Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Kahramanmaraş’ta Okul Katliamı: 9 ölü, 13 Yaralı.

Yazar: YetkinReport / 15 Nisan 2026, Çarşamba / Oda: Hayat, Siyaset

Kahramanmaraş’ta okulunu basan 14 yaşındaki çocuk 9 kişiyi öldürdü, 13 kişiyi yaraladı; ölü sayısı artabilir.

Kahramanmaraş’ta kendi okulunu silahla basan 14 yaşındaki çocuk, 8’i öğrenci, 1 ‘i öğretmen olmak üzere 9 kişiyi öldürdü, 6’sı ağır 13 kişiyi yaraladı.

15 Nisan öğle saatlerinde meydana gelen olay üzerine Adalet, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlarıyla birlikte şehre giden İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi yaralılardan üçünün durumunun kritik olduğunu açıkladı.

Vali Mükerrem Ünlüer, 8’inci sınıf öğrencisi İsa Aras Mersinli’nin de çıkan arbede sırasında kendi silahından çıkan mermiyle öldüğünü, ancak intihar olup olmadığının henüz saptanamadığını söyledi.

Yetkililer, çocuğun okula, sırt çantasında taşıdığı 5 silah ve 7 şarjör mermiyle geldiğini bildiriyorlar. Çocuğun bu kadar çok silaha erişimi ise babası U.M’nin daha önce polis istihbaratında çalışan eski bir Emniyet mensubu olmasına bağlanıyor. Baba gözaltına alınırken Adalet Bakanı Akın Gürlek, kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Şehirde eğitime iki gün ara verildi.

Okul Katliamı Yeni Şiddet Türü

Bir gün önce, 14 Nisan’da da Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde bir liseyi basan Ömer Ket, elindeki av tüfeğiyle rastgele ateş açarak 16 kişiyi yaralamış, ardından intihar etmişti. Ket’in daha önce okuldan atıldığı bildiriliyor. Bu olayın dikkat çekici yanı Ket’in sosyal medya üzerinden tehditlerini ciddiye alan okul müdürünün polise ihbarda bulunduğu, polisin ise saldırıdan bir gün önce gözaltına aldığı Ket’i serbest bıraktığı iddiası.

Türkiye’de öteden beri (tıpkı sağlık personeli gibi) öğretmenlere hem öğrenci velileri hem de son zamanlarda giderek artan oranda öğrenciler tarafından saldırı ve zorbalık sorunu var. Ancak bu tür hedef gözetmeden, katliam amaçlı saldırılar daha çok ABD kaynaklı haberlerde izlenirdi. Bu saldırılar, toplumu Türkiye’ye yabancı bir şiddet türüyle karşı karşıya getirdi.

Derinleşen kent yoksulluğu, geleceksizlik, gençlerin televizyon dizilerindeki şiddet, silah, çeteleşme konularıyla birleşince ortaya her an alev alıcı karışımlar çıkıyor. Okul katliamları bunun göstergesi olabilir. Bu da sadece cezaları artıran yasalar çıkarmakla önlenebilecek bir toplumsal tehdit değil.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Kahramanmaraş, okul baskını, Siverek

OKUMAYA DEVAM EDİN

Schengen Kıbrıs’ta Sessizce Bölünmenin Kapısını mı Açıyor?
ODTÜ’de göz göre göre tırmanan gerilim kötü yönetiliyor
Erdoğan’ın AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden niye çıktı?
  • Kahramanmaraş’ta Okul Katliamı: 9 ölü, 13 Yaralı.15 Nisan 2026
  • Yolsuzluk davaları hukuk için mi, yoksa muhalefeti sindirmek için mi?15 Nisan 2026
  • Bahçeli İkilemi: Seçim İki Ay Kala Yapılsa Zamanında mı Olur Erken mi?15 Nisan 2026
  • Savaş Herkesi Etkiliyor Ama Türkiye Enerji Enflasyonunda Birinci14 Nisan 2026
  • İran Savaşı Etkisiyle Türkiye Veri Trafiğinde Yeni Rota Olabilir mi?14 Nisan 2026
  • AİHM’den Türkiye’ye Siyasi Yargı Soruları ve Sürecin Sürdürülebilirliği13 Nisan 2026
  • Hazar’dan Akdeniz’e, Karadeniz’den Afrika’ya Türkiye Enerji Mimarisi13 Nisan 2026
  • Macaristan’da ekonomik kriz ve “yeni elit” yolsuzlukları Orban’ı devirdi13 Nisan 2026
  • İsrail İran’da Kürtleri Kışkırtamayınca Sinirinden Türkiye’yle Uğraşıyor12 Nisan 2026
  • Cindoruk: Devlet Mezarlığına Gömülmek İstemeyen Demokrasi Avukatı12 Nisan 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP