Siyaset

TTB: Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız

MHP lideri Bahçeli, TTB’nin “derhal kapatılmasını” istedi. (Fotoğraf: MHP resmi sitesi)

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “TTB kapatılsın” çağrısına yazılı bir açıklamayla karşlık verdi.
Gazete Duvar‘ın haberine göre TTB, yaptığı açıklamada “Kaybettiğimiz meslektaşlarımızı anmak ve başka kayıplar olmasın diye çabalamak vefa borcumuzdur. Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız.”
Ölen sağlık çalışanları için siyah kurdele takılması eylemine tepki gösteren Bahçeli, “TTB, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır” demişti.
Buna karşılık. doktorlar ” “Türk Tabipleri Birliği tarihin süzgecinden günümüze ulaşan iyi hekimlik değerlerinin vazgeçilmez temsilcisidir. Giderek şiddetlenen ve binlerce insanımızın, onlarca hekim ile sağlık çalışanının ölümüne neden olan COVID-19 salgınının her aşamasında Türk Tabipleri Birliği bütün enerjisini insanlarımızın sağlık ve yaşam hakkını savunmak için harcamıştır” dedi.
Twitter’da da “#İyikiTTBvar” etiketiyle doktorlara destek kampanyası başlatıldı. Sendikalar, meslek örgütleri, siyasetçilere ait çok sayıda hesaptan destek mesajları paylaşıldı.

Tüm haberi okumak için lütfen tıklayın.

YetkinReport

Recent Posts

Erdoğan: “İsrail kararında amacımız Netanyahu’yu ateşkese zorlamak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) heyetiyle yaptığı görüşmede İsrail ile…

5 saat ago

CHP yeni müfredatı reddetti: “STK müdahalesine alan açıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve…

23 saat ago

Erdoğan’dan da Özel’den de siyasette yumuşama mesajları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’den 2 Mayıs’taki görüşmeleri…

1 gün ago

Yalnızca faiz ve vergi artışları ile enflasyon düşer mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Mayıs 2024’te Nisan tüketici enflasyonu değerlerini açıkladı. Aylık enflasyon Merkez…

1 gün ago

Türkiye ticareti keserken İsrail’e karşı dönen uluslararası hava

Türkiye son birkaç gün içinde İsrail’in Gazze’de sayısı altı ayda 35 binden fazla Filistinlinin hayatını…

1 gün ago

Türkiye’nin TikTok macerası nereye gider?

TikTok konusundaki gelişmeleri ve Türkiye’nin bu konudaki pozisyonunu bir gözden geçirelim. Çünkü buradan hareketle Türkiye’nin…

1 gün ago