Ekonomi

Muz değil kokain ticareti: CHP Mersin rotasını anlattı

Cumhuriyet gazetesi, iddialara bugünkü manşetinde yer verdi.

Cumhuriyet gazetesi, Mersin ilinin Güney Amerika ile Ortadoğu arasındaki uyuşturucu trafiğinde önemli bir istasyon haline geldiğine dair ciddi iddiaları gündeme getirdi.

“Barona siyaset zırhlı” haberde, muz ticareti kisvesi altında yapılan kokain ticaretine dair detayları, CHP Dış Ticaret ve Gümrük Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ve partinin Mersin Milletvekili Alpay Antmen anlattı. İki milletvekili uyuşturucu kaçakçığılı için başvulan gümrük hilelelerine dair iddialarda da bulundu.

Geçtiğimiz günlerde kaçak suç örgütü lideri Sedat Peker, Türkiye-Kolombiya uyuşturucu kaçakçılığı hattıyla ilgili iddialarda bulunmuş, Mersin limanından gerçekleşen iki büyük operasyonda da kokain yakalanmıştı. 

Erdem Sevgi’nin haberinde, Polat’ın şu ifadelerine yer verildi:

“Geçen 22 Haziran’da içerisinde yaklaşık 460 kilogram kokain ele geçirilen konteynırın göndericisi Ekvador’daki Frutadeli, alıcısı ise Mersin’de faaliyet gösteren “Alyans Meyve” adlı bir firma. Alyans Meyve’nin kurucusu M.A.K’nin aktif AK Parti üyesi olması, 2019’da şirketi M.A.K’den devralan A.K’nin de 2016’da üye olduğu AK Parti’den 2020’de istifa ettiğini görüyoruz. Burada bir siyasi partinin üyelerini uyuşturucu sevkıyatıyla bağlantılandırma gibi bir niyetimiz yok. Fakat bu işin içerisinde olan kişilerin, parti üyelikleri üzerinden korunup korunmadıklarını merak ediyoruz.”

Haberde, “Mersin’e gönderdiği muz yüklü konteynırlarda kokain ele geçirilen Frutadeli’nin sosyal medya sayfasında; Ekim 2017’de paylaşılan fotoğrafta, Ekvadorlu firmanın sahibi S.M. ile Mersin merkezli Öz Şimşekler Gıda’nın ortaklarından H.İ.Ş’nin bir arada olduğu görülüyor. Frutadeli’nin sahibi S. M’nin sosyal medya paylaşımlarında, Nisan 2017’de İstanbul’a geldiği, katıldığı bazı toplantıların yanı sıra Bayrampaşa sebze ve meyve halini ziyaret ettiği görülüyor” dendi.

Polat,“Türkiye’ye en çok muz girişinin olduğu Mersin Serbest Bölgesi’nde X-Ray cihazı bulunmadığı”, “muz yüklü konteynırların da Mersin Limanı’ndaki 4 X-Ray cihazından geçirilmediği” ve “dedektör köpeklerin muz konteynırlarına götürülmediği” bilgilerini edindiklerini de anlattı.

YetkinReport

Recent Posts

DEM Parti: “Anayasa yapım sürecine Türkiye’nin ihtiyacı var”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

1 saat ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

3 saat ago

Tarihi görüşme: Özel ve Erdoğan bir araya gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2 Mayıs…

3 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

19 saat ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

1 gün ago

1 Mayıs ve Erdoğan’ın Taksim öfkesi

1 Mayıs’ta sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın izin verdiği yerler emekçilerin, emeklilerin, sesini duyurmak isteyenlerin Emek…

1 gün ago