Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

İmamoğlu turpun büyüğü kilit bilirkişi dedi, kürsüdeyken soruşturma açıldı

Yazar: YetkinReport / 27 Ocak 2025, Pazartesi / Oda: Siyaset

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Turbun büyüğü” başlığıyla düzenlediği toplantıda, İBB ve CHP’li belediyelere açılan davalarda sürekli aynı bilirkişinin görevlendirildiğini belirtti. İBB Başkanı İmamoğlu, Satılmış Büyükcanayakın isimli bilirkişinin adeta bir infazcıya dönüştürüldüğünü” ve “hukuksuzluğun perdesi yapılmaya çalışıldığını” öne sürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Turbun büyüğü” başlığıyla düzenlediği toplantıda, İBB ve CHP’li belediyelere açılan davalarda sürekli aynı bilirkişinin görevlendirildiğini belirtti.

İBB Başkanı İmamoğlu, Satılmış Büyükcanayakın isimli bilirkişinin adeta bir infazcıya dönüştürüldüğünü” ve “hukuksuzluğun perdesi yapılmaya çalışıldığını” öne sürdü.

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dakikalar içinde soruşturma başlattı. Savcılık, İmamoğlu’nun “yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs” suçlamasıyla soruşturulacağını açıkladı.

Belediyelerle ilgili tüm davalara tek isim

İmamoğlu açıklamasında İstanbul’da toplam 8806 bilirkişi bulunduğunu, bunların 1.801’inin muhasebe alanında uzman olduğunu belirterek, belediyelerle ilgili tüm davalara tek bir ismin, Satılmış Büyükcanayakın’ın atandığını belirtti.

İmamoğlu, bilirkişinin 2019 yerel seçimleri öncesinde belediye lehine, sonrasında ise sürekli aleyhte raporlar hazırladığını iddia etti.

İBB Başkanı, son olarak Beşiktaş ve Esenyurt belediyelerine yönelik operasyonlarda da aynı bilirkişinin görev aldığını belirtti.

İmamoğlu, üç kişilik bilirkişi heyetinde sadece Büyükcanayakın’ın imzasıyla hazırlanan raporun, diğer iki bilirkişinin onayı olmadan işleme konulduğunu öne sürdü.

İmamoğlu 2016’da “önemli bir yargı mensubu Çerkezköy’de iken o da oradaymış” dedi.

İmamoğlu, Esenyurt ve Beşiktaş Belediyelerine yönelik davaları yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’i siyasi saiklerle hareket ettiğini belirterek eleştirmiş, bu eleştirisinin ardından İmamoğlu hakkında soruşturma açılmıştı.

2016 yılında Büyükcanayakın Çerkezköy’de bilirkişiyken Akın Gürlek de oraya İstanbul hakimi olarak atanmıştı.

“Meydan okuyorum”

İBB Başkanı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenerek “HSK’yı harekete geçirmelisiniz. Yargı mensuplarının iş ve işlemlerini takip etmek sizin göreviniz. Sakın bana ‘bağımsız yargı’ diyerek tweet atmayın” dedi.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenerek, “Sizde böyle maharetli bilirkişiler oldukça heybede turp var zannedebilirsiniz. Turbun büyüğü senin heybenden çıktı. Milletin verdiği yetkiyi gasp etmek haramdır” ifadelerini kullandı.

“Turpun büyüğünün” kendisinin olduğunu belirten İmamoğlu, Erdoğan’a seslenerek “Meydan okuyorum. O istinafta bekleyen davayı onayın o zaman. Bakalım milletin feraseti ne gösterecek. Hiçbir korkumuz yok,” dedi.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: büyükcanayakın, İmamoğlu, satılmış

OKUMAYA DEVAM EDİN

Ankara’da tuhaf işler, kaygı verici gidişler
Muhalefet 12 Şubat’ta ortak aday ve ekonomi konuşacak mı?
Haniye öldürüldü, İsrail aynı gün hem Hamas hem Hizbullah’ı vurdu
  • Barışın Geleceği: Büyük Güçler mi, Orta Güçler mi?27 Ocak 2026
  • Kobani’de Başladı, Kobani’de Bitecek Gibi27 Ocak 2026
  • ABD İran’ı Vuracak mı? Rejim Değişecek mi?26 Ocak 2026
  • Miçotakis Erdoğan’la Görüşmeye Gelirken Casus Belli mi?26 Ocak 2026
  • Bahçeli’nin Sonuç Vermesi Mümkün Ahmet Özer Tepkisi ve İmamoğlu Açısı26 Ocak 2026
  • Suriye, SDG’ye Verdiği Süreyi, IŞİD Nakli Nedeniyle 15 Gün Uzattı25 Ocak 2026
  • Bahçeli, Erdoğan’la Emekli Maaşını Konuşmadıysa Ne Konuştu?23 Ocak 2026
  • Üç Yıllık Lisans Modeli: Yoğunlaştırılmış mı, Sıkıştırılmış mı?23 Ocak 2026
  • İki Kukla Değişken Ortadoğu Matrisinden Çıkarılıyor: IŞİD ve SDG23 Ocak 2026
  • ABD, IŞİD’cileri Irak’a taşıyor: Erdoğan-Trump görüşmesinde gündemdeydi22 Ocak 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP