Siyaset

Özel’den Erdoğan’a Kapalı Oturum mesajı: İsrail’i bırak, Suriye’ye bak

CHP lideri Özel: İsrail konulu TBMM kapalı oturumunda kamuoyunun bilmediği hiçbir şey söylenmedi, bugünden yarına saldırı tehdidi yok. Türkiye gerçek gündemine,  ekonomi gündemine dönmeli. (Foto: CHP)

CHP lideri Özgür Özel 8 Ekim’de TBMM’de yapılan İsrail tehdidi konulu Kapalı Oturum sonrasında gazetecilere Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in kamuoyunu İsrail’in Türkiye’ye bugünden yarına saldıracağına dair hiçbir şey söylemediğini açıkladı.
CHP’nin TBMM İç Tüzük ve Anayasa uyarınca kapalı oturumda söylenenlerin 10 yıl boyunca gizli tutanakta kalmasına uyacaklarını söyleyen Özel, “Biz söylenen sözleri anlatmayız. Ama söylenmeyen sözler olursa ifşa ederiz.” Özel şöyle devam etti:
• “Türkiye Erdoğan’ın söylediği sözden endişe etmesin. Altını dolduracak bir kelime yok. Bilmediğiniz bir şey yok. Bugünden yarına Türkiye’ye saldıracaklarına dair hiçbir şey yok. Söylenmeyeni söylüyorum, zaten bilmediğimiz bir şey de söylemediler.”

Dün TBMM’de roller tersine döndü. halkı telaşlandıran hükümet, teskin eden muhalefet oldu. “Gelecekleri varsa, görecekleri var” demesi gereken hükümet iken, muhalefet oldu.

Kapalı oturum talebi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 1 Ekim’deki yasama yılı açış konuşmasında İsrail’in Yahudi şeriatındaki “vadedilmiş topraklar” bahsi uyarınca, gözünü Türkiye’ye diktiğini söylemişti. CHP ve İYİ Parti de bunun üzerine Türkiye tehdit altındaysa bunu bilmek istediklerini söyleyerek TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a başvurmuş, eğer Erdoğan bunları açıklamayacaksa TBMM’de kapalı oturum talep etmişlerdi.

İsrail konulu kapalı oturumda Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı gündem değiştirmek için “milli güvenliği ve hepimizin yüreğinin birlikte attığı konuları istismar etmekle” suçlayan Özel şunları söyledi: “Yok öyle bir şey. Türkiye gerçek gündemine dönmelidir. Türkiye’deki bütün gerçek gazetecileri, televizyoncuları Cumhurbaşkanın yaptığı gündem manipülasyonundan arınmaya, yoksulluğu, işsizliği, güvencesizliği, hayat pahalılığını, çiftçinin, işçinin, emeklinin, memurun çektiği sıkıntıları konuşmaya, gençlerin umutsuzluğunu konuşmaya davet ediyorum.”
İsrail’in Türkiye’ye saldırmasının “akılla, mantıkla, gücüyle, Türkiye’nin gücüyle, uluslararası kuruluşların görevleriyle, NATO’nun görevleriyle bağdaşmayan, olamayacak bir iş olduğunu” öne süren Özel, oturumu öncesinde CHP grubuna hitabında da “Kahvede biri söylese ‘Deli misin?’ deneceğini söyledi.

Suriye-sığınmacılar çağrısı

Özel, İsrail kapalı oturumu öncesinde Hatay’da yaptığı konuşmada da Erdoğan’ı Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın ilan ettiği genel aftan yararlanarak sığınmacıların dönmesini sağlamaya çağırdı. CHP lideri ayrıca Erdoğan’ın Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’den, Esad’ın ülkedeki muhaliflerinden önce kendisiyle görüşmesi talebinde bulunduğunu da ileri sürerek şunları söyledi:
• “Haber yolladı Putin’le Esad’a, ‘Önce benle görüşsün, muhalefet ile görüşürse anlaşma olmaz.’ dedi. Kardeşim bir an önce git, bu sorunu konuş. Bak, Esad genel af ilan etti. Buradaki herkes giderse cezaya tabi olmayacak. Bu fırsat bugün kaçarsa bir daha olmayacak.”

 

YetkinReport

Recent Posts

Avrupa Parlamentosunda Türkçe kınama, gazeteciler, ihale yolsuzlukları

Avrupa Parlamentosunun 9 Ekim oturumunda söz alan liberal Slovak Milletvekili Lucia Yar sözlerini Türkçe bitirdi.…

5 saat ago

Lübnan’dan kaçış: yangın hem Orta Doğu hem Karadeniz’de yayılıyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 10 Ekim sabah saatlerinde Lübnan’daki Türk vatandaşlarını tahliye etmek üzere gönderilen…

7 saat ago

Bahçeli’nin Erdoğan adına da uzanan eli ve “Öcalan’a Özgürlük” mitingi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 9 Ekim’de AK Parti Grubuna hitabına Kobani ve ona bağlı 6-8 Ekim…

1 gün ago

Haber tüketicilerinin beklentileri araştırılıyor

İstanbul İletişim Enstitüsü (İİE), Konda Araştırma iş birliğiyle Türkiye'deki çevrimiçi haber tüketimi üzerine geniş kapsamlı…

1 gün ago

Gençleri de büyükleri de böyle kandırıyorlar: İnternetin karanlık yüzü

On dokuz yaşındaki Semih Çelik’in yaşıtı İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i vahşice öldürüp intihar etmesi…

2 gün ago

İstiklal Marşı “Korkma” derken hükümet İsrail’den “Kork” mu diyecek?

Korkma! İstikâl Marşı bu sözcükle başlar. Mehmet Akif Ersoy’un dizeleri Kurtuluş Savaşını Mustafa Kemal Atatürk’ün…

2 gün ago