Categories: Siyaset

CHP’de yeni yönetim tabanı dönüştürmek için çalışmalarını hızlandırdı

CHP Genel Başkanı Özel, 31 Mart seçimlerini kazanan Belediye Başkanlarıyla Anıtkabir’de Atatürk ve İnönü’nün kabirlerini ziyaret etti. CHP’li Belediye Başkanları ve il başkanları Ankara’da Yerel Yönetimler Çalıştayı toplayan Özel, “Partinin yönetim yapısını ve tarzını yeniden şekillendireceğiz” dedi. (Foto: CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel yerel seçim zaferinin ardından parti yönetimindeki değişiklikle birlikte yeni yönetim politikalarını uygulamak için adımlarını hızlandırdı.

19 Nisan’da partinin Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi toplandı. 20 ve 21 Nisan’da ise “İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı” kapsamında 408 CHP’li belediye başkanı, il başkanları ve parti yöneticileri Ankara’da bir araya geldi. Anıtkabir ziyaretinin ardından CHP genel merkezinde belediye başkanları ve il başkanları ile ayrı toplantılar yapıldı.

“Yönetim yapısı ve tarzını yeniden şekillendireceğiz”

Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın açılış konuşmasını yapan Özel, belediye başkanlarına “politikaların örgütümüze yayılması, seçmenimize anlatılması ve bu konuda uzlaşının sağlanması örgütün en önemli görevidir. Partinin yönetim yapısını ve yönetim tarzını yeniden şekillendireceğiz,” dedi.

Özel’in konuşmasında 2028 seçimleri vurgusu ön plandaydı. Belediye başkanlarına atacakları adımları ve yapacakları çalışmalarda 2028 seçimlerine çalışır gibi hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Özel, gün boyunca basına kapalı gerçekleştirilen ve hem büyükşehir belediye başkanlarının, hem de tüm belediye başkanlarının katıldığı farklı toplantılarda bulundu, başkanların fikirlerini aldı, yeni yönetimin politikalarını başkanlara iletti. 

CHP liderinin gündemindeki bir diğer konu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılması planlanan görüşme oldu. Özel, toplantılar sırasında belediye başkanlarından Erdoğan ile yapmayı planladığı görüşme için fikir aldı. Özel’in bu fikirler üzerinden başlıklar belirlemesi ve bu doğrultuda hazırlanacak dosyaları da Erdoğan’a sunması bekleniyor.

Disiplin süreci başlatıldı

Yeni yönetimin politikalarının anlatılmasının yanında Özel, parti içi disiplin süreçleri ile ilgili de başkanlara bilgi verdi.

31 Mart seçimlerinde CHP adaylarına karşı başka adayları destekledikleri yönünde parti genel merkezine gelen şikayetleri değerlendiren yeni yönetim bu isimlerle ilgili disiplin süreci başlattığını duyurdu.

CHP Genel Merkez, il ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazı ile 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını bildirdi.

Gönderilen yazıda, “bazı üyelerimizin partimiz aleyhine başka parti veya adayların leyhine çalıştığı bilgileri edinilmiştir. Bu üyelerimizle ilgili disiplin süreci doğrudan Merkez Yönetim Kurulumuzca başlatılacaktır,” ifadeleri yer aldı.

Nermin Pınar Erdoğan

Gazeteci

Recent Posts

Kobani: Ağır cezaların ötesinde bir siyasi davanın anatomisi

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi 16 Mayıs’ta Kobani Davasında ağır ceza yağdırdı. En çok öne…

2 saat ago

Erdoğan 28 Şubat generallerinin cezalarını kaldırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat davasında ceza alan ve aralarında Çevik Bir, Çetin Doğan…

4 saat ago

Türkmen gazı gelsin ama nasıl geleceğini bilelim

Genellikle ülkeler arasında imzalanan mutabakat muhtıralarına şüphe ile bakıyorum. Zira, genellikle niyet beyanının birazcık ötesinde…

5 saat ago

Kobani davasında karar: Yüksekdağ’a 30 ve Demirtaş’a 42 yıl hapis

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş-başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108…

22 saat ago

ABD’yle İsrail-Hamas üzerine ayrım derinleşiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 15 Mayıs’ta TBMM’de Hamas’ın Gazze’de “Anadolu’nun ileri hat savunmasını” yaptığını söylemesinden birkaç…

1 gün ago

Yargıtay Başkanı seçimi: Ömer Kerkez’in sözleri umut veriyor mu?

Yargıtay’ın toplam 324 üyesinden 193’ünün oyları ile Ömer Kerkez 2028 yılına kadar dört yıl görev…

1 gün ago