Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

18 ülkede kırmızı bültenle aranan 25 kişi Türkiye’de yakalandı

Yazar: YetkinReport / 31 Ağustos 2024, Cumartesi / Oda: Siyaset

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18 ülke tarafından Interpol’ün kırmızı bülten ve difüzyon (Acil Yakalama Mesajı) mesajıyla aranan 25 şüphelinin 8 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18 ülke tarafından Interpol’ün kırmızı bülten ve difüzyon (Acil Yakalama Mesajı) mesajıyla aranan 25 şüphelinin 8 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalandığını duyurdu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Mersin, Sakarya, Samsun ve Trabzon olmak üzere 8 ilde KOM Başkanlığı ve İnterpol Europol Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlükleri ve İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce operasyon düzenlendiğini belirtti.

Yerlikaya “KUYU-21” adı verilen bu operasyonlarda Almanya, Avustralya, Azerbaycan, Fas, Hollanda, Irak, İran, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Kore Cumhuriyeti, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Suriye, Türkmenistan ve Ürdün olmak üzere toplam 18 ülke tarafından İnterpol Kırmızı Bülten ve Difüzyon mesajı ile aranma kaydı bulunduğu tespit edilen 25 kişinin yakalandıgını duyurdu.

Yerlikaya, şüphelilerin “suç işlemek amacıyla örgüt kurma veya örgüte üye olma, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cinsel suçlar, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık, kara para aklama, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı” suçlarından arama kayıtları olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Açıklamada, “yakalanan şüpheliler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek, sınır dışı işlemleri derhal başlatıldı” ifadeleri yer aldı.

Yerlikaya’nın açıklaması:

“8 ilde düzenlenen “KUYU-21” operasyonlarında 18 ülke tarafından haklarında INTERPOL’ün
Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajı (Acil Yakalama Mesajı) ile aranma kaydı bulunan 25 şüpheli yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve İnterpol Europol Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlükleri ve İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Mersin, Sakarya, Samsun ve Trabzon olmak üzere 8 ilde;

Almanya, Avustralya, Azerbaycan, Fas, Hollanda, Irak, İran, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Kore Cumhuriyeti, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Suriye, Türkmenistan ve Ürdün olmak üzere toplam 18 ülke tarafından İnterpol Kırmızı Bülten ve Difüzyon mesajı ile aranma kaydı bulunduğu tespit edilen 25 şahsa yönelik “KUYU-21” operasyonları düzenlendi.

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin;
Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma veya Örgüte Üye Olma, Uyuşturucu Madde Ticareti, Kasten Öldürme, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Cinsel Suçlar, Resmî Belgede Sahtecilik, Dolandırıcılık, Kara Para Aklama, İnsan Ticareti ve Göçmen Kaçakçılığı suçlarından arama kayıtları olduğu tespit edildi.

İnterpol tarafından aranan ve Emniyetimizin yaptığı titiz incelemeler sonucunda ülkemizde olduğu tespit edilip yakalanan şüpheliler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek, sınır dışı işlemleri derhal başlatıldı.”

Uluslararası uyuşturucu çetelerine seri operasyonlar: meğer hepsi Türkiye’deymiş

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: çete, INTERPOL, operasyon, uyuşturucu, yerlikaya

OKUMAYA DEVAM EDİN

Pençe-Kılıç Harekâtı: Bir gece ansızın mı geldik?
Azeri-Ermeni savaşının ardından Kafkasya’da ne olacak?
PKK, SDG Kürt özerkliği alırsa Suriye’den çekilme nabzı yokluyor
  • Suriye yaptırımları üzerine dörtlü toplantı: Erdoğan çevrimiçi katıldı14 Mayıs 2025
  • Yeni bir dönemin eşiğinde: Barış, sadece silahların susması değildir14 Mayıs 2025
  • Bir zamanlar Hacettepe Üniversitesi: sessiz direniş ve hafıza14 Mayıs 2025
  • Rusya-Ukrayna: 15 Mayıs İstanbul hala kesinleşmedi. Putin ne yapacak?13 Mayıs 2025
  • PKK’nın fesih kararı ve hükümetin yanıtlaması gereken sorular13 Mayıs 2025
  • Toplum Terörsüz Türkiye sürecinden habersiz: Araştırma12 Mayıs 2025
  • PKK kendini fesih ve silahlı mücadeleye son kararı açıkladı12 Mayıs 2025
  • Özel: Silah bırakılmasını bekliyoruz. Erdoğan: Müjdeleri alacaksınız10 Mayıs 2025
  • Yasakla koruyup baskıyla şekillendirerek yönetmeye çalışmak10 Mayıs 2025
  • Kürt sorununa PKK’nın silahsızlandırılması yoluyla çözüm kapısındayız9 Mayıs 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP