Hayat

Tarikat lideri tutuklandı, yeni istismar iddiaları gündemde

Kendisine “Fatih Nurullah” diyen Eyyub Fatih Şağban, müritlerine “Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor” demesiyle biliniyor.

Sakarya’nın Akyazı ilçesi Kuzuluk mahallesinde yaşayan tarikat lideri Eyyub Fatih Şağban, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla geçen perşembe günü jandarma tarafından gözaltına alınmasının ardından mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Mağdurun kendisine Fatih Nurullah lakabını takan Şağban’ın cinsel istismarını ailesine anlatması üzerine jandarma ekipleri tarikatın dergahına baskın düzenlenmiş, çocuğun babası baskın sırasında diğer müritlerin saldırısına uğramıştı. Gazete Duvar’ın haberine göre başka çocukları da istismar etmekle suçlanan Şağban tutuklanarak Ferizli Cezaevi’ne gönderildi. Savcılık soruşturma hakkında gizlilik kararı verdi.
Mağdur, ifadesinde Şağban’ın kendisini defalarca istismar ettiğini anlatırken sanığın 10 yaşındaki bir başka çocuğu da istismar ettiği ileri sürüldü. 
Yine Gazete Duvar’ın haberine göre,  sanığın lideri olduğu Uşşaki tarikatının Çorum’daki müritleri dernek üyeliklerinden ayrıldı.
Sanık daha önce Ayasofya’nın cami olarak yeniden ibadete açılmasının ardından müritleriyle yaptığı bir görüşmenin videosunun sosyal medyada yayılmasıyla gündeme gelmişti.
Bu arada, T24 haber sitesi, 2015 yılında Ankara’daki Hacı Bayram Camisi Çevre Düzenlemesi ve Kitapçılar Çarşısı açılış törenine katılan tarikat lideri sanığın bakanlarla protokolde yer aldığı görüntüleri haberleştirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, tutuklama ve tarikatlar ile ilgili bir açıklama yayınlayarak “Çocuk istismarıyla, masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir” ifadelerini kullandı.
Diyanet, “Yargıya intikal eden bu olayın adli mercilerce en kısa zamanda tüm yönleriyle aydınlatılacağına ve hak ettiği en ağır cezanın verileceğine olan inancımız tamdır” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk sonuç, diyalogun sürmesi

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla değişen siyasi iklimin şimdiye dek en önemli sonucu Cumhurbaşkanı ve…

7 saat ago

DEM Parti’de Anayasa hazırlık komisyonu kuruldu, Özel ile görüşecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

15 saat ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

17 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesi: Cumhurbaşkanı CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma…

17 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

1 gün ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

2 gün ago