Categories: Siyaset

Erdoğan teğmenleri hedef aldı: “temizlenecekler”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenleri hedef aldı, “bunların temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz,” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenleri hedef aldı, “bunların temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz,” dedi.

7 Eylül’de 21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda konuşan Erdoğan, Kara Harp Okulu mezuniyet töreni ardından kılıçlarını çekip “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan, ardından da yemin metni okuyarak tartışma yaratan teğmenleri sert bir dille eleştirdi.

Erdoğan, “Kılıçları kime çekiyorsun? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek. Bunlar kaç kişi olursa olsun ordumuzda bulunması mümkün değildir,” dedi. 

Erdoğan ayrıca, üç birinci olan kız öğrenciden bahsederek, “Bu oyuna nasıl geldiler, gelindi; şimdi çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz” diye konuştu.

Bahçeli teğmenleri eleştirdi, AK Parti yumuşatmaya çalıştı

Kara Harp Okulu mezuniyet töreni ve teğmenlerin çıkışı siyasi çevrede tepkiye sebep olmuş, ilk olarak MHP lideri Devlet Bahçeli olayı “istismar lobisini heyecanlandıran ikinci yemin hadisesi” olarak nitelendirmişti. Bahçeli “meselenin yakından takipçisi olacağız” demişti.

Bahçeli’nin ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik teğmenlerin tepki toplamasını eleştirmiş, “bunlar milletin evlatlarıdır. Tağmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez,” demişti.

Çelik sözlerini şöyle sürdürmüştü: “Hükümet Türkiye’yi şöyle şöyle kapatmaya çalışıyordu, AK Parti’ye buna karşı bir direniş kılıcı çekildi’ gibisinden üslupla konuşmaları, asıl bunların yaptığı şey işte o eski vesayet anlayışının diriltilmeye çalışılması meselesidir”

“Her şey incelenir, değerlendirilir, bir disiplinsizlik varsa bu disiplinsizliğe ya da bakılır ama burada dışarıdan söz söyleyerek, hem bu görüntü üzerinden bir vesayet hortlatmaya çalışan birtakım emekli askerlerin, siyasetçilerin, birtakım yazarların tutumu da yanlıştır”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de teğmenlere destek çıkarak, “Bu çocuklar size benzeyip de ‘Hepimiz Trikopis’in askerleriyiz’ mi diyeceklerdi? Elbette Mustafa Kemal’in askerleri onlar” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), olayla ilgili inceleme başlattığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Olay her yönüyle incelenmektedir. Disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali olan personel hakkında işlem yapılacaktır” denildi.

YetkinReport

Recent Posts

Narin’in katli ve örtbas çabaları: insanlar nasıl böyle canavarlaştı?

Bütün aile değil, bütün köy işbirliği yapmış küçük Narin Güran’ın cinayetini örtbas etmek için. Narin’in…

20 dakika ago

Fen bilimleri ders kitapları yalan yanlış: Bilim insanları yanlış tanıtılmış

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında yeni ders kitaplarını yayımladı.…

4 saat ago

İsrail’de öldürülen aktivist Eygi’nin cenazesinde siyaset

Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Türkiye-ABD vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, Aydın'ın Didim…

22 saat ago

Trump ya da Harris kazansa Türkiye için değişen ne olur?

ABD’de 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerini Donald Trump ya da Kamala Harris kazansa Türkiye için neyin…

1 gün ago

Dış politikada sıkıntılı günler: ABD-Kıbrıs, Rusya-Kırım ve Hamas

Dış politikada sıkıntılı günler saptamasına iki soruya yanıt arayarak başlıyoruz: ABD 9 Eylül’de Kıbrıs Rum…

2 gün ago

Narin Güran soruşturması: Çözdükçe dolanıyor

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulunan 8…

2 gün ago