Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Aile Bakanlığı’nın projesinde AK Parti tanıtımı mı yapılıyor?

Yazar: YetkinReport / 17 Ekim 2022, Pazartesi / Oda: Siyaset

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yürüttüğü Ulusal Hane Ziyaretleri projesinde AK Parti icraatlerinin anlatıldığı broşürler mi dağıtılıyor? Bakanlık bu konuda verilen soru önergesinde iddialara cevap vermedi, yalnızca projeyi tanıttı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü Ulusal Hane Ziyaretleri Projesinin AK Parti icraatlarının tanıtılması için kullanıldığı iddiaları Meclis gündemine taşındı. Bakanlık, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in bu konuda verdiği soru önergesine 4 Ekim’de verdiği yanıtta iddialar ile ilgili bir açıklama yapmazken, projeyi tanıtmak ile yetindi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Bakanlığa bağlı Aile Sosyal Destek Programı çerçevesinde yapılan Ulusal Hane Ziyaretleri uygulamasında ziyaret edilen evlerde AK Parti icraatlarının anlatıldığı siyasi broşürlerin dağıtıldığı iddiasını  yalanlamadı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 31 Ağustos’ta Bakanlığın yanıtlaması üzerine bir soru önergesi vermiş, ASDEP kapsamındaki projede Sosyal Hizmet Uzmanı olarak çalışan personelin “Cumhurbaşkanı ve iktidarın icraatları adına siyasi faaliyete yönelik bildiriler dağıtmak” için eğitildiğini, memurların siyasi parti görevi yürüttüğü iddialarını sormuştu.

Gürer, 15 bin personel ile 26 milyon hanenin tek tek ziyaret edilmesini öngören projede, evlere Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı mektupların da dağıtıldı iddialarını meclis gündemine taşımıştı. 

Gürer yaptığı açıklamada “Köy ve kasabalarda devlet memuru eli ile dağıtılan mektup seçime yönelik bir çabadır. Devletin fakir fukaraya sağlaması gereken yardımların dahi siyasi bir amaç için kullanıldığı görülmektedir. Mutlaka ihtiyaç sahibi olana yardım sağlanmalıdır. Yoksulluğu bertaraf etmek yerine mektup ile seçim propagandasını yapmak devlet anlayışı ile örtüşmez. Devlet tüm yoksullara destek vermek zorundadır,” demişti.

Bakanlık yalanlamadı

Bakanlık, Gürer’in soru önergesini 4 Ekim’de yanıtladı. Yanıtta iddialarla ilgili bir açıklama yapılmazken yalnızca proje tanıtıldı.

Cevapta, “Ulusal Hane Ziyaret Programı çerçevesinde hanelerin sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyaçlarının tespit edilmesi amacıyla ziyaretler düzenlenmektedir,” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, bu ziyaretler kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) personeli ve Sosyal Hizmet Merkezleri’nde (SHM) görevli ASDEP personelinin görevlendirildiğini belirtti.

Bakan Derya Yanık, Eylül’de yaptığı açıklamada Aile Sosyal Destek Programı çerçevesindeki ziyaret projesinde 15 bin personel ile 26 milyon hanenin tek tek ziyaret edileceğini ve ziyaretlerin amacının “ihtiyaç tespiti” olduğunu belirtmişti.

Yanık, “10 bine yakın SYDV personelimiz, 5 bin de ASDEP personelimiz ile bugün sahaya dağılacağız. 26 milyon hanenin tamamına gireceğiz ve her birinde bu tetkikleri yeniden yapacağız,” demişti.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: aile ve sosyal politikalar bakanlığı, ASDEP, Derya Yanık, Ulusal Hane Ziyaretleri

OKUMAYA DEVAM EDİN

Özel-Erdoğan diyaloğu damga vurdu: KKTC’de Barış Harekatı’nın 50. yıldönümü
İstanbul’da “Şehitlere Rahmet, Filistin’e destek” yürüyüşü
“Millet sabrediyorsa sandığı beklediği için sabrediyor”
  • Suriye yaptırımları üzerine dörtlü toplantı: Erdoğan çevrimiçi katıldı14 Mayıs 2025
  • Yeni bir dönemin eşiğinde: Barış, sadece silahların susması değildir14 Mayıs 2025
  • Bir zamanlar Hacettepe Üniversitesi: sessiz direniş ve hafıza14 Mayıs 2025
  • Rusya-Ukrayna: 15 Mayıs İstanbul hala kesinleşmedi. Putin ne yapacak?13 Mayıs 2025
  • PKK’nın fesih kararı ve hükümetin yanıtlaması gereken sorular13 Mayıs 2025
  • Toplum Terörsüz Türkiye sürecinden habersiz: Araştırma12 Mayıs 2025
  • PKK kendini fesih ve silahlı mücadeleye son kararı açıkladı12 Mayıs 2025
  • Özel: Silah bırakılmasını bekliyoruz. Erdoğan: Müjdeleri alacaksınız10 Mayıs 2025
  • Yasakla koruyup baskıyla şekillendirerek yönetmeye çalışmak10 Mayıs 2025
  • Kürt sorununa PKK’nın silahsızlandırılması yoluyla çözüm kapısındayız9 Mayıs 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP