Siyaset

Siyasette yeni moda: Aday olamayan istifa ediyor

Siyasi partiler aday listelerini kesinleştirdikçe partilerinden istifa ettiğini açıklayan, bunun yanında başka partiye geçen siyasetçilerin de sayısı arttı. AK Parti Milletvekili Suat Kılıç, YRP’ye geçtiğini açıklamıştı. İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili Suat Sarı ve DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Nutku Akın da partilerinden ayrılan siyasetçiler oldu. 

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başladı. Tüm siyasi partilerin aday listelerini ilçe seçim kurullarına bildirmeleri için verilen süre yarın saat 17:00’de doluyor.

Siyasi partiler aday listelerini kesinleştirdikçe partilerinden istifa ettiğini açıklayan, bunun yanında başka partiye geçen siyasetçilerin de sayısı arttı.

Yalnızca 19 Şubat’ta parti il teşkilatlarından, eski milletvekillerine kadar pek çok siyasetçi partilerinden istifa ettiğini açıkladı. Bazı isimler başka partiye geçtiklerini duyurdu.

İYİ Parti’de istifa depremi

İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yakınlığı ile bilinen İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Grup Başkanvekili Suat Sarı, aday belirleme sürecini eleştiren bir mesajla partisinden ayrıldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sarı, “Bu çatı altında ülkeme ve milletime faydalı olamayacağımı anladığım için İYİ Parti üyeliğinden ve İBB Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ediyorum” dedi.

Sarı, iki ay önce İYİ Parti’den istifa eden İbrahim Özkan’ın yerine getirilmişti.

Aynı gün, İYİ Parti’nin Esenyurt Teşkilatı ve Meclis üyeleri İYİ Parti’nin İBB Adayı Buğra Kavuncu’yu değil Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceklerini açıklayarak istifa etti.

Yaptıkları açıklamada gerekçe olarak “Teşkilat yapısının bozulması, iktidar karşısında etkin siyaset üretilmesi gerekirken, muhalefete muhalefet edilmesi” gösterildi

Yine İYİ Parti’nin İzmir Selçuk’ta ilçe başkanı Deniz Kayapınar ile birlikte aralarında yönetici, delege üyelerinin de bulunduğu 100’ün üzerindeki partili istifa etti. İstifa edenler yerel seçimlerde CHP’nin adayı Filiz Ceritoğlu Sengel’e destek vereceklerini bildirdi.

DEVA ve Gelecek Partisi’nde istifalar

DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Nutku Akın da 19 Şubat’ta yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

Parti yönetimini eleştiren Akın, ayrılma gerekçesi olarak “seçimlerde başarısız olma riskinin artmasını” gösterdi.

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç da Ankara İl Başkanlığı görevinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.
Tokaç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kurucusu olduğu, parti yönetim kurulu üyeliği yaptığı partisinin, genel seçimlere tek başına bağımsız girmesini arzu ettiklerini, buna rağmen ittifak modeliyle seçimlere girildiğini ve partinin, altılı masa ve CHP birlikteliğinin ağır sonuçları ile karşı karşıya kaldığını öne sürdü.

AK Parti’den YRP ve BBP’ye geçişler

AK Parti’de üç dönem milletvekilliği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan Suat Kılıç, partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne katıldı. Kılıç’ın rozetini YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan taktı.

Suat Kılıç, 14 Mayıs 2023 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde YRP listelerinden Konya milletvekili seçilen Ali Yüksel’in damadı olarak biliniyor. Kılıç’ın seçim sürecinde kayınpederinin seçim çalışmalarına da katıldığı öğrenildi.

AK Parti Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten de partisi tarafından yeni dönem için yenidne aday gösterilmeyince kendisine gelen teklifleri değerlendirdi. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşmesi ardından AK Parti’den istifa ederek BBP’ye geçti.

YetkinReport

Recent Posts

Olimpiyatlar tarih yazacak: Ilk kez kadın-erkek sayısı eşit

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin kampanyasında duyurdu: “2024…

13 saat ago

ABD İsrail’in katliamını alkışlarken Çin Filistin’i birleştiriyor

ABD Kongresi 23 Temmuz 2023 tarihli oturumuyla insanlık ve demokrasi tarihinde bir utanç sayfası açtı.…

19 saat ago

Özel’den Erdoğan’a belediye yanıtı: “Al camilerin, trafoların hakkını, düş yakamızdan”

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin SGK’ya olan borçlarının tahsili konusundaki açıklamalarına…

2 gün ago

Fidan: “Erdoğan-Esad görüşmesi için çalışmalar sürüyor”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında…

2 gün ago

Hayvanlar, çocuklar: Erdoğan’ın yasada ısrarı neden?

“Seçkinler rahatsız oluyorlarmış, tuzu kurular gürültü yapıyorlarmış, sesi çok çıkan cazgırlar ortalığı velveleye veriyorlarmış. Bunların…

2 gün ago

Tüm tarihin en sıcak günü: Biyoçeşitlilik azalıyor

Dünya, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir hızla ısınıyor ve bu yıl, bilim insanlarının kaydettiği…

3 gün ago