Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

İliç’te madencileri arama çalışmaları durduruldu: heyelan riski

Yazar: YetkinReport / 20 Şubat 2024, Salı / Oda: Siyaset

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar İliç’teki altın madeninde halen heyelan riski olduğunu bu sebeple arama çalışmalarının durdurulduğunu açıkladı. Toprak altında bulunan 9 işçiden 7 gündür haber alınamıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 13 Şubat’ta meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçinin siyanürle yıkanmış yığının altında kaldığı Erzincan İliç’teki Anagold Çöpler Altın Madeni’nde halen ciddi heyelan riski olduğunu, bu sebeple arama çalışmalarının durdurulduğunu açıkladı.

Yerlikaya ve Bayraktar, kurtarma çalışmalarının 7. gününde 19 Şubat akşam saatlerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sahada “ciddi heyelan riskiyle karşı karşıya” olunduğunu belirten Bayraktar, “Özellikle dün geceden itibaren heyelan riski biraz daha yoğunlaştı. Dolayısıyla özellikle o yığının kaymamış bölgelerinde şu anda ciddi bir hareketlilik var. Bu risklerden dolayı şu anda sahada faaliyetleri durdurmuş durumdayız,” dedi.

Bayraktar, “ekiplerimizle beraber ilgili bütün kurumlarımızla beraber şu anda o heyelan risklerini nasıl ortadan kaldırırız ona gayret ediyoruz, ona çalışıyoruz. Bu konuda belki yarın sabah, yarın öğlene kadar yapacağımız çalışmalarda daha net bir tablo ve bir yol haritası önümüze koyacağız ve çıkacak gibi gözüküyor,” dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya heyelan sonucu 8 milyon metreküp toprağın kaydığını belirterek, 2 milyon metröküplük alanda arama çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Yerlikaya, “Manganez ocağıyla dün akşam ilk anından itibaren 6 gün önceki olduğu günden bu yana oradaki duran kütlenin stabil değil maalesef aktif ama gittikçe de daha aktif hale gelme riskini görünce biz oradaki arama faaliyetini durdurduk. Sabırlar derisindeki aramayla ilgili oranın da tamamıyla ilgili yine onun üstünde duran liç alanındaki kütlenin bir bölümünde maalesef stabil değil. Orada da aktif olduğunu gördük. Bunun dışında kalan yerle ilgili de aramayla ilgili çalışmaları yine baştan söylediğim gibi önce güvenlik duruşuyla ilkesiyle devam ettiriyoruz” dedi.

Anagold’da 9 işçi kayıp, altın madeni durduruldu ama hala dava yok

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: altın madeni, Anagold, heyelan, İliç, siyanür

OKUMAYA DEVAM EDİN

ABD Özel Kuvvetleri PKK eğitiminde: The Washington Post
Avrupa Birliği’nin genişlemesinde Rusya etkisi
İçişleri Bakanı bot krizi üzerine: Yunanistan “Bir daha olmayacak” dedi
  • CHP’de Yalım Skandalı: Bu “Rezillik” Seçmeni Elbet Etkiler29 Mart 2026
  • Erdoğan, Türkiye’yi Trump’ın Girmemesini İstediği Neyin Dışında Tuttu?28 Mart 2026
  • Kıbrıs’a Dikkat: Oldu Bittiler Söz Konusu28 Mart 2026
  • PKK’nın Silahsızlanması Süreci Neden Tıkanıyor?27 Mart 2026
  • CHP’li Salıcı, Bakan Kurum’a Sordu: Kaç İlde, Kaç Sığınak Yapıldı?27 Mart 2026
  • Trump’ın İran’a Saldırı Tehdidini 6 Nisan’a Ertelemesinin 6 Gerekçesi27 Mart 2026
  • Fransa Avrupa’nın Nükleer Patronu Olabilecek mi? Peki ya Türkiye?26 Mart 2026
  • Utanç Oyu: Avrupa, Afrika Köle Ticaretini En Ağır İnsanlık Suçu Saymadı26 Mart 2026
  • Gürlek’in Hafife Aldığı Sınamalar: İmamoğlu Davasından Tapu İddialarına25 Mart 2026
  • İran Savaşının Adı Netanyahu-Trump Savaşı Kalacak25 Mart 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP