan Suat Kılıç, partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne katıldı. Kılıç’ın rozetini YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan taktı.

Suat Kılıç, 14 Mayıs 2023 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde YRP listelerinden Konya milletvekili seçilen Ali Yüksel’in damadı olarak biliniyor. Kılıç’ın seçim sürecinde kayınpederinin seçim çalışmalarına da katıldığı öğrenildi.

AK Parti Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten de partisi tarafından yeni dönem için yenidne aday gösterilmeyince kendisine gelen teklifleri değerlendirdi. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşmesi ardından AK Parti’den istifa ederek BBP’ye geçti.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

OKUMAYA DEVAM EDİN

Suriye’de kriz harekâta gerek kalmadan çözülebilir mi?
Güvenlik soruşturması bahanesiyle fişleniyor muyuz?
DEM Parti’den “tecritin kaldırılması” dahil dört maddelik çözüm şartı
  • CHP’nin Kürt Sorunu Eşiği: Türkiye İç Barışını Sağlamak Zorundadır1 Şubat 2026
  • Marmara Denizi’ne Hayat Öpücüğü: Pina31 Ocak 2026
  • SDG Anlaşma Bozdukça Şam’la Biraz Daha Azına Uzlaşıyor. Ankara Memnun30 Ocak 2026
  • Türkiye, İran-ABD geriliminde aktif diplomatik rol üstlenmeye hazır30 Ocak 2026
  • Çin: Xi Jinping’in Gücü Sarsıldı mı, Yeniden mi İnşa Ediliyor?30 Ocak 2026
  • Enerji Politikaları: Davos’tan Çıkan Mesajlar Ve Türkiye30 Ocak 2026
  • Türkiye, ABD’nin İran Saldırısını Önleyebilir mi? Olmaz mı?29 Ocak 2026
  • 14 Yaşında bir  Büyükusta: Yağız Kaan Erdoğmuş29 Ocak 2026
  • AB’nin Hindistan ve Brezilya Ticaret Anlaşmaları Türkiye’yi Zorlayacak29 Ocak 2026
  • İki Toplantıdan Üç Fotoğrafla Terörsüz Türkiye Sürecinin Hâl Özeti28 Ocak 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP