Siyaset

İliç’te madencileri arama çalışmaları durduruldu: heyelan riski

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar İliç’teki altın madeninde halen heyelan riski olduğunu bu sebeple arama çalışmalarının durdurulduğunu açıkladı. Toprak altında bulunan 9 işçiden 7 gündür haber alınamıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 13 Şubat’ta meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçinin siyanürle yıkanmış yığının altında kaldığı Erzincan İliç’teki Anagold Çöpler Altın Madeni’nde halen ciddi heyelan riski olduğunu, bu sebeple arama çalışmalarının durdurulduğunu açıkladı.

Yerlikaya ve Bayraktar, kurtarma çalışmalarının 7. gününde 19 Şubat akşam saatlerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sahada “ciddi heyelan riskiyle karşı karşıya” olunduğunu belirten Bayraktar, “Özellikle dün geceden itibaren heyelan riski biraz daha yoğunlaştı. Dolayısıyla özellikle o yığının kaymamış bölgelerinde şu anda ciddi bir hareketlilik var. Bu risklerden dolayı şu anda sahada faaliyetleri durdurmuş durumdayız,” dedi.

Bayraktar, “ekiplerimizle beraber ilgili bütün kurumlarımızla beraber şu anda o heyelan risklerini nasıl ortadan kaldırırız ona gayret ediyoruz, ona çalışıyoruz. Bu konuda belki yarın sabah, yarın öğlene kadar yapacağımız çalışmalarda daha net bir tablo ve bir yol haritası önümüze koyacağız ve çıkacak gibi gözüküyor,” dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya heyelan sonucu 8 milyon metreküp toprağın kaydığını belirterek, 2 milyon metröküplük alanda arama çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Yerlikaya, “Manganez ocağıyla dün akşam ilk anından itibaren 6 gün önceki olduğu günden bu yana oradaki duran kütlenin stabil değil maalesef aktif ama gittikçe de daha aktif hale gelme riskini görünce biz oradaki arama faaliyetini durdurduk. Sabırlar derisindeki aramayla ilgili oranın da tamamıyla ilgili yine onun üstünde duran liç alanındaki kütlenin bir bölümünde maalesef stabil değil. Orada da aktif olduğunu gördük. Bunun dışında kalan yerle ilgili de aramayla ilgili çalışmaları yine baştan söylediğim gibi önce güvenlik duruşuyla ilkesiyle devam ettiriyoruz” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

Hamas lideri Haniye’den MİT Başkanı Kalın’a: top İsrail’in sahasında

Hamas siyasi lideri İsmail Haniye’nin 12 Mayıs’ta Katar’ın Başkenti Doha’da MİT Başkanı İbrahim Kalın ile…

5 saat ago

Erdoğan-Miçotakis: aman bir tatsızlık çıkmasın da…

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in 13 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuğu olarak Ankara’da ağırlanmasından beklenen en…

10 saat ago

Araştırma: Kürt seçmen Demirtaş etrafında birleşiyor

Rawest Araştırma’nın “Kürt Meselesi, Kürt Siyaseti ve Demirtaş” başlıklı araştırmasının sonuçlarına göre Kürtler 31 Mart…

14 saat ago

Yunanistan’ın Ege’de Deniz Parkı kurması tehlike çanıdır

Yunanistan kuruluşundan itibaren Ege Denizi’nde ve Doğu Akdeniz’de Anadolu’ya doğru genişleme emel ve niyetinde olagelmiştir.…

1 gün ago

Atatürk’ün ölünce gömülmek istediği Ankara tümülüsü: Yumurtatepe

  Ankara’da Tümülüsler Vardır! Duygu Asena’nın “Kadınlar Vardır!” kitabının yayınlandığı dönem ve halen devam eden…

2 gün ago

BM’den tarihi Filistin kararı: Bir zafer mi, sembolik bir adım mı?

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 10 Mayıs'ta Filistin'in uluslararası örgüte tam üyelik için gerekli şartları…

2 gün ago