Siyaset

Erdoğan’dan AK Partililere sert mesaj: “Yorulan kenara çekilsin”

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin 23. kuruluş töreninde yaptığı konuşmada AK Partililere seslendi. Değişim mesajı veren Erdoğan “yorulan kenara çekilsin” dedi. Günlerdir beklenen AK Parti’ye katılacak isimler de belli oldu. İki milletvekili ve 13 Belediye Başkanı da Erdoğan’dan rozetlerini aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği mesajlar ve AK Parti’ye katılacak isimlerin merakla beklendiği AK Parti 23. kuruluş töreninde konuşan Erdoğan, partililere “değişim” mesajı verdi, AK Parti’yi “merkeze” partisi olarak tanımladı.

14 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleştirilen törende konuşan Erdoğan, toplumsal olarak bir değişim talebi olduğunu belirterek, “AK Parti’nin yeni dönemin ruhunu ıskalaması düşünülemez. AK Partinin siyaset yapacağı yer dün olduğu gibi bugün ve yarın da Türkiye’nin merkezidir,” dedi.

Partisinde de değişim mesajı veren Erdoğan’dan AK Partililere de sert mesaj vardı. Erdoğan, “kendini yorulmuş hisseden kenara çekilsin. Gözünün yaşına bakmayız,” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala’nın AK Parti 23. yıl etkinliklerinde partiye yeni katılımların olacağını açıklamasının ardından kimlerin iktidar partisine geçeceği tartışma yaratmıştı.

Törende İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İşsiz ve Ahmet Ersagun Yücel AK Parti rozeti takarken, 13 Belediye Başkanı da AK Parti’ye katıldı.

AK Parti’ye katılan Belediye Başkanları

Erdoğan’dan AK Partililere sert mesaj: “Yorulan kenara çekilsin”

Erdoğan’ın AK Parti kuruluş etkinliğinde siyaseten ne mesaj vereceği de günlerdir konuşulan konular arasındaydı. 

Güncel siyasete dair net sözler söylemeyen Erdoğan, AK Parti içine mesaj vermeyi tercih etti, yapılacak Büyük Kongre’ye işaret ederek değişim vurgusu yaptı.

Erdoğan, “Başlatacağımız Büyük Kongre maratonumuzu sadece bir ‘vitrin yenilenmesi’ olarak değil, milletimizin beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz,” dedi.

AK Partililere sert mesaj veren Erdoğan, “Kendini yorulmuş hisseden varsa kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz. Hiçbir arkadaşım, koltuğuna yaslanıp rehavete kapılma lüksüne sahip değil. Heyecanını kaybedenler, millete hizmetin önünde engel olmamalı. Bunun vebali, hesabı ağırdır,” dedi.

“Unutmayın biz, bu aziz milletin de aziz ümmetin de umuduyuz,” diyen Erdoğan, “onların umudunu heba etmeye yeltenenler, altından kalkamayacakları bir yükle ezilirler. Buna biz de hoşgörü göstermeyiz, gözünün yaşına da bakmayız.”

“Uzun yıllar iktidarda olacağız”

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tazelenerek ilerlerken kimsenin bize ayak bağı olmasına müsaade etmeyiz. Yorulmuş olan kenara çekilmeli. Her bir arkadaşımız işine odaklanacak ve bu millete nasıl daha fazla hizmet ederim sorusunu kendisine soracak. Kadrolarımız kaliteyi artırarak hizmetini sürdürecek.

2028 seçimlerinde de milletimiz gayretimizi, tecrübemizi takdir edecek ve emaneti yine AK Partili kadrolara, bizlerin ehil ellerine teslim edecektir. Daha yapacak çok işimiz var. daha gidecek uzun yolumuz var. Milletimizin tercihi ile daha uzun yılar iktidarda olacağız. Millete memlekete hizmet edeceğiz. Birilerinin gazı ile iktidar hayali kuranlar yine hüsrana uğrayıp avuçlarını yalayacak.

AK Parti milletin partisidir. Milet sevdalılarına AK Parti çatısında yerimiz var. AK Parti değerlerini benimseyen herkese kapımız açıktır, bundan sonra da açık kalacaktır.”

Toplumun siyasetten beklentisinin değiştiğini belirten Erdoğan, “bunlara uygun politikalar geliştirmek zorundayız.” dedi.

Erdoğan, “AK Parti’nin yeni dönemin ruhunu ıskalaması düşünülemez. AK Parti’nin siyaset yapacağı yer dün olduğu gibi bugün ve yarın da Türkiye’nin merkezidir,” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

İsrail Hizbullah’a telsizler üzerinden de saldırdı, 20 ölü 450 yaralı

İsrail 17 Eylül’de Hizbullah’ın örgütsel haberleşmede kullandığı çağrı cihazları patlatarak saldırısı ardından 18 Eylül’de de…

7 saat ago

Erdoğan: enflasyon biraz daha zaman alacak. Yeni gerekçe: İsrail

“Enflasyonun sorun olmaktan çıkmasının biraz daha zaman alacağı anlaşılıyor.” Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu cümleyi dün,…

8 saat ago

İsrail’in Hizbullah darbesi: kitle suikastı bir taşla kaç kuş vurdu?

İsrail, Hizbullah’ın örgüt içi haberleşmede kullandığı çağrı cihazlarını aynı anda patlayacak bombaya dönüştürerek tek hamleyle…

1 gün ago

Lübnan’da Hizbullah’ın çağrı cihazları nasıl patlatıldı?

Akşam saatlerinde Lübnan'da bulunan Hizbullah mensuplarının çağrı cihazlarının "aynı anda" patladığı, ölü ve çok sayıda…

1 gün ago

İsrail çağrı cihazlarıyla 3000 Hizbullahçıyı aynı anda vurdu

Başta Beyrut olmak üzere Lübnan’ın dört bir yanında meydana gelen ve sayısı henüz saptanamayan patlamalarda…

2 gün ago

Narin aile içinde “üçlü ilişkiye” tanık olduğu için mi öldürüldü?

Yazıyı sonuna kadar okumaya sabredemeyecekler için şimdiden yazayım. Narin Gürman cinayeti Jandarma Genel Komutanı Orgeneral…

2 gün ago