Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Kılıçdaroğlu: “Yeni bir tek adam aramıyoruz. Yeni bir sistem kuruyoruz”

Yazar: YetkinReport / 03 Aralık 2022, Cumartesi / Oda: Siyaset

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin vizyon belgesi tanıtım toplantısı açılış konuşmasında CHP’nin yeni bir sistem için çalışmalarını sürdürdüğünü bu çerçevede 70 kişilik siyaset üstü bir güç birliği grubu oluşturduklarını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlığı ile duyurduğu vizyon belgesi tanıtım toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ana muhalefet partisinin 70 kişilik siyaset üstü bir “güç birliği” oluşturduğunu, bu takım ile yeni bir sistem inşa edileceğini açıkladı.

İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen vizyon belgesi tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, “Kurumları yeniden inşa edilmiş, sistemi yasal çerçeveye oturtulmuş, toplumsal güven ve huzurun hakim olduğu bölgesinde barışın ve refahın merkezi haline geldiği bir Türkiye’yi inşa edeceğiz,” dedi.

Kılıçdaroğlu, Dünyadan ve Türkiye’den konusunda uzman 70 isim ile görüştüğünü, bu isimler ile siyaset üstü yeni bir “güç birliği” oluşturulduğunu açıkladı.

CHP Lideri, “Bu 70 değerli isim ne bir kişi için ne bir parti için ne de iktidar için çalışacaklar, onlar vatanları için çalışacaklar. Çünkü, Bay Kemal olmak böyle bir şey. Çünkü benim işim birleştirmektir. Çünkü benim işim sistemi kurmaktır, çünkü benim işim sistemi çalıştırmaktır. Benim işim ayrıca o sistemi kalıcı kılmaktır,” ifadelerini kullandı.

“Bu değerli isimlerle kurduğum sistem Türkiye’yi hızlıca karanlıktan çekip aydınlığa çıkaracak. Cumhuriyet kendi özünden güç alarak yeniden şahlanacak,” dedi.

ABD’li Rifkin Başdanışman

Bu çerçevede ABD’li yazar ve kuramcı Jeremy Rifkin, Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Hakan Kara, Ufuk Akyiğit, CHP Sözüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Yoksulluk ve Dayanışma ofisi koordinatörü Hacer Foggo partinin öngördüğü para politikalarının çerçevesini çizdi.

Kılıçdaroğlu, Jeremy Riffkin’in CHP Liderine Endüstriyel Dönüşüm Baş Danışmanı olarak yardım edeceğini duyurdu. Faik Öztrak, Makroekonomik çözümlerden, Böke ise dijital kalkınma ve yeşil dönüşümden sorumlu olacak.

CHP’nin kadrosunda ismi dikkat çeken ABD’li yazar Riffkin, eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in de aralarında olduğu Avrupa ve Çin’deki hükümetlere ekonomilerini “üçüncü sanayi devrimi” olarak adlandırdığı bakış açısı doğrultusunda danışmanlık verdi. ABD’de tartışma yaratan “yeni yeşil anlaşma” için de fikir ilhamı olan Rifkin, CHP’nin yeni vizyonunu da bu çerçevede belirleyecek.

CHP liderinin açılış konuşması tam metni: CHP

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: CHP, İkinci Yüzyıla çağrı, Jeremy Rifkin, Vizyon

OKUMAYA DEVAM EDİN

Ekonomi ve yargıda alarm zilleri çalarken seçim anketleri
IŞİD Suriye’de 3 yılın en büyük saldırısını düzenledi
AK Partililer halkın içine çıkıp nasıl oy isteyecek?
  • Mansur Yavaş: sırf yaptırmayız demek için halkın sağlığıyla oynuyorlar28 Eylül 2023
  • Erdoğan bürokratlara anayasa taslağı yazdırmış, kimsenin haberi yok28 Eylül 2023
  • Alman Kültür’ün Ankara çalışanları sendikal hakları için greve hazırlanıyor27 Eylül 2023
  • AB ile acı gerçekler: vize kolaylığı beklemeyin, üyelik olmayacak27 Eylül 2023
  • Lavrov: ABD Suriye’de bir Kürt yarı-devleti kurdu27 Eylül 2023
  • Bahçeli’nin çıkışı sadece Soylu sevgisinden mi?26 Eylül 2023
  • Sayıştay raporlarındaki yolsuzluk izleri tam soruşturmalık25 Eylül 2023
  • Erdoğan’ın Nahçıvan ziyareti Kafkaslardaki dengeleri değiştirebilir25 Eylül 2023
  • Şampiyonlarımızın direniş şarkısı: buz da olsan erime24 Eylül 2023
  • 2024 Paralimpik Oyunları yaklaşıyor ama Türkiye hazır mı?23 Eylül 2023
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

Made with ♥ by tbtcreative.com © 2022 yetkinreport.com All rights reserved.

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP