Siyaset

Kılıçdaroğlu:”Erdoğan kaçış planı hazırlığında”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışına kaçış planı hazırlığında olduğunu iddia etti. (Foto: CHP)

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yurt dışına “kaçış planı” hazırlığında olduğunu, bu plan çerçevesinde “yurt dışına para transferi” yapıldığını ve “paravan vakıflar” kurulduğunu iddia etti.

24 Mayıs’ta partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı’nın ve yakın çevresinin “suçlu” olduğunu, olası bir mahkumiyetten azad olmak için yurtdışına “kaçış planı” yaptığını öne sürdü.

CHP lideri “suça bulaşmış” olarak nitelediği bürokratlara seslenerek “sen bunların suç çarkını döndürürken bunlar kendilerini kurtarma planlarının içine seni dahil etmiyorlar. Toplu bir kaçış planı yürürlükte,” dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplu bir kaçış planı yürürlükte. Bu işlenen suçlardan sana (bürokratlara) rol biçtiler. Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan, vakıf süsü verdiği Türkiye merkezli paralel yapılarla yurt dışında devasa paralar aktarıyor. Bunların başında da Erdoğan’ın aile bireyleri geliyor. Yurt dışında kurdukları bu paravan kurum üzerinden o yabancı ülkede oturma ve çalışma izni çıkarmak istiyorlar. Bu birkaç yüz kişi ile sınırlı. Yani ‘Ey Pensilvaya’ diye bağıranlar şimdi kendi Pensilvaya’larını oluşturma telaşındalar.”

Planın birkaç yüz kişiyi kapsadığını savunan CHP lideri, iddialarını 24 Mayıs 22:00’de internetten canlı olarak açıklayacağını duyurdu.

YetkinReport

Recent Posts

Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk sonuç, diyalogun sürmesi

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla değişen siyasi iklimin şimdiye dek en önemli sonucu Cumhurbaşkanı ve…

3 saat ago

DEM Parti’de Anayasa hazırlık komisyonu kuruldu, Özel ile görüşecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

11 saat ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

13 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesi: Cumhurbaşkanı CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma…

13 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

1 gün ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

2 gün ago