Siyaset

Bakan Koca istifa etti mi? Ankara’da gergin kabine değişikliği bekleyişi

Ankara’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifası iddiaları gündemi meşgul ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinede geniş çaplı bir revizyon yapacağı haberleri ile kulislere yansıyan gerilim artıyor. Koca, istifa sorusuna “hayatın her hali olabilir” cevabını verdi. 

Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinede geniş çaplı bir revizyon yapacağı haberleri ile kulislere yansıyan gerilim artarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifası iddiaları gündemde.

Gazeteci Murat Ağırel’in haberine göre, Sağlık Bakanlığı yetkilileri Fahrettin Koca’nın istifa ettiğini doğruladı ve başka bakanların da görevlerinden ayrılacağını belirtti. Bakan Koca ile görüşen gazeteci İsmail Saymaz, “Affınızı istemişsiniz doğru mu?” sorusuna Bakan’ın “Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda” yanıtını verdiğini aktardı. Bakan Koca, “Cumhurbaşkanı ile görüşmüşsünüz” sorusuna ise “Biz her zaman görüşüyoruz” şeklinde cevap verdi.

Ağırel’e göre, Koca’nın istifasının, siyasi ve teknokrat bakanlar arasındaki ayrım ve parti teşkilatlarından gelen baskıların etkisiyle gerçekleştiği iddiası hakim.

Ağırel, konuştuğu yetkililerin Koca’nın istifasının bir sebebinin “parti teşkilatlarından gelen torpil isteklerinin yerine getirilmemesi ve sağlık alanında yaşanan sıkıntılar” olduğu sorusuna olumlu yanıt verdiklerini aktardı. Ağırel’e konuşan yetkililer, Koca’nın istifasıyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı kaynaklarının da benzer bir açıklama yaparak, Koca’nın yanı sıra birkaç bakanın daha istifa edeceğini belirttiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinede geniş çaplı değişiklik yapacağı ve bu değişikliklerin hafta sonu Resmî Gazete’de yayımlanabileceği konuşuluyor.

Bu değişiklikler arasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da olduğu belirtiliyor. Ancak, resmi bir açıklama henüz yapılmış değil.

AK Parti’nin Mart 31 yerel seçimlerinde yaşadığı kayıpların ardından kabinede değişiklik yapılacağı konuşuluyordu. AK Parti’nin Kızılcahamam kampında da bakanlıklarda değişikliğe gidileceği konuşulmuş, 5 bakanın koltuğunun sağlam olduğu iddiaları haberleştirilmişti. HaberTürk yazarı Bülent Aydemir bu isimlerin Mehmet Şimşek, Ali Yerlikaya, Hakan Fidan ve Yılmaz Tunç olduğunu yazdı.

Bu iddiaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın il başkanlarıyla yapacağı toplantının sonuçları bekleniyor.

 

 

YetkinReport

Recent Posts

Kayseri, Suriyeliden taciz iddiasıyla karıştı, yayın yasağı kondu

Kayseri’de Suriyeli bir kişinin küçük bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla başlayan toplumsal olaylar…

4 saat ago

Sinan Ateş Davası: Kilit isimler savunmalarını verdi

Türkiye siyasetinin merkezine yerleşen Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi ile ilgili dava…

5 saat ago

Uraloğlu: Bölgedeki krizler Kalkınma Yolu’nun önemini artırıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu haritanın üzerine bölgedeki sıcak siyasi gelişmelerin, Irak ve Türkiye…

10 saat ago

Diyanet İşleri ve Hamas: Türkiye’de başka, Almanya’da başka mı?

Şimdi okuyacağınız ifadelerin bana ait olmadığını muhatap alınması gereken biri varsa onun da ilayiyat doktoru…

1 gün ago

Erdoğan “Suriye ile ilişkileri kurmamak için bir sebep yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Haziran'da yaptığı açıklamada, Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkilerin…

2 gün ago

Türkiye ve Kıbrıs’ta normalleşme yolunda kırılgan adımlar

Türkiye ve Kıbrıs'taki son siyasi gelişmeler, uzun süredir devam eden kutuplaşmadan daha normalleşmiş bir siyasi…

2 gün ago