Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Bakan Şimşek: “Enflasyon arttı ama 4 yılın en düşük seviyesinde”

Yazar: YetkinReport / 03 Şubat 2025, Pazartesi / Oda: Ekonomi

Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon artış oranlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Dönemsel etkilerle aylık enflasyon arttı ancak 4 yılın en düşük Ocak ayı verisi gerçekleştir,” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 42,12 artış gösterdi. Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Dönemsel etkilerle aylık enflasyon arttı ancak 4 yılın en düşük Ocak ayı verisi gerçekleşti,” dedi.

Şimşek, “Maliye politikasındaki duruşumuz, talepteki dengelenme ve arz yönlü adımlarımızla enflasyondaki düşüş devam edecek,” dedi.

Beklentilerin üzerinde arttı

TÜİK Ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre TÜFE Ocak ayında aylık yüzde 5,03 artış gösterirken yıllık enflasyon yüzde 42,12 oldu.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ise Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 3,06 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27,20 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 39,50 artış gösterdi.

Enflasyon anketlerinde ekonomistlerin beklentisi ocak ayında ortalama yüzde 4,33, yıllık beklenti ise yüzde 41,25 yönündeydi.

Şimşek, “Dönemsel etkilerle enflasyon arttı”

Enflasyon rakamlarını değerlendiren Bakan Şimşek, dönemsel etkilerle enflasyonun artış gösterdiğini belirterek yıllık enflasyonun son 38 ayın en düşük seviyesinde olduğunu söyledi.

Şimşek’in açıklaması şöyle:

“Ocakta yıllık enflasyon geçen yıla göre 23 puan azalarak yüzde 42,1’e geriledi.
Kararlılıkla uyguladığımız politikalarla temel mallarda yıllık enflasyon yüzde 24 ile son 38 ayın en düşük seviyesinde. Hizmet enflasyonu ise geçen yıla göre 27 puan gerileyerek yüzde 62,9 oldu.
Dönemsel etkilerle aylık enflasyon arttı. Ancak programımızın diğer adımlarıyla birlikte bütçe imkânları dâhilinde enflasyon hedefiyle uyumlu belirlediğimiz yönetilen ve yönlendirilen fiyatların da katkısıyla son 4 yılın en düşük ocak ayı verisi gerçekleşti.
Maliye politikasındaki duruşumuz, talepteki dengelenme ve arz yönlü adımlarımızla enflasyondaki düşüş devam edecek.”

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

OKUMAYA DEVAM EDİN

‘Milyonlarca kişinin işi tehlikede’
Trump depremi ekonomiyi sarsarken bir de Gaye Erkan’ın dönüşü haberi
Gerçekler Böyle; Merkez Bankasını Önemsizleştirmek
  • Yeni Anayasa’ya DEM Desteği İçin Üç Maddede Değişiklik Yeter mi?4 Aralık 2025
  • Fidan: Savaş Yayılıyor, Bu Korkunç Bir Şey, Ama AB Güney Kıbrıs’a Rehin3 Aralık 2025
  • Erdoğan, Bahçeli’nin “Rezalet” Çıkışını Üstüne Almadı Barzani’yi Suçladı3 Aralık 2025
  • CHP Operasyonları, Terörsüz Türkiye Sürecini Enfekte Ediyor2 Aralık 2025
  • Komisyonun Karar Toplantısı Öncesi: Barış Vicdanı Olmadan Barış Olmaz2 Aralık 2025
  • Avrupa Kururken: Su Krizinin Sessiz Siyaseti1 Aralık 2025
  • Askeri Havacılıkta Türkiye’den Bir İlk: Kızılelma Hava Hedefini Vurdu1 Aralık 2025
  • Özel CHP’ye Direniş ve İktidar Vadetti: Bu Yeninin Eskiyle Mücadelesi30 Kasım 2025
  • Karadeniz’deki Tanker Saldırılarını Ukrayna Üstlendi, Türkiye Tepkili30 Kasım 2025
  • DEM Konuştu, PKK Konuştu, AK Parti de MHP de Susuyor29 Kasım 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP