Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Anayasa Mahkemesi Başkanından sert eleştiriler

Yazar: YetkinReport / 28 Haziran 2021, Pazartesi / Oda: Siyaset
Arslan: “Orwell bugün yaşasaydı dehşeye kapılırdı.” (Foto: Twitter)

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, “Mahkemeler adalet arayışına cevap veremiyorsa, hukuk dışı arayışlar devreye girer” dedi. 28 Haziran’da Ankara’da yapılan “Mesleki Hayat Bağlamında Özel Hayata Saygı Hakkı” konulu sempozyumda konuşan Arslan, “bağımsız ve tarafsız yargılama ilkelerine uygun bir şekilde uyuşmazlıklara çözüm üretemediği bir yerde hukuk dışı arayışların ortaya çıkması kaçınılmazdır” dedi. Arslan’ın bu çıkışı Sedat Peker videoları ve öncesinde Alaattin Çakıcı’nın tahliye edilmesiyle başlayan siyaset-mafya-ticaret-medya ilişkilerinin yeniden gündeme gelmesi bakımından önem taşıyor.
AYM Başkanı, “özel hayata saygı hakkı” konusunda da çarpıcı bir eleştiri getirdi. İngiliz yazar George Orwell’in “1984” adlı kara ütopyasında insanın 24 saatinin devlet kontrolünde olduğu karamsar dünya betimlemesine değinen Arslan “Orwell bugün yaşasaydı, dehşete düşerdi” dedi. Arslan bu konuda şunları söyledi: “Özel hayata saygı hakkının ve mahremiyetin güvence altına alınması, bireyin maddi ve manevi varlığının, özerklik ve özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesi bakımından son derece önemlidir. Bunun yanında unutmamak gerekir ki, temel hak ve özgürlüklerin korunduğu, hukuk güvenliğinin sağlandığı bir hukuk devleti aynı zamanda refah devletinin de olmazsa olmaz şartıdır.”
Anayasa Mahkemesi Başkanının bu sözleri dolaylı olarak, kişisel kayıtların tutulduğu İçişleri Bakanlığını muhatap alıyor. AYM’nin kişi hak ve özgürlüklerine vurgu yapan bazı kararları iktidar çevrelerinde rahatsızlık konusu oluyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti iktidarının müttefiki MHP lideri Devlet Bahçeli, yeni Anayasada AYM’nin kapatılmasını istemiş, gelen tepkiler üzerine yetkilerinin tırpanlayacak şekilde kalabileceğini söylemişti.
Arslan’ın açıklamalarının daha ayrıntılı olarak bu bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: 1984, Alaattin Çakıcı, anayasa mahkemesi, AYM, George Orwell, özel hayat, Sedat Peker, Zühtü Arslan

OKUMAYA DEVAM EDİN

İbrahim Kalın MİT başkanlığına atandı
Erdoğan 13 yıl sonra Irak’ta: 26 anlaşma imzalandı
Geleceğin enerji oyununda 7 yeni kural
  • İsrail-İran krizinden bir Kürdistan çıkar mı? Yeni senaryolar devrede16 Haziran 2025
  • Yunanistan’ın Ege’de Deniz Parkı kurma inadı16 Haziran 2025
  • Anket: Dış politika seçmen için önemli ama başarısız bulunuyor16 Haziran 2025
  • Erdoğan ve Putin Trump’a “diplomasi”, Netanyahu “Birlikte vuralım” diyor15 Haziran 2025
  • Özel, Bayburt’ta, Erdoğan’a: İsrail’e, ABD’ye dik duruş bekliyorum15 Haziran 2025
  • Göç, Güç, Gerilim: ABD’de siyasi şiddet tırmanıyor15 Haziran 2025
  • Netanyahu’ya sözü geçmeyen Trump ve İsrail’in İran saldırısından 5 ders14 Haziran 2025
  • Yeni çatışmalar, yeni dünya düzensizliği ve Hindistan-Pakistan krizi14 Haziran 2025
  • İsrail-İran çatışması: Uzun sürer mi, Türkiye’ye yansımaları ne olur?13 Haziran 2025
  • Ankara’nın İsrail’in İran saldırısı raporu: 6 dalga, 200 uçak, iç destek13 Haziran 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP