Siyaset

CHP gündemini değiştirmedi: “Erken seçim istiyoruz, iktidar kaçıyor”

Partisinin Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret eden CHP lideri Özel, erken seçim koşullarının olgunlaştığını ama CHP’nin Meclis’teki milletvekili sayısının buna yetmediğini, AK Parti’nin ise seçime yanaşmadığını söyledi. (Foto: CHP)

Hamas lideri İsmail Haniye’nin İran’da öldürülmesi medya gündemini kaplasa da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a geçim sıkıntısı, belediyelere haciz tehdidi ve seçim talebiyle yüklenmeye devam ediyor.

31 Temmuz’da partisinin Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret eden CHP lideri Özel, erken seçim koşullarının olgunlaştığını ama CHP’nin Meclis’teki milletvekili sayısının buna yetmediğini, AK Parti’nin ise seçime yanaşmadığını söyledi.

Özel, “şimdi erken seçimin meşru şartları kendiliğinden ortaya çıktı ve insanlar erken seçim istiyor Türkiye’de. Kim, erken seçim istiyorsa arkasındayım,” dedi.

Özel: “İktidar erken seçimden kaçıyor”

CHP lideri Özel ilk olarak Haziran ayında erken seçimden söz etmiş, Erdoğan’ı ziyaretinin ardından başlayan normalleşme tartışmalarının ardından iktidarı sert sözlerle eleştirerek “böyle giderse millet erken seçim ister önünde kimse duramaz,” demişti.

Özel’in sözleri, MHP liderinin normalleşme ile ilgili eleştirilerinin ve Erdoğan’ın “kırmızı çizgi” hatırlatmasının ardından gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li belediyelerin borçlarının tahsili ile ilgili açıklamasının ardından gündemi değerlendiren CHP lideri, yeniden seçimden bahsetti.

Özel, “Ben dünden razıyım, bu günden hazırım Cumhuriyet Halk Partisi olarak ama şu anda şu gücümüz yok, 127 milletvekilimiz var. 360 lazım. AKP evet demeden erken seçim olmuyor. Biz seçimden yanayız. Ben gün sayıyorum, sabırsızlanıyorum, duramıyorum iktidar olmak için. Ama iktidar erken seçim yapma yetkisi elinde kaçıyor. Bu talebi iktidara doğru yöneltmek lazım. Erken seçim talebini yöneltmek lazım,” dedi.

“Gökçek yedi hesabı Mansur Yavaş ödesin”

Belediyelerin borçları ile ilgili hamleleri “darbe girşimi” olarak nitelendiren Özel, “iktidar partisi CHP’nin belediyelerdeki başarılarından inanılmaz rahatsız, ne yapacaklarını şaşırdılar. Ama geçmişte ittifakla aldığımız şehri bu sefer ittifaksız aldık. Bu halk dostu belediyeciliğe gösterilen güvendi. Bunu hazmetmek yerine iktidar ‘biz bu belediyeleri nasıl çalıştırmayız’ diye düşünüyor,” dedi.

Özel şöyle konuştu: “Şimdi yaşanan mali darbe girişimidir. Geçen sefer İstanbul’da yaptılar hepimiz Ekrem Başkan’a sahip çıktık ve millet o darbeyi püskürttü. Şimdi bütün belediyelere SGK’dan yazı yolladılar. Teker teker herkese icra kâğıdı geliyor. Biz bu belediyelerin büyük bölümünün sizden devraldık,”

“Bu Ankara’nın vergi borcunu şişiren Melih Gökçek adam tek bir kuruş ödememiş ki. Daha önce belediyeler AKP’deyken borçlarını ödememiş çünkü onlara af çıkarılmış. Şimdi de yıllardır yapmadıklarını yapıyorlar. Belediyeleri CHP’ler aldı diye ‘faizini ödesin’ diyorlar. Yemeği Melih Gökçek yedi hesabı Mansur Yavaş ödesin diyorlar.

“Saygı gösterecekleri yerde mali yönden elimizi kolumuzu bağlayacaklar, hizmet edemez hale getirecekler ve ‘CHP hizmet etmiyor görüyor musunuz’ diyecekler. Millet bunu görmeyecek mi?”

YetkinReport

Recent Posts

İsrail’in Hizbullah darbesi: kitle suikastı bir taşla kaç kuş vurdu?

İsrail, Hizbullah’ın örgüt içi haberleşmede kullandığı çağrı cihazlarını aynı anda patlayacak bombaya dönüştürerek tek hamleyle…

8 saat ago

Lübnan’da Hizbullah’ın çağrı cihazları nasıl patlatıldı?

Akşam saatlerinde Lübnan'da bulunan Hizbullah mensuplarının çağrı cihazlarının "aynı anda" patladığı, ölü ve çok sayıda…

10 saat ago

İsrail çağrı cihazlarıyla 3000 Hizbullahçıyı aynı anda vurdu

Başta Beyrut olmak üzere Lübnan’ın dört bir yanında meydana gelen ve sayısı henüz saptanamayan patlamalarda…

1 gün ago

Narin aile içinde “üçlü ilişkiye” tanık olduğu için mi öldürüldü?

Yazıyı sonuna kadar okumaya sabredemeyecekler için şimdiden yazayım. Narin Gürman cinayeti Jandarma Genel Komutanı Orgeneral…

1 gün ago

Narin’in katli ve örtbas çabaları: insanlar nasıl böyle canavarlaştı?

Bütün aile değil, bütün köy işbirliği yapmış küçük Narin Güran’ın cinayetini örtbas etmek için. Narin’in…

2 gün ago

Fen bilimleri ders kitapları yalan yanlış: Bilim insanları yanlış tanıtılmış

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında yeni ders kitaplarını yayımladı.…

2 gün ago