Hayat

Voleybolcuların koltuk isyanı: THY ve Federasyon birbirini suçluyor

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Kadın Milli Voleybol Takımı oyuncuları, resmi sponsorları THY tarafından ABD’de Dünya Milletler Kupası maçları için 13 saatlik yolculuğa, sığamadıkları ekonomi koltuklarında uçurulmalarına sosyal medya hesaplarıyla tepki gösterdi. Fotoğraf Takım Kaptanı Eda Erdem’in yayınından, solda smaçör Ebrar Karakurt.

Dünya ve Avrupa şampiyonu kadın milli voleybol takımı oyuncuları, Milletler Kupası için ABD’ye uçuşlarında, resmi sponsorları olan Türk Hava Yollarının (THY) 13 saatlik yolculukta kendilerini ekonomi sınıfında uçurmalarına sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. Takım kaptanı Eda Erdem’in yanı sıra Hande Baladin, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Simge Aköz, Elif Şahin, İlkin Aydın gibi oyuncular, normal boydaki insanlar için düzenlenen ekonomi sınıfı koltuklarda iki büklüm fotoğraflarıyla birlikte fotoğraflarını yayınladılar.

Ebrar Karakurt’un paylaşımında “Başka Takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam” sözleriyle, hemen her maçlarına özel uçak tahsis edilen ama çoğunlukla yenilgiyle dönen Erkek Futbol Milli Takımını ima ediyordu.

Şampiyonalarda halkın yüzünü güldüren kadın milli voleybolcuların sığamadıkları ekonomi koltuklarında uzun yol seyahatleri daha önce de şikâyet konusu olmuş, bazı uçuşlarda son dakika düzenlemeleriyle, geniş koltuklarda Business Class uçmaları sağlanmıştı.

Diğer milli sporcuların aksine Kadın Milli Voleybol Takımı Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı makamında kabul edilmemişti.

THY:sorumlu Federasyon

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün X hesabından yaptığı açıklama ile sorun nedeniyle Voleybol Federasyonunu suçladı:

  • Gerek ulusal, gerek de global düzlemde sporun ve sporcunun en güçlü sektörel destekçilerinden biri olan markamızın, sponsoru olduğu tüm federasyonlarımız için yıllık uçuş kapasitemiz dikkate alınarak, sene başında belirli bir uçuş planlaması yapılmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen biletleme süreçlerine dair tüm detayların sorumluluğu ilgili federasyonlara ait olup, yetkililerince sağlanmaktadır.”

Federasyon: sorumlu THY

Bunun üzerine Türkiye Voleybol Federasyonu da kendi X hesabından yaptığı açıklamada durumdan THY’yi sorumlu tuttu. Federasyon şunları söyledi:

  • Söz konusu uçuş hakkında THY yetkilileri tarafından federasyonumuza karşı ifadeler içeren, gerçeği yansıtmayan açıklamalar sebebi ile kamuoyunu bilgilendirmek zaruri hale gelmiştir. Federasyonumuz, bağlı olduğu mevzuatlar gereğince Business Class bilet alamamaktadır.
  • “THY ile federasyonumuz arasındaki sözleşme barter sözleşme kapsamındadır ve maddi ödeme içermemektedir. Sözleşmedeki tüm haklar federasyonumuz faaliyetlerinde uçak bileti olarak kullanılmaktadır.
  • “Söz konusu uçuşta hiçbir bilete kabin yükseltme (upgrade ) işlemi yapılmamış, uçuş listemiz de Türk Hava Yolları yetkililerince yapılan açıklamaların aksine elektronik postalarla sabit olduğu üzere 17.05.2024 tarihinde Türk Hava Yolları yetkilileri ile paylaşılmıştır. Gerçeğe aykırı yapılan açıklamaları kabul etmek mümkün değildir. ”

Milli voleybolcuların Kamuda Tasarruf Genelgesi uyarınca mı, yoksa önemsenmeme nedeniyle ihmal edilerek mi ekonomi sınıfında uçuruldukları henüz açıklanmadı.

İşte voleybolcuların tepkileri

İlk maçlarını 29 Mayıs’ta Almanya ile oynayacak milli voleybolcuların sosyal medya mesajlarından bazıları şöyle:

 

 

YetkinReport

Recent Posts

Sinan Ateş davasında ara karar: MHP yöneticisi tahliye edildi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili davanın ilk duruşmasında ara karar verildi.…

2 saat ago

Şam’da suikast gibi bir kaza

Gümüş rengi BMW 2 Temmuz Salı günü saat 15.30 sularında, müreffeh Yafur semtini şehir merkezine…

7 saat ago

Ulaştırmada Türkiye’nin Orta Koridor pusulası şaşmamalı

Özellikle Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgaliyle ivme ve içerik kazanan jeopolitik-jeoekonomik-jeostratejik rekabetin, bağlantılılık dahil, işbaşındaki…

8 saat ago

İklim krizinden sosyal adalete Açık Radyo’nun sesi neden önemli?

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun Açık Radyo'ya yönelik lisans iptal kararı, ne yazık ki ülkemiz medyasında…

8 saat ago

“Bozkurt” gerginliği büyüyor: Erdoğan Almanya’ya gidiyor

Türkiye Milli Takımı oyuncusu Merih Demiral'ın Türkiye Avusturya maçında bozkurt selamı vermesi Almanya ile Türkiye…

1 gün ago

Ayşe Ateş davada ilk kez konuştu, isim verdi

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi ile ilgili davada konuşan Ayşe Ateş, Sinan…

1 gün ago