Ankara, İsrail Hükümetinin işgal altındaki Batı Şeria’daki yasadışı yerleşim yerlerinde 3,400’den fazla yeni konut inşa edilmesi için onay vermesine sert tepki gösterdi. (Foto: AA)
Ankara, İsrail Hükümetinin işgal altındaki Batı Şeria’daki yerleşimlerde 3,400’den fazla yeni konut inşa edilmesi için onay vermesine sert tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama yayınlayan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail tarafından onaylanan planın “Filistin topraklarındaki işgalin daha da genişletilmesi anlamına” geldiğini belirterek “bu eyleme derhal son verilmelidir,” dedi.
Keçeli, “İsrail’in uluslarası hukuku daha fazla ihlal etmesine engel olabilmek için, işlediği suçların en doğru terminolojiyle tanımlanması gerekmektedir. Bu bakımdan, Batı Şeria’daki işgal faaliyetlerinin uluslararası toplum tarafından ‘yasadışı yerleşim’ olarak adlandırılması yeterli değildir. Sözkonusu olan, hukuken Filistin halkına ait topraklara İsrail tarafından zorla el konulmasıdır,” dedi.
İsrail hükümeti 6 Mart’ta işgal altındaki Batı Şeria’daki yerleşimlerde 3.400’den fazla yeni konut yapılması için yapılan yeni planları onayladı.
İsrail’in Haaretz gazetesi, İsrail hükümetinin Batı Şeria’daki politikalarını yürüten Sivil İdare Yüksek Planlama Komitesi’nin Çarşamba günü Maale Adumim’de 2.452, Efrat’ta 694 ve Kedar’da 330 olmak üzere 3.476 yerleşimci konutunun inşasına ilişkin planları onayladığını duyurdu.
İsrail, 1967 savaşında Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ü işgal ettiğinden bu yana yaklaşık 700.000 Yahudi’yi barındıran 160 yerleşim yeri inşa etti. İsrail buna itiraz etse de uluslararası toplumun büyük çoğunluğu bu yerleşimleri uluslararası hukuka göre yasadışı kabul ediyor.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye’de PKK bağlantılı SGD ve YPG’yi sert biçimde uyardı ve tutum…
Türkiye’de barış sürecinin anahtar sorusu şudur: Silahlar sustuktan sonra, silahı elinde tutan insanı nasıl…
Siyaset, erkek-kadın rekabetinin en sert ama kapılarının en sıkı kapalı tutulduğu alanlardan biri. Erkek egemen…
“Terörsüz Türkiye, ya da PKK’nın silah bırakarak siyasete katılması sürecinde kurulan TBMM Millî Dayanışma, Kardeşlik…
MHP lideri Devlet Bahçeli 11 Ağustos’ta yaptığı “Belediyeler başta olmak üzere” vurgusuyla “yayılan ve yoğunlaşan…
Özgür Özel, CHP’yi sadece söylemleriyle değil eylemleriyle konuşturmaya başladı. 10 Ağustos’ta Tokat’ta 44’üncü mitingini yaptı;…