Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Türkiye’den Katar’a iki gemi, altı F-16

Yazar: YetkinReport / 30 Ağustos 2024, Cuma / Oda: Siyaset
Katar'a

Türkiye, Katar Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığı’na 6 adet F-16 uçak ve görevli personelin yanı sıra Deniz Unsur Komutanlığında görev yapmak üzere iki gemi gönderdi. 

Türkiye, Katar Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığı’na 6 adet F-16 uçak ve görevli personelin yanı sıra Deniz Unsur Komutanlığında görev yapmak üzere iki gemi gönderdi.

Anadolu Ajansı’nın Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre Türkiye Katar Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığına deniz ve hava unsurlarının da dahil edilmesi kararının ardından 6 adet F16 uçak ve görevli personel gönderdi.

Kaynaklara göre filo, “Katar’da askeri eğitim, yardım ve danışmanlık, bilgi ve tecrübe paylaşımı alanında faaliyet gösterecek.”

Bunun yanında kaynaklara göre Türkiye Katar’a Deniz Unsur Komutanlığı’nda görev yapmak üzere TCG Kuşadası ve TCG Kumkale isimli gemilerini gönderdi.

Kaynaklar Türkiye’nin bu kararını, 15 Haziran 2015’te yürürlüğe giren “Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti Arasında Askeri Eğitim, Savunma Sanayi ile Katar Topraklarında TSK’nın Konuşlandırılması Konusunda İşbirliği Anlaşması”na dayandırdı.

TCG Kuşadası ve TCG Kumkale Katar’da

Bu kapsamda, Katar Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığına deniz ve hava unsurlarının da dahil edilmesi kararından sonra 6 adet F-16 uçak ve görevli personelin Katar’a intikalinin 5 Ağustos’ta tamamlandığını bildiren kaynaklar, “Bahse konu filomuz Katar’da askeri eğitim, yardım ve danışmanlık, bilgi ve tecrübe paylaşımı alanında faaliyet yürütecektir. Ayrıca Deniz Unsur Komutanlığında görev yapacak TCG Kuşadası ve TCG Kumkale isimli gemilerimiz Katar’a intikal ettirilmektedir.” diye konuştu.

Gemiler 27 Temmuz’da düzenlenen törenle yola çıkmıştı. 

Törende konuşan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Akdeniz’de Libya önlerinde 2 fırkateynin bulunduğunu belirterek, şöyle konuşmuştu:

“Doğu Akdeniz’de Lübnan önlerindeki harekata destek vermekteyiz. Dün itibarıyla Hint Okyanusu’nda Somali açıklarında deniz haydutluğuyla mücadele deniz görev grubunun komutasını aldık. Bugün de dost ve kardeş Katar Deniz Kuvvetlerine deniz güvenliğine katkı sağlamak maksadıyla 2 Tuzla sınıfı yerli ve milli gemimizi göndermek için bulunuyoruz.”

Erdoğan Katar’a gidiyor, bu defa başka nedenle

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: gemi, Katar

OKUMAYA DEVAM EDİN

Erdoğan “haddinizi bileceksiniz” dedi, polis TÜSİAD’a dayandı
Son PKK açılımı aslında yeni nesil bir silahsızlandırma projesi
Erdoğan: “Akbelen savunması provokasyon, kömürden vazgeçmeyeceğiz”
  • Öcalan “Yetmez ama, evet” dedi, Terörsüz Türkiye yasasında top Meclis’te3 Ağustos 2026
  • AB’nin Yeni Göç ve İltica Paktı İspanya’da İlk Sınavında3 Ağustos 2026
  • Sinem Dedetaş da “Kuyu tipinde”: tutuksuz yargılama korkusunun ötesinde2 Ağustos 2026
  • Futbol Küreselleşirken Şampiyonluk Coğrafyası Neden Değişmiyor?2 Ağustos 2026
  • Filenin Sultanları Kazandı. Peki Ya Kaybetseydiler?2 Ağustos 2026
  • İspanya’ya Fas Göçü Altındaki ABD-İsrail Tezgâhı Kuşkusu1 Ağustos 2026
  • Kerkük’te Yüzde 15 Hisse, Türkiye İçin Yüzde 100 Stratejik Fırsat Olabilecek mi?1 Ağustos 2026
  • Fas’tan İspanya’ya göçmen akını: Dip Dalga Akdeniz’in Batısını Vurdu31 Temmuz 2026
  • “Yeni”nin cazibesi ve Yeni Parti programı31 Temmuz 2026
  • Ankara’da büyük kırılma yaklaşırken öncü sarsıntılar devam ediyor31 Temmuz 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP