Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Yavaş, Akşener ve Kılıçdaroğlu’na gitti, siyaset karıştı

Yazar: Murat Yetkin / 11 Nisan 2022, Pazartesi / Oda: Siyaset
Mansur Yavaş tartışmaya girmek istemiyor ama cumhurbaşkanı adaylığı konusunda çıkarılan söylentilerden rahatsız olduğu bunu da Akşener ve Kılıçdaroğlu ile paylaştığı anlaşılıyor. (Foto: Twitter/Yavaş)

Ankara siyasetinde hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ziyaret edeceği haberiyle açıldı. Gözler Mustafa Kemal Mahallesindeki İYİ Parti Genel Merkezine çevrildi. Acaba Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığına destek mi ilan edilecekti? Burada Akşener’e belediye faaliyetleri konusunda bir davet ilettiğini söyleyen Yavaş, hemen sonra Söğütözü’ndeki CHP Genel Merkezine, Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesine geçti.
Kılıçdaroğlu ziyaretinden hemen sonra Yavaş ile bir telefon görüşmesi yaptım. Büyükşehir Belediyesindeki üç yılı geride bıraktığını, önünde iki yıl olduğunu, bu iki yıla dair projeleri diğer liderlerle de paylaşmak üzere davet iletmekte olduğunu söyledi. Şu anda Büyükşehir faaliyet raporunu hazırladığını, adaylık tartışmalarının kendi dışında olduğunu tekrarladı. Daha fazla beyanda bulunmak istemediğini özellikle vurguladı.

Yavaş rahatsızlığını liderlerle paylaşıyor

Mansur Yavaş’ın kendi adaylığı üzerine dışarıdan yapılan spekülasyonlardan son derece rahatsız olduğu ve bunu hem Akşener hem de Kılıçdaroğlu ile paylaştığı anlaşılıyor.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın geçen hafta Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programında adaylarının Yavaş olduğunu söylemesinin sadece onu değil, CHP ve İYİ Parti başta olmak üzere 6’lı masayı rahatsız ettiği görülüyor. Sanki Yavaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a rakip çıkarsa Özdağ’ın etkisiyle olacak algısı oluşturulmak isteniyor diye düşünüyor muhalefet partileri. Bunun üzerine HDP önceki eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın gazeteci Tolga Candaş Işık’ın sorusu üzerine, avukatları aracılığıyla Kürt seçmen varlığını hissettirmesi rahatsızlığı artırmış durumda.
Malum, 2019’da İstanbul’da Ekrem İmamoğlu gibi, Ankara’da Yavaş’ın seçilmesinde de -üstelik Ülkücü kökenli olduğu halde- Kürt seçmenin de payı vardı. Bunun herkese eşit yaklaşmasından kaynakladığının farkında olan Yavaş, Akşener ile görüşmesi ardından yaptığı açıklamada, kendisine oy versin vermesin kimseyi düşman saymadığını özellikle vurguladı.
Yavaş bu rahatsızlığını muhalefet liderleriyle paylaşarak spekülasyonların içinde olmadığını göstermek istiyor.

Muhalefet adayı üzerine tartışma devam ediyor

Bugünkü çıkışı öncesinde Yavaş tartışması sürerken, 6’lı masa liderlerinden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın adaylık ölçülerini açıklarken “AK Parti iktidarlarında görev almamış” ve “seçilebilecek” aday çıkışı ilginçti. Kılıçdaroğlu’nun T24’e “Erdoğan adaylığını ilan etsin, ona niye sormuyorsunuz?” sözleri de öyle.
Bir de 6’lı masanın önceki Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı aday göstereceği iddiası çıktı ortaya. Kılıç bu iddiayla bir ilgisi olmadığını açıkladı. Bu iddia ve spekülasyonların iktidardaki AK Parti ve müttefiki MHP’nin hoşuna gittiği belli ki, devamı gelecekmiş gibi görünüyor.
Her hâlükârda Yavaş’ın bugünkü hamleleri siyasette taşları yerinden biraz daha oynatmış bulunuyor. Buna CHP’nin Seçim Yasasındaki değişiklikler, özellikle sandık kurullarının oluşumu konusunda Anayasa Mahkemesine gitme niyetini de ekleyebiliriz. Siyaseten sıcak bir hafta olacağa benziyor.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ekrem İmamoğlu, HDP, Mansur Yavaş, Meral Akşener, Murat Yetkin, Selahattin demirtaş, Ümit Özdağ

OKUMAYA DEVAM EDİN

Çinli yapay zeka şirketi DeepSeek nasıl ve neden ABD’yi sarstı?
Suriye Türkiye’yi giderek daha fazla içine çekiyor
Hitler son nutkunda ‘zafer bizim’ diyordu; fena yanılıyordu
  • Yeni Anayasa’ya DEM Desteği İçin Üç Maddede Değişiklik Yeter mi?4 Aralık 2025
  • Fidan: Savaş Yayılıyor, Bu Korkunç Bir Şey, Ama AB Güney Kıbrıs’a Rehin3 Aralık 2025
  • Erdoğan, Bahçeli’nin “Rezalet” Çıkışını Üstüne Almadı Barzani’yi Suçladı3 Aralık 2025
  • CHP Operasyonları, Terörsüz Türkiye Sürecini Enfekte Ediyor2 Aralık 2025
  • Komisyonun Karar Toplantısı Öncesi: Barış Vicdanı Olmadan Barış Olmaz2 Aralık 2025
  • Avrupa Kururken: Su Krizinin Sessiz Siyaseti1 Aralık 2025
  • Askeri Havacılıkta Türkiye’den Bir İlk: Kızılelma Hava Hedefini Vurdu1 Aralık 2025
  • Özel CHP’ye Direniş ve İktidar Vadetti: Bu Yeninin Eskiyle Mücadelesi30 Kasım 2025
  • Karadeniz’deki Tanker Saldırılarını Ukrayna Üstlendi, Türkiye Tepkili30 Kasım 2025
  • DEM Konuştu, PKK Konuştu, AK Parti de MHP de Susuyor29 Kasım 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP