Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Aliyev ateşkes şartlarını açıkladı, takvim istedi

Yazar: YetkinReport / 05 Ekim 2020, Pazartesi / Oda: Siyaset
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan’dan çekilme takvimi istedi. (Fotoğraf: Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı)

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesinin ordusunun Dağlık Karabağ’a yönelik operasyonlarının durması için şartlar öne sürdü.
T24’ün haberleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında Aliyev, “Ermenistan ordusu topraklarımızdan çıksın. (Ermenistan Başbakanı Paşinyan) Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tanıdığını açıklasın. Azerbaycan halkından özür dilesin ve Karabağ’ın Ermenistan toprağı olmadığını söylesin. Bize Ermenistan ordusunun işgal ettiği topraklardan çekilmesinin takvimini versin” dedi.
Aliyev, “Şimdiki durumda başlıca suçlu Erivan yönetimidir” diye konuştu.
Azerbaycan cumhurbaşkanı, AGİT bünyesindeki Minsk Grubu’nu ve AB’yi de “umursamazlıkla” suçladı.
Aliyev, “AGİT Minsk Grupu, Avrupa Birliği bir açıklamada bulundu mu? Bulunmadı. Dediler ki bu bizi ilgilendirmiyor. Umursamıyorlarsa, şimdi de umursamasınlar. Bazı ülkeler bize iftira atıyor, bazı Avrupa ülkeleri bizi itham ediyor. Gitsinler aynaya baksınlar” diye konuştu.

Bakü: Sivil hedefler vuruldu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev ise Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin Azerbaycan’ın yerleşim yerlerine 8 füze fırlattığını, füzelerden ikisinin başkent Bakü’nün yakınında yer alan Hızı ve Apşeron bölgelerine isabet ettiğini açıkladı.
Gazete Duvar’ın haberine göre Hacıyev, “Ermenistan’ın Azerbaycan’daki sivil nüfusa ve sivil altyapıya yönelik füze saldırıları. İkinci en büyük şehir, Gence: Dört füze artı misket mühimmatlı Smerç roketleri. Hızı ve Apşeron bölgesi: 300 kilometre orta menzilli iki füze. Mingeçevir: iki füze. Su deposu ve elektrik santrali” ifadelerini paylaştı.
Sözcü gazetesi ise, internet sitesinde Azerbaycan’ın Cebrail şehri ve 9 köyün daha geri aldığını yazdı.
Ermenistan, Stepanakert bölgesinin hafta sonu boyunca Azerbaycan tarafından bombalandığını açıkladı.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Aliyev, Azerbaycan, Ermenistan, Gence, Karabağ, Paşinyan

OKUMAYA DEVAM EDİN

Erdoğan-Miçotakis görüşmesi öncesi sivil toplumdan çağrı
Sırlarıyla defnedilen Büyükanıt’ın ardından
Demirtaş, PKK restiyle HDP ve Meclis’i tercihe zorluyor
  • Özel, Yeni Parti’yi kurdu: siyasette yeni bir dönem24 Temmuz 2026
  • CHP seçmeni gözü kapalı ‘Evet’ mührünü Altı Ok’a basar mı?24 Temmuz 2026
  • Ne Af Ne İmralı: Öcalan İçin Üçüncü Bir Yol Mümkün mü?22 Temmuz 2026
  • Kurtulmuş: Türk-Kürt kardeşliği için Meclis tatile girmeden yasa çıkar22 Temmuz 2026
  • Özel CHP’den ayrılıp yeni parti kuruyor, yedek bir parti de hazır21 Temmuz 2026
  • Türkiye uzayda işbirliği için Artemis Anlaşmalarına neden katılmadı?20 Temmuz 2026
  • İspanya’nın şampiyonluğu neden Gazzelileri sokaklara döktü?20 Temmuz 2026
  • F-35’leri konuştuğumuz Graham öldü, Erdoğan bu Trump’a mı güveniyor?19 Temmuz 2026
  • Bir Valinin Bisikleti, Bir Ülkenin Zihniyeti19 Temmuz 2026
  • Suriye’de savaş sonrası paylaşımda Türkiye kozlarını kullanabilecek mi?18 Temmuz 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP