Siyaset

Siyasette yeni moda: Aday olamayan istifa ediyor

Siyasi partiler aday listelerini kesinleştirdikçe partilerinden istifa ettiğini açıklayan, bunun yanında başka partiye geçen siyasetçilerin de sayısı arttı. AK Parti Milletvekili Suat Kılıç, YRP’ye geçtiğini açıklamıştı. İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili Suat Sarı ve DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Nutku Akın da partilerinden ayrılan siyasetçiler oldu. 

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başladı. Tüm siyasi partilerin aday listelerini ilçe seçim kurullarına bildirmeleri için verilen süre yarın saat 17:00’de doluyor.

Siyasi partiler aday listelerini kesinleştirdikçe partilerinden istifa ettiğini açıklayan, bunun yanında başka partiye geçen siyasetçilerin de sayısı arttı.

Yalnızca 19 Şubat’ta parti il teşkilatlarından, eski milletvekillerine kadar pek çok siyasetçi partilerinden istifa ettiğini açıkladı. Bazı isimler başka partiye geçtiklerini duyurdu.

İYİ Parti’de istifa depremi

İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yakınlığı ile bilinen İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Grup Başkanvekili Suat Sarı, aday belirleme sürecini eleştiren bir mesajla partisinden ayrıldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sarı, “Bu çatı altında ülkeme ve milletime faydalı olamayacağımı anladığım için İYİ Parti üyeliğinden ve İBB Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ediyorum” dedi.

Sarı, iki ay önce İYİ Parti’den istifa eden İbrahim Özkan’ın yerine getirilmişti.

Aynı gün, İYİ Parti’nin Esenyurt Teşkilatı ve Meclis üyeleri İYİ Parti’nin İBB Adayı Buğra Kavuncu’yu değil Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceklerini açıklayarak istifa etti.

Yaptıkları açıklamada gerekçe olarak “Teşkilat yapısının bozulması, iktidar karşısında etkin siyaset üretilmesi gerekirken, muhalefete muhalefet edilmesi” gösterildi

Yine İYİ Parti’nin İzmir Selçuk’ta ilçe başkanı Deniz Kayapınar ile birlikte aralarında yönetici, delege üyelerinin de bulunduğu 100’ün üzerindeki partili istifa etti. İstifa edenler yerel seçimlerde CHP’nin adayı Filiz Ceritoğlu Sengel’e destek vereceklerini bildirdi.

DEVA ve Gelecek Partisi’nde istifalar

DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Nutku Akın da 19 Şubat’ta yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

Parti yönetimini eleştiren Akın, ayrılma gerekçesi olarak “seçimlerde başarısız olma riskinin artmasını” gösterdi.

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç da Ankara İl Başkanlığı görevinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.
Tokaç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kurucusu olduğu, parti yönetim kurulu üyeliği yaptığı partisinin, genel seçimlere tek başına bağımsız girmesini arzu ettiklerini, buna rağmen ittifak modeliyle seçimlere girildiğini ve partinin, altılı masa ve CHP birlikteliğinin ağır sonuçları ile karşı karşıya kaldığını öne sürdü.

AK Parti’den YRP ve BBP’ye geçişler

AK Parti’de üç dönem milletvekilliği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan Suat Kılıç, partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne katıldı. Kılıç’ın rozetini YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan taktı.

Suat Kılıç, 14 Mayıs 2023 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde YRP listelerinden Konya milletvekili seçilen Ali Yüksel’in damadı olarak biliniyor. Kılıç’ın seçim sürecinde kayınpederinin seçim çalışmalarına da katıldığı öğrenildi.

AK Parti Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten de partisi tarafından yeni dönem için yenidne aday gösterilmeyince kendisine gelen teklifleri değerlendirdi. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşmesi ardından AK Parti’den istifa ederek BBP’ye geçti.

YetkinReport

Recent Posts

Beklenmedik görüşme: Bahçeli Beştepe’ye çıktı

Yeni anayasa, Gezi Tutukluları ve siyasette "normalleşme" tartışmalarıyla birlikte Ankara'da baş döndürücü bir görüşme trafiği…

13 saat ago

Ayasofya’dan sonra Kariye Kilisesi de yeniden cami

Ayasofya'dan sonra Kariye Kilisesi de yeniden müzeden camiye çevrilerek 6 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uzaktan…

14 saat ago

Sinan Ateş dosyasında bir kilit soru: 06 AT 5021 plaka kime ait?

Gazeteci Asuman Aranca’nın T24’te yayınladığı bir haber, Sinan Ateş cinayeti davasında iddianamesindeki önemli bir eksiği…

16 saat ago

Öğretmenler tüm Türkiye’de iş bıraktı: “Daha kaç canımızı vereceğiz?”

İstanbul'da bir eğitimcinin uzaklaştırma almış bir öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülmesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB)…

2 gün ago

Özgürlükler kalesi Türkiye’den ABD’deki üniversitelere üzülmek

Üniversite fikrinin temelinde aramak, araştırmak yatar. Bunun yapılabilmesi için soru sormak gerekir, hoşa gitmeyen aykırı…

2 gün ago

DEM Parti’nin üç “normalleşme” ölçüsü: ilki Kobani davası

AK Parti’nin başlattığı yeni Anayasa girişimine muhalefetten en açık desteği veren Halkların Eşitlik ve Demokrasi…

2 gün ago