Siyaset

Hayvan yasasına karşı Ankara’da miting

Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi tüm muhalefete karşın komisyondan geçti.  Pazartesi günü meclis genel kurulunda oylamaya sunulması beklenen teklife karşı çıkan vatandaşlar Ankara’da büyük eylem hazırlığında. Ankara Anıtpark’ta Pazar günü tüm Türkiye’den hayvan hakları savunucularının toplanması bekleniyor.

Sokak köpeklerinin öldürülmesinin önünü açtığı gerekçesi ile tartışma yaratan Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına dair teklif TBMM Komisyonunda kabul edildi.

Pazartesi günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen yasaya tepkiler sürüyor.

AK Parti ve MHP oylarıyla komisyondan geçen 17 maddelik teklifin tartışma yaratan 5. maddesinde değişikliğe gidildi. “Ötanazi” ifadesi tekliften çıkarıldı ancak yapılan düzenlemenin hayvanların öldürülmesini engellemeyeceğini belirten muhalefet partisi temsilcileri ve sivil toplum örgütleri yasanın geri çekilmesini talep ediyor.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın detaylı haberine göre muhalefet partileri sokak köpeklerinin öldürülmesinin önünü açan kanun teklifine ilişkin itirazlarını kayda geçirdi. CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet-Gelecek grupları, hafta sonu Meclis Genel Kurulu’nun gündemine gelmesi beklenen teklife ilişkin muhalefet şerhi metinlerini Meclis’e sundu.

Komisyon görüşmeleri sırasında meclis koridorlarındaki protesto eylemleri sebebiyle Meclis üç gün boyunca ziyaretçilere kapatıldı.

TBMM Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada “Gündemin yoğunluğu nedeniyle sayın milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına daha etkin katılabilmeleri için belirtilen tarihler arasında Türkiye Büyük Millet Meclisine görevliler dışında ziyaretçi ve araç girişi yapılmayacaktır,” ifadelerine yer verildi.

Hayvan yasasına karşı Ankara’da miting düzenlenecek

Yasanın geri çekilmesini talep eden vatandaşlar ise miting ile seslerini duyurmaya hazırlanıyor. “Hayvanlara Özgürlük Platformu” öncülüğünde 28 Temmuz Pazar günü Ankara Anıtpark’ta bir miting düzenlenecek. 

Hayvanlara Özgürlük Platformu Başkanı Serdar Elmas, mitinge çağrı yaparak “Pazartesi günü meclise gelecek olan yasaya dur demek için tüm Türkiye AnıtPark’a geliyor,” dedi.

Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu, mitingi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

 

YetkinReport

Recent Posts

İsrail’in Hizbullah darbesi: kitle suikastı bir taşla kaç kuş vurdu?

İsrail, Hizbullah’ın örgüt içi haberleşmede kullandığı çağrı cihazlarını aynı anda patlayacak bombaya dönüştürerek tek hamleyle…

2 saat ago

Lübnan’da Hizbullah’ın çağrı cihazları nasıl patlatıldı?

Akşam saatlerinde Lübnan'da bulunan Hizbullah mensuplarının çağrı cihazlarının "aynı anda" patladığı, ölü ve çok sayıda…

5 saat ago

İsrail çağrı cihazlarıyla 3000 Hizbullahçıyı aynı anda vurdu

Başta Beyrut olmak üzere Lübnan’ın dört bir yanında meydana gelen ve sayısı henüz saptanamayan patlamalarda…

19 saat ago

Narin aile içinde “üçlü ilişkiye” tanık olduğu için mi öldürüldü?

Yazıyı sonuna kadar okumaya sabredemeyecekler için şimdiden yazayım. Narin Gürman cinayeti Jandarma Genel Komutanı Orgeneral…

1 gün ago

Narin’in katli ve örtbas çabaları: insanlar nasıl böyle canavarlaştı?

Bütün aile değil, bütün köy işbirliği yapmış küçük Narin Güran’ın cinayetini örtbas etmek için. Narin’in…

2 gün ago

Fen bilimleri ders kitapları yalan yanlış: Bilim insanları yanlış tanıtılmış

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında yeni ders kitaplarını yayımladı.…

2 gün ago