Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Kılıçdaroğlu: Davul Erdoğan’da tokmak Bahçeli’de

Yazar: Murat Yetkin / 29 Haziran 2020, Pazartesi / Oda: Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı MHP lideri Bahçeli’nin “vesayeti” altında olup onayı olmadan karar alamamakla suçlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Davul Erdoğan’ın boynunda, tokmak Bahçeli’nin elinde” diyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “vesayeti altında” olduğunu onun izni ve onayı olmayan hiçbir karar alamadığını söyledi. Güncel siyasi gelişmeler üzerine YetkinReport’a açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Davul Erdoğan’ın boynunda, tokmak Bahçeli’nin elinde” diye konuştu.
“Saray vesayet sahibi küçük partiden izin almadan karar alamaz durumda” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Bu sadece Saray’da değil, Parlamento’da da böyle. Şu anda Türkiye son seçimlerde yüzde 11,9 oy almış bir partinin tahakkümü altında yönetiliyor.”
Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a Bahçeli’nin vesayeti altında olduğu iddiasına dair sert sözleri şöyle:

  • “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi küçük bir partinin vesayetinde düşe kalka yoluna devam etmeye çalışıyor. Öyle bir noktaya gelindi ki, Saray, vesayet sahibi bu küçük partiden izin almadan karar alamaz duruma geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün kararlarını MHP Genel Başkanı Bahçeli’den onay alarak, izin alarak açıklıyor.
  • “Zaten Bahçeli bunları kamuoyu önünde de söylüyor, benim iznim olmadan hiçbir karar alınamaz gibilerinden. Adeta erken seçime gitmekle tehdit ediyor.“

“Küçük partinin tahakkümü”

  • “Bu sadece Saray’da böyle değil, Parlamentoda da böyle. Ak Parti, MHP’nin onayını almadan hiçbir karar alamıyor. MHP’nin onayı, izni olmayan bir karar zaten Meclis’e de gelmiyor. Bu hem Saray’ın hem de TBMM’nin bir küçük partinin tahakkümü altında olması demektir. Aynı vesayeti sadece Saray ve TBMM’de değil, bürokraside de görüyoruz.
  • “MHP 2018 seçiminde yüzde 11,9 oy alan bir parti. Şu anda fiilen Türkiye yüzde 11,9 oy almış bir partinin vesayetiyle yönetiliyor. Bu tablo demokrasimizde derin kırılmalara, derin hasarlara yol açıyor. Ucube Sistem dediğimiz “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” her alanda sorun yaratan bir sistem olarak karşımızda duruyor. Bu sistem, iktidarı yüzde 11,9 oy almış bir partiye mahkûm hale getirdi.”

Davul ve tokmak

  • “Erdoğan iktidarını korumak için vesayeti kabullenmek zorunda. Çünkü iktidardan gitmenin maliyetini en iyi Erdoğan biliyor. Bu vesayetin ve çıkar birliğinin sürdürülmesi pahasına ikilinin yerel seçimlerde İmralı’ya nasıl sığındıklarını da biliyoruz.
    Özetle, davul Erdoğan’ın boynunda, tokmak Bahçeli’nin elinde.
  • “Halkımız tüm bu gerçekleri biliyor… Daha önemli olanı ise halkımızın demokrasiden yana olan tavrının gün geçtikçe artması, demokrasi üzerindeki vesayetin Türkiye’ye hiçbir yarar getirmeyeceğinin bilincinde olması.”

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Bahçeli, Erdoğan, kılıçdaroğlu, siyaset, TBMM, vesayet

OKUMAYA DEVAM EDİN

Erdoğan’dan sert değişim mesajı: “gerekeni yapacağız”
Ankara’da 500 madenci özelleştirmeye karşı kendini madene kapattı
Bir bardak suda Üçüncü Madde fırtınası: sadece gündem saptırma değil
  • Öztrak: Özel’e öyle şey söylemedim, Tekirdağ’da istediği zaman yürürüz14 Haziran 2026
  • Neden Seyahat Etmek İsteriz?14 Haziran 2026
  • Akın Gürlek Avrupa Parlamentosu vekili sayesinde siyaset podyumuna çıktı13 Haziran 2026
  • Kılıçdaroğlu kararlı: CHP grup başkanvekillerini ben atayacağım13 Haziran 2026
  • CHP seçmeni Özel’e “Partide kal, mücadele et” diyor ama bu mümkün mü?12 Haziran 2026
  • Fatoş Pınar Türker vakası: “Çıplak arama yapmadık” diyememek.12 Haziran 2026
  • CHP’de taktik savaşları. Özel Kurultaya zorlamak için PM’den ayrıldı11 Haziran 2026
  • Gerilim yine tırmandı: ABD İran’ı, İran Körfez’deki ABD üslerini vurdu11 Haziran 2026
  • Kılıçdaroğlu, 9 muhalifini CHP’den ihraç etti: bölünmeye bir adım daha10 Haziran 2026
  • Kılıçdaroğlu Olağan Kurultay Toplayamaz Ama Olağanüstü Toplayabilir10 Haziran 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP