Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Muz değil kokain ticareti: CHP Mersin rotasını anlattı

Yazar: YetkinReport / 13 Temmuz 2021, Salı / Oda: Ekonomi
Cumhuriyet gazetesi, iddialara bugünkü manşetinde yer verdi.

Cumhuriyet gazetesi, Mersin ilinin Güney Amerika ile Ortadoğu arasındaki uyuşturucu trafiğinde önemli bir istasyon haline geldiğine dair ciddi iddiaları gündeme getirdi.

“Barona siyaset zırhlı” haberde, muz ticareti kisvesi altında yapılan kokain ticaretine dair detayları, CHP Dış Ticaret ve Gümrük Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ve partinin Mersin Milletvekili Alpay Antmen anlattı. İki milletvekili uyuşturucu kaçakçığılı için başvulan gümrük hilelelerine dair iddialarda da bulundu.

Geçtiğimiz günlerde kaçak suç örgütü lideri Sedat Peker, Türkiye-Kolombiya uyuşturucu kaçakçılığı hattıyla ilgili iddialarda bulunmuş, Mersin limanından gerçekleşen iki büyük operasyonda da kokain yakalanmıştı. 

Erdem Sevgi’nin haberinde, Polat’ın şu ifadelerine yer verildi:

“Geçen 22 Haziran’da içerisinde yaklaşık 460 kilogram kokain ele geçirilen konteynırın göndericisi Ekvador’daki Frutadeli, alıcısı ise Mersin’de faaliyet gösteren “Alyans Meyve” adlı bir firma. Alyans Meyve’nin kurucusu M.A.K’nin aktif AK Parti üyesi olması, 2019’da şirketi M.A.K’den devralan A.K’nin de 2016’da üye olduğu AK Parti’den 2020’de istifa ettiğini görüyoruz. Burada bir siyasi partinin üyelerini uyuşturucu sevkıyatıyla bağlantılandırma gibi bir niyetimiz yok. Fakat bu işin içerisinde olan kişilerin, parti üyelikleri üzerinden korunup korunmadıklarını merak ediyoruz.”

Haberde, “Mersin’e gönderdiği muz yüklü konteynırlarda kokain ele geçirilen Frutadeli’nin sosyal medya sayfasında; Ekim 2017’de paylaşılan fotoğrafta, Ekvadorlu firmanın sahibi S.M. ile Mersin merkezli Öz Şimşekler Gıda’nın ortaklarından H.İ.Ş’nin bir arada olduğu görülüyor. Frutadeli’nin sahibi S. M’nin sosyal medya paylaşımlarında, Nisan 2017’de İstanbul’a geldiği, katıldığı bazı toplantıların yanı sıra Bayrampaşa sebze ve meyve halini ziyaret ettiği görülüyor” dendi.

Polat,“Türkiye’ye en çok muz girişinin olduğu Mersin Serbest Bölgesi’nde X-Ray cihazı bulunmadığı”, “muz yüklü konteynırların da Mersin Limanı’ndaki 4 X-Ray cihazından geçirilmediği” ve “dedektör köpeklerin muz konteynırlarına götürülmediği” bilgilerini edindiklerini de anlattı.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Alpay Antmen, Ekvador, Kolombiya, Mahir Polat, Mersin, muz, Sedat Peker, uyuşturucu

OKUMAYA DEVAM EDİN

Babacan: çözüm üretemiyor, Haftanın Düşmanı üretiyorlar
Kıdem tazminatı neden iktidarın hedefinde?
“Algı operasyonu” ve çok pahalı bir ekonomi dersi
  • Güney Kıbrıs’ta Gazze toplantısı. Türkiye katılmıyor. İsrail katılabilir27 Haziran 2026
  • CHP dağınık ama ortalık gül bahçesi olmadı: NATO telaşı neyi gösteriyor?26 Haziran 2026
  • Ankara’nın Jeopolitikası Batıyla Normalleşme mi, Çok Yönlü Pazarlık mı?26 Haziran 2026
  • Trump NATO zirvesine Erdoğan’a KAAN hediyesiyle geliyor. İşte arka planı25 Haziran 2026
  • Mutfakta biri mi var? NATO da yandaş olmayan gazetecileri eliyor mu?24 Haziran 2026
  • Terörsüz Türkiye yasası Meclis’e NATO zirvesinden önce gelebilir mi?23 Haziran 2026
  • Starmer de İstifa Etti. İngiltere’ye Neden Başbakan Dayanmıyor?23 Haziran 2026
  • Moskova’nın En Tehlikeli Yanı: Gücü Değil, Söylediğini Yapma İradesi22 Haziran 2026
  • Bahçeli’nin kurmayı Akçay: CHP, MHP’deki çatlağı büyütmeye çalışmıştı22 Haziran 2026
  • Zaman Her Yarayı İyileştirir mi? CHP Krizine David Easton’un Cevabı20 Haziran 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP