Siyaset

Narin Güran’ın Adli Tıp raporu tamamlandı: Ölüm nedeni belli oldu

Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu, Narin Güran’a ilişkin adli belgeler ile otopsi raporu değerlendirilerek hazırladığı raporu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu, Narin Güran’a ilişkin adli belgeler ile otopsi raporu değerlendirilerek hazırladığı raporu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Kurul, Narin Güran’ın ölümü nedenini “ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılması” olarak belirledi.

DW Türkçe’nin haberine göre raporda ayrıca “Narin’in bu bulgunun dışında başkaca bir travmatik tesirle öldüğünün tıbbi delillerinin bulunmadığı” kaydedildi. Ölüm tarihi ise kaybolduğu gün olan 21 Ağustos olarak not edildi.

8 yaşındaki Narin Güran 21 Ağustos’ta Diyarbakır Tavşantepe Mahallesinde kaybolmuş, 19 günlük aramanın sonucunda cansız bedeni bir çuval içinde dere içine yerleştirilmiş halde bulunmuştu. İlk incelemelerde Güran’ın bir bacağının koptuğu belirtilmişti.

Adli Tıp Raporuna göre kopmaya neden olan travmanın “ölüm sonrası hayvanlar tarafından oluşturulmuş nitelikte”, dişlerindeki kayıpların ise çürümeye bağlı olduğu belirtildi.

Raporda Güran’a herhangi bir cinsel saldırı veya zehirlenerek öldürülmesi ihtimali ile ilgili “tıbben değerlendirme yapılamadığı” belirtildi.

Narin Güran’ın ağabeyi Enes Güran’ın kolundaki diş izlerini Adli Tıp 2. İhtisas Kurulu inceliyor. Kurulun da değerlendirmesinin yakın sürede çıkması bekleniyor.

YetkinReport

Recent Posts

Lübnan’da savaşın ayak sesleri ve Suriye

Lübnan’da durum, İsrail'in son Hizbullah saldırıların yeniden gündeme getirdiği üzere çok karmaşık ve çok daha…

4 saat ago

Hizbullah patlamaları: Teknoloji üretenler ve üretmeyenler

Dünya, İsrail’in bilim-kurgu türü saldırısıyla büyük şaşkınlığa uğradı. Hala “şöyle mi oldu, böyle mi oldu”…

7 saat ago

İsrail Hizbullah’a telsizler üzerinden de saldırdı, 20 ölü 450 yaralı

İsrail 17 Eylül’de Hizbullah’ın örgütsel haberleşmede kullandığı çağrı cihazları patlatarak saldırısı ardından 18 Eylül’de de…

1 gün ago

Erdoğan: enflasyon biraz daha zaman alacak. Yeni gerekçe: İsrail

“Enflasyonun sorun olmaktan çıkmasının biraz daha zaman alacağı anlaşılıyor.” Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu cümleyi dün,…

1 gün ago

İsrail’in Hizbullah darbesi: kitle suikastı bir taşla kaç kuş vurdu?

İsrail, Hizbullah’ın örgüt içi haberleşmede kullandığı çağrı cihazlarını aynı anda patlayacak bombaya dönüştürerek tek hamleyle…

2 gün ago

Lübnan’da Hizbullah’ın çağrı cihazları nasıl patlatıldı?

Akşam saatlerinde Lübnan'da bulunan Hizbullah mensuplarının çağrı cihazlarının "aynı anda" patladığı, ölü ve çok sayıda…

2 gün ago