Siyaset

Biden, Erdoğan’ı aradı, görüşme NATO haziran zirvesinde

Joe Biden’ın üç ayı aşkın süredir Erdoğan’I araması bekleniyordu. (Fotoğraf: Twitter / Biden)

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla aradığını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da iki liderin “ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde işbirliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususlarında mutabık kaldığını” açıkladı.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve ABD’nin Suriye’de PKK/PYD terör örgütüne verdiği destek gibi konuların çözüme kavuşturulmasının, Türk-Amerikan ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması için önemli olduğunu ifade etti” dendi.

İki ülke arasındaki pek çok sorunun biriktiği bir dönemde gelen arama, Biden’ın bundan üç aydan uzun süre önce, 20 Ocak’ta göreve gelmesinden bu yana bekleniyordu.

Beyaz Saray açıklamasında, iki liderin Haziran ayında yapılacak olan NATO zirvesinde bir araya gelme kararı aldığı açıklandı.

Biden’ın yarın Osmanlı İmparatorluğu’nda bir buçuk milyon Ermeni’nin ölümüyle sonuçlandığı belirtilen 1915 olayları “soykırım” diye tanımlaması bekleniyor ancak Beyaz Saray açıklamasında bu konuya değinilmedi.

YetkinReport

Recent Posts

Mehmet Uçum: Anayasa değişikliği seçimden sonra

Cumhurbaşkanı danışmanı Uçum'un yeni Anayasa tasarımı üzerine yazdıklarında hem MHP'yi hem de DEM'i rahatlatmaya yönelik…

9 saat ago

Ege Isınıyor: Türkiye’nin Ekonomik Durumunu Atalet Sayma Hatası

Yunanistan, İsrail, AB ve ABD desteğine dayanarak Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarını stratejik atalet sanma hatasına düşmemeli.

1 gün ago

Erdoğan-Trump görüşmesi öncesi İran’a ekonomik yaptırımlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump ile görüşmesi öncesinde Ankara İran'a yönelik iki ekonomik yaptırım kararı…

1 gün ago

Avrupa’nın Rusya korkusuyla değişen güvenlik dengeleri, ABD ve Türkiye

Ukrayna savaşının çok yönlü riskleri nedeniyle artan Rusya korkusu Avrupa güvenlik dengelerini de hızla değiştiriyor.

2 gün ago

Aydoğan Özcan: kamu sağlığının ucuz ve erişilebilir olmasına çalışıyorum

Aydoğan Özcan gerçek bir mucit. Kamu sağlığını ucuz, basit ve herkesin erişebileceği hale getirmek amacında…

2 gün ago

Erdoğan seçmenin oy tercihini ekonomiden soyutlamayı başarabilecek mi?

Erdoğan ve Bahçeli ittifakının ekonomik kriz sürdükçe seçim kazanamayacağı 2024'te anlaşılınca "Kazanamıyorsan kaybettir" stratejisine geçildi.

2 gün ago