Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Siyasette bugün: Kılıçdaroğlu’ndan adaylık açıklaması

Yazar: YetkinReport / 22 Nisan 2021, Perşembe / Oda: Siyaset
CHP lideri Kılıçdaroğlu, gazeteci Fikret Bilâ’ya konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde bir röportaj esnasında da kendisine yöneltilen “Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız” sorusuna açıklık getirdi. 

Gazeteci Fikret Bilâ’ya konuşan Kılıçdaroğlu, “Bu konuyu önce İttifak içinde konuşacağız. Şu aşamada bu konuda özel bir yorum yapmayı düşünmüyorum. Önemli olan ittifakı oluşturan partilerin tutumudur. Tek aday mı çıkacak, yoksa her parti ayrı ayrı mı aday çıkaracak, bunlar olaylar olgunlaştığında yani gündeme geldiğinde oturup konuşacağımız konular. Bizim açımızdan kuşkusuz öncelikle partimizin yetkili organlarının görüşü önemli” dedi.

128 milyar dolar tartışmasına da değinen Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’nın Hazine ile yaptığı satış protokolüne değinerek, “Öyle anlaşılıyor ki, Merkez Bankası gelen baskılara direnemedi ve bu protokolü yapmak zorunda kaldı.  Kime ne kadar, hangi kur üzerinden 128 milyar doların verildiğini bilmiyoruz. Erdoğan da, Hazineden sorumlu bakan da, Merkez Bankası da açıklamıyor. Kaldı ki Erdoğan bu soruyu soranları tehdit ediyor. Tehdit, yapılan işlemlerde bir kanunsuzluk olduğunu gösteriyor. Erdoğan bu kanunsuzluğun sorgulanmamasını istiyor” dedi.

Bilâ’nın T24’te yayınlanan röportajı okumak için tıklayabilirsiniz.

Erdoğan’dan 1915 açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’ın “Ermeni soykırımı” ifadesini kullanacağı yönündeki haberler üzerine bir açıklama yaptı. 

Yüksek İstişare Kurulu’nda konu tartışılırken Erdoğan’ın “sözde ‘Ermeni soykırımı’ yalanına ve siyasi hesaplarla bu iftiraya arka çıkanlara karşı hakikatleri savunmaya devam edeceklerini” söylediği bildirildi. 

İklim zirvesi başladı

Öte yandan, ABD Başkanı Biden’ın çağrısıyla ve 40 ülke liderinin katılımıyla gerçekleşen iklim zirvesi başladı. Çevrimiçi olarak yapılan zirvenin açılışında konuşan Joe Biden,2050 yılına kadar sıfır karbon emisyonu sözü verirken, “ABD dünyadaki karbon emisyonunun yüzde 50’sinden azını oluşturuyor. Dünyanın en büyük ekonomilerini temsil eden ülkeler olarak adım atmalıyız” dedi.

Zirvede Erdoğan’ın yanı sıra Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in konuşması bekleniyor. 

Kripto paralar nerede?

Güne damgasını vuran bir diğer gelişme kripto paralarla ilgili. Thodex adlı yerli kripto paranın kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolarlık kripto para ile yurt dışına çıktığı iddia edildi. 

391 bin kişinin işlem yaptığı paranın internet sistemleri bir gündür kapalı. Polis şirketin merkezinde arama yapıyor. 

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Thodex’in Türkiye’deki bütün hesaplarına dün bloke koyduğunu açıkladı.

Merkez Bankası, geçtiğimiz hafta kripto varlıkların ödemelerde kullanılmasını yasaklamıştı. 

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: 128 milyar, 1915, Faruk Fatih Özer, Joe Biden, Kemal Kılıçdaroğlu, MASAK, Merkez Bankası, Putin, Şi Cinping, Thodex

OKUMAYA DEVAM EDİN

Erdoğan ve Trump arasında ne “latifeler” geçiyor acaba?
Covid-19 açıklananın çok üzerinde fakat çıkış hâlâ mümkün
Türkiye ve bölgede artan NATO faaliyeti: Karadeniz, Kafkaslar, Irak
  • Yeni Anayasa’ya DEM Desteği İçin Üç Maddede Değişiklik Yeter mi?4 Aralık 2025
  • Fidan: Savaş Yayılıyor, Bu Korkunç Bir Şey, Ama AB Güney Kıbrıs’a Rehin3 Aralık 2025
  • Erdoğan, Bahçeli’nin “Rezalet” Çıkışını Üstüne Almadı Barzani’yi Suçladı3 Aralık 2025
  • CHP Operasyonları, Terörsüz Türkiye Sürecini Enfekte Ediyor2 Aralık 2025
  • Komisyonun Karar Toplantısı Öncesi: Barış Vicdanı Olmadan Barış Olmaz2 Aralık 2025
  • Avrupa Kururken: Su Krizinin Sessiz Siyaseti1 Aralık 2025
  • Askeri Havacılıkta Türkiye’den Bir İlk: Kızılelma Hava Hedefini Vurdu1 Aralık 2025
  • Özel CHP’ye Direniş ve İktidar Vadetti: Bu Yeninin Eskiyle Mücadelesi30 Kasım 2025
  • Karadeniz’deki Tanker Saldırılarını Ukrayna Üstlendi, Türkiye Tepkili30 Kasım 2025
  • DEM Konuştu, PKK Konuştu, AK Parti de MHP de Susuyor29 Kasım 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP