Hayat

İstanbul Beşiktaş’ta yangın: en az 29 kişi hayatını kaybetti

İstanbul’da Beşiktaş ilçesine bağlı Gayrettepe semtinde 16 katlı bir binanın gece klubü olarak kullanılan giriş katında yangın çıktı. Tadilat sırasında çıktığı belirtilen yangında tadilatı gerçekleştiren işçilerin de arasında olduğu en az 29 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İstanbul’da Beşiktaş ilçesine bağlı Gayrettepe semtinde 16 katlı bir binanın gece klubü olarak kullanılan giriş katında yangın çıktı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Gündoğdu Sokak’ta bulunan binada öğle saatlerinde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti, 7’si ağır 8 kişi yaralandı.

Görgü tanıklarının anlatımına göre öğle saatlerinde tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu. Patlamanın ardından gece klübünü alevler sardı. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı.

İstanbul Valisi Davut Gül, yangının çıkış sebebinin belli olmadığını belirtti. Gül, binanın alt katının gece klübü olarak kullanıldığını, yangın çıktığı sırada tadilat yapıldığını, hayatını kaybedenlerin ve yaralananların tadilatı yapan işçiler olduğunu açıkladı.

Olay yerinde yetkililerden bilgi alan Gül, “Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekân. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yaralıların tedavileri, hastanelerimizde devam ediyor. Bu gece kulübünün 1987’de aldığı bir ruhsat var. 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş” dedi.

Yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı, 5 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yangınla ilgili idari soruşturma başlatıldığını 2 Mülkiye Müfettişinin görevlendirildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yangınla ilgili Yerlikaya’yı telefonla arayarak bilgi aldığı aktarıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını, 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Tunç, “Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yangının hemen ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İtfaiye ekiplerinin yoğun çabasının devam ettiğini” söyledi.

 

YetkinReport

Recent Posts

Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk sonuç, diyalogun sürmesi

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla değişen siyasi iklimin şimdiye dek en önemli sonucu Cumhurbaşkanı ve…

5 saat ago

DEM Parti’de Anayasa hazırlık komisyonu kuruldu, Özel ile görüşecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

13 saat ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

15 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesi: Cumhurbaşkanı CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma…

15 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

1 gün ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

2 gün ago