Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

128 milyar dolar gerginliği yeni açıklamalarla büyüyor

Yazar: YetkinReport / 17 Nisan 2021, Cumartesi / Oda: Siyaset
CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün gece yarısından sonra bir video yayınlayarak açıklamalarda bulundu.

Hükümet ile CHP arasındaki 128 milyar dolar tartışması büyürken ana muhalefet partisi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası başkanının rezervlerin nasıl harcandığıyla ilgili açıklamasından “tatmin olmadığını” söyledi. 

Cumhuriyet gazetesinden İpek Özbey’e konuşan Kılıçdaroğlu, “Merkez Bankası bu açıklamayı çok önceden yapmalıydı. 2016’dan beri bu konuda hiçbir açıklama yapılmıyor. Üstelik defalarca soruldu. En baştan itibaren bizim istediğimiz, Merkez Bankası dövizi hangi tarihte sattı, kaça sattı, kimlere sattı, bunları açıklaması. Yüzeysel yapılan bir açıklama toplumu tatmin etmez. Dolayısıyla biz hâlâ 128 milyar doların kimlere, hangi kur üzerinden satıldığını öğrenmek istiyoruz. Çünkü o para, bir kişinin kendi kişisel parası değil. O para, doğrudan doğruya halkın parası. 83 milyonun parasıdır ve dolayısıyla 83 milyonun da bu paranın akıbetini öğrenme hakkı vardır” dedi.

Merkez Bankası başkanınını açıklaması

Artan muhalefet baskısı sonucu Anadolu Ajansı’na 16 Nisan günü bir açıklama yapan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Protokolle sağlıksız fiyat oluşumunun engellenmesine, döviz piyasalarındaki arz-talep dengesine ve likidite tesisine katkıda bulunuldu. Söz konusu döviz işlemleri, işlem platformları üzerinden o günkü piyasa koşulları ve fiyatları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Herhangi bir kesime, banka veya firmaya ayrıcalıklı döviz işlemi gerçekleştirilmesi söz konusu değildir” demişti.

İYİ Parti’den “Kızılderili” göndermesi

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da 128 milyar dolar sorusuna AKP’den konuyla ilgili yetkisi olmayan kişilerin yanıt verdiğini söyleyerek Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a 15 soru yöneltti. Çıray, “Yetkili yetkisiz her kafadan bir ses çıkıyor. Hamaset gırla gidiyor. 128 milyar doların nerede olduğunda dair sadece Kızılderililer açıklama yapmadılar” dedi. 

Tartışmaya dair bir açıklama da  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Twitter hesabından geldi. Altun, “128 Milyar Dolar Kayıp’ iftirasına karşı ısrarla hakikati söylemeye devam edeceğiz. Kaybolan tek 1 kuruşumuz dahi yok. Tüm işlemler ve rakamlar şeffaf bir şekilde ortadadır. Türkiye, tüm yalan ve iftira kampanyalarına rağmen istikrarla büyüyecek!” dedi.

CHP ve AKP pankartları indirildi

Bu arada CHP’nin çeşitli illerde astığı astığı “128 milyar nerede” pankartlarıyla ilgili olarak da bir kovalamaca yaşanıyor. Çeşitli il ve ilçelerde vali ve kaymakamlıklar pankartların “salgın tedbirleri kapsamında” kaldırılmasını istedi. Yasak, sadece CHP pankartlarına değil, tüm afiş, poster, el ilanı ve broşürlere uygulanıyor. 

CHP lideri, bu konuda da “Hiçbir darbe döneminde karşılaşmadığımız bir durumla karşı karşıyayız. Askeri darbe döneminde olmayanı sivil darbe döneminde yaşıyoruz. 128 milyarın nerede olduğunun gizlenmesinin nedeni, Merkez Bankası’nın soyulmasını halkın gözünden kaçırmak istemeleri” dedi.

Pankartlarla ilgili ilginç bir gelişme Karaman’da yaşandı. CHP Karaman İl Başkanlığı binasına asılan pankart, aynı gerekçeyle valilik tarafından kaldırıldı. Sözcünün haberine göre, bunun üzerine CHP de APK il başkanlığına asılan “LOve Erdoğan” pankartıyla ilgili şikayette bulundu ve bu pankart da aynı gerekçeyle indirildi.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Aytun Çiray, Kemal Kılıçdaroğlu, Lütfi Elvan, Merkez Bankası, Şahap Kavcıoğlu

OKUMAYA DEVAM EDİN

Yerel mahkeme yine AYM kararını tanımadı: Atalay dosyasi Yargıtayda
Falyalı cinayeti: Bir acayip mafya hikayesi
Bazen böyle başlar: 2023 hedefi tutmuyor, Erdoğan erken seçim istemiyor
  • Rusya-Ukrayna: 15 Mayıs İstanbul hala kesinleşmedi. Putin ne yapacak?13 Mayıs 2025
  • PKK’nın fesih kararı ve hükümetin yanıtlaması gereken sorular13 Mayıs 2025
  • Toplum Terörsüz Türkiye sürecinden habersiz: Araştırma12 Mayıs 2025
  • PKK kendini fesih ve silahlı mücadeleye son kararı açıkladı12 Mayıs 2025
  • Özel: Silah bırakılmasını bekliyoruz. Erdoğan: Müjdeleri alacaksınız10 Mayıs 2025
  • Yasakla koruyup baskıyla şekillendirerek yönetmeye çalışmak10 Mayıs 2025
  • Kürt sorununa PKK’nın silahsızlandırılması yoluyla çözüm kapısındayız9 Mayıs 2025
  • Avrupa Birliği ile Türkiye’nin yeni ilişki dinamiği: güvenlik9 Mayıs 2025
  • 9 Mayıs Avrupa Günü mü, Zafer Günü mü?9 Mayıs 2025
  • Özel “Hürriyet kavgası” dedi. İmamoğlu’na yasak, Yavaş’tan cevap geldi8 Mayıs 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP